Εθνική με «γερμανικές» βοήθειες!

Εθνική με «γερμανικές» βοήθειες!

Δημήτρης Τομαράς
Εθνική με «γερμανικές» βοήθειες!

bet365

Σημαντικές βοήθειες στην Εθνική μας ομάδα δίνει το... γερμανικό ποδόσφαιρο, κάτι που ίσχυσε και για το παιχνίδι της Ελλάδας με την Λιθουανία. Το gazzetta.gr αναλύει.

Βασικοί τέσσερις «Γερμανοί»

Στον αγώνα με την Λιθουανία στο Καραϊσκάκη ο Φερνάντο Σάντος είχε στο βασικό σχήμα της Εθνικής μας ομάδας τέσσερις παίκτες που βελτιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό ποδοσφαιρικά αλλά και ωρίμασαν παίζοντας στην Γερμανία. Εκτός των άλλων έπαιξαν και άλλοι δύο, που έχουν έντονο το γερμανικό στοιχείο. Για αρχή ήταν ο Φάνης Γκέκας.

Παίκτης που εξελίχθηκε σε έναν πολύ καλό φορ, αγωνιζόμενος με τις Μπόχουμ, Λεβερκούζεν, Χέρτα Βερολίνου και Άϊντραχτ Φρανκφούρτης. Από εκεί και έπειτα στην αρχική ενδεκάδα ξεκίνησε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ένας παίκτης που άφησε τον Ολυμπιακό δίχως καν να έχει καταφέρει να καθιερωθεί σε αυτόν, όμως μπόρεσε να ανέβει για τα καλά επίπεδο με την φανέλα της Σάλκε και να έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο περιζήτητους παίκτες στο μεταγραφικό παζάρι της Ευρώπης.

Ο έτερος στόπερ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, είδε την καριέρα του και τις ποδοσφαιρικές του μετοχές να παίρνουν limit up λόγω της Βέρντερ Βρέμης. Άφησε την Ιταλία και τις Μίλαν, Τζένοα για να να στεργιώσει και να καθιερωθεί στην Βρέμη. Η Μπουντεσλίγκα συνέβαλλε σημαντικά στο να βρει ξανά τον ποδοσφαιρικό του δρόμο ο συγκεκριμένος παίκτης.

Περνάμε στον Φορτούνη. Έναν νεαρό παίκτη που κάνει... μπαμ ότι ξέρει πολλή μπάλα. Η μεταγραφή του στην Καϊζερσλάουτερν τον έχει φέρει ένα σκαλί πάνω στην καριέρα του απ' όλες τις απόψεις. Ο πρώην άσος του Αστέρα Τρίπολης δείχνει πως έχει πολύ μέλλον μπροστά του και οφείλει αρκετά στην παρουσία του στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο

Συνεχίζουμε με τους Μήτρογλου και Χολέμπας, που μπήκαν ως αλλαγές στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Λιθουανία. Ο Μήτρογλου είναι ένας παίκτης που γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στην Γερμανία και τα τμήματα υποδομής των Ντούισμπουργκ και Γκλάντμπαχ για να έρθει μετά στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και να αξιοποιηθεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο, άλλοτε ορθά και άλλοτε όχι.

Όσο για τον Χολέμπας; Είναι και με την... βούλα γερμανικό προϊόν. Από την Μόναχο 1860 βρέθηκε εν μία νυχτί στον Ολυμπιακό όπου πήρε με το σπαθί του θέση βασικού για να πάρει μετά την ελληνική υπηκοότητα και να φορέσει την φανέλα με το εθνόσημο. Ας μην ξεχνάμε πάντως ότι εκτός των άλλων υπάρχει και ο Στέλιος Μαλεζάς, που είναι πια ποδοσφαιριστής της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα