Συγνώμη από τον Πρωθυπουργό!

Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας εξέφρασε τη «βαθιά του συγγνώμη» για το περιστατικό με ανακοίνωση που εξέδωσε και αποκάλυψε ότι η ευθύνη για την τραγωδία δεν βαραίνει τους οπαδούς!
«Οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν ευθύνονται για την τραγωδία. Τα ευρήματα της επιτροπής επίσης αποκαλύπτουν ότι οι αποδείξεις που υπήρχαν στην αρχή είχαν παραποιηθεί σημαντικά και ότι οι αρχές προσπάθησαν να δώσουν μία εντελώς άδικη εκδοχή των γεγονότων», τόνισε για να προσθέσει ότι δεν «πρέπει να μείνει ούτε πέτρα που να μη σηκωθεί», ζητώντας ενδελεχή έρευνα σε όλα τα επίπεδα.
«Υπήρξε μία δημόσια έρευνα εκείνη την εποχή από τον Λόρδο Τέιλορ, ο οποίος βρήκε -και το τονίζω- ότι ο βασικός λόγος της τραγωδίας ήταν η 'αποτυχία του ελέγχου από την αστυνομία'. Αλλά η έρευνα δεν είχε πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα που από τότε είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν εξέτασε σωστά τις απαντήσεις από τις Αρχές, ενώ ακολούθησε μία εντελώς αμφιλεγόμενη έρευνα. Επίσης, υπήρξε η εκδοχή των Media που έριχνε τις ευθύνες στους οπαδούς. ΄Ως αποτέλεσμα, οι οικογένειες δεν άκουσαν την αλήθεια και δεν βρήκαν δικαιοσύνη.
Για αυτό το λόγο η προηγούμενη κυβέρνηση έπραξε σωστά που δημιούργησε αυτή την Επιστροφή. Και για αυτό αυτή η κυβέρνηση επέμεινε ότι πρέπει να ψαχτούν τα πάντα και να τεθούν όλα τα έγγραφα στη διάθεση του επισκόπου της Λίβερπουλ και του τιμ του. Είναι ξεκάθαρο ότι πολλά από τα ευρήματα της έρευνας είναι οδυνηρά. Υπάρχουν τρία συγκεκριμένα σημεία. Η αποτυχία των αρχών, η προσπάθεια να πέσουν ευθύνες στους οπαδούς και η αμφιβολία για την αρχική δικαστική έρευνα».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.