Έτσι... νικάνε αυτοί που σας χρωστάνε (vids)

Έτσι... νικάνε αυτοί που σας χρωστάνε (vids)

Μάκης Σταθάτος
Έτσι... νικάνε αυτοί που σας χρωστάνε (vids)

bet365

Σε ρυθμούς Σάλκε κινείται ο Ολυμπιακός και το gazzetta.gr σας θυμίζει την εκπληκτική παράδοση των ερυθρολεύκων» εντός έδρας στο Champions League με γερμανικές ομάδες.

Από το βράδυ του Σαββάτου και μετά το σπουδαίο διπλό στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ, στον Ολυμπιακός σκέφτονται την πρεμιέρα του της φάσης των ομίλων του Champions League απέναντι στη Σάλκε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Από τη σεζόν 1997/98 που ο Ολυμπιακός πρωτοεμφανίστηκε στο Champions League είναι η τέταρτη φορά που βρίσκει στο δρόμο του γερμανικό σύλλογο. Οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται ότι έχουν πάρει τον αέρα των Γερμανών αφού έχουν το απόλυτο εντός έδρας με τρεις νίκες και μάλιστα με μεγάλα σκορ.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2002/03 με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, ακολούθησε πέντε χρόνια αργότερα η Βέρντερ Βρέμης, με την Ντόρτμουντ πέρυσι να είναι η τελευταία γερμανική αντίπαλος του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μάλιστα, όλες ήταν για τη φάση των ομίλων.

Το gazzetta.gr σας θυμίζει τις τρεις αυτές αναμετρήσεις

2002/03 Ολυμπιακός–Μπάγερ Λεβερκούζεν 6–2

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2002, ο Ολυμπιακός πέτυχε έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς θριάμβους στην ιστορία του. Στην πρεμιέρα των ομίλων υποδέχεται τη φιναλίστ της διοργάνωσης την προηγούμενη σεζόν, Μπάγερ Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη και τη διασύρει με σκορ 6-2. Η γερμανική ομάδα αιφνιδιάζει στο 22΄ με το πλασέ του Νόιβιλ να καταλήγει στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου, αλλά πέντε λεπτά αργότερα μετά από μια προσπάθεια του Ζιοβάνι, ο Κλέινε με αυτογκόλ κάνει το 1-1. Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού αρχίζει με τον Γιαννακόπουλου στο 38΄ να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του και τον Τζόρτζεβιτς στο 44΄ να κάνει το 3-1. Ο Σέρβος στο 64΄ και στο 73΄ δίνει διαστάσεις θριάμβου και η Μπάγερ μειώνει σε 5-2 με τον Σνάιντερ. Το τελικό 6-2 διαμορφώνει ο Ζέτερμπεργκ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.


2007/08 Ολυμπιακός – Βέρντερ Βρέμης 3-0

Η δεύτερη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με γερμανική ομάδα στο Champions League αργεί κατά πέντε χρόνια. Η Βέρντερ Βρέμης του Τόμας Σάαφ θα βρει τον μπελά της από την ομάδα του Τάκη Λεμονή τόσο στο «Βέζερ Στάντιον», όσο και στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στις 11 Δεκεμβρίου του 2007 οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται τη νίκη την 6η αγωνιστική των ομίλων για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους «8» της διοργάνωσης και κάνουν το καθήκον κερδίζοντας με σκορ 3-0. Ο Στολτίδης μόλις στο 12΄ ανοίγει το δρόμο για τον Ολυμπιακό και στο 70΄ ο Κοβάσεβιτς «σφραγίζει» το εισιτήριο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Στολτίδης και πάλι θα δώσει διαστάσεις θριάμβου.


2011/12 Ολυμπιακός – Ντόρτμουντ 3-1

Στις 19 Οκτωβρίου του 2011 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μπορούσια Ντόρτμουντ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και ψάχνει την πρώτη του νίκη στην έδρα του, αλλά και το πρώτο τρίποντο μετά από δύο ήττες με Μαρσέιγ (εντός) και Άρσεναλ (εκτός). Οι «ερυθρόλευκοι» βγαίνουν πιο αποφασιστικοί από τους αντιπάλους τους στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» και μόλις στο 8΄ ο Χολέμπας με κεφαλιά ανοίγει το σκορ. Στο 26΄ ο Λεβαντόφσκι «παγώνει» το φαληρικό στάδιο, αλλά στο 40΄ ο Τζιμπούρ βάζει και πάλι μπροστά την ομάδα του. Στο 78΄ ο Μοντεστό «κλειδώνει» τη νίκη για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα