Έτσι τα... διαβάζει ο Ζαρντίμ!

Έτσι τα... διαβάζει ο Ζαρντίμ!

Gazzetta team
Έτσι τα... διαβάζει ο Ζαρντίμ!

bet365

Πρεμιέρα στο Champions League για τον Ολυμπιακό, πρώτη στα αστέρια για τον Ζαρντίμ και ο ρεπόρτερ της Μπράγκα, Μάνουελ Κόουτο ακτινογραφεί το περσινό ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Πορτογάλου!

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη του Champions League, το άγχος της πρεμιέρας μεγάλο, μεγαλύτερο πάντως για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος μετά την περσινή πρεμιέρα στην Ευρώπη και το Europa League ως τεχνικός της Μπράγκα, φέτος για πρώτη φορά στην καριέρα του θα δει από τον πάγκο το σεντόνι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Γιουνγκ Μπόις ήταν το πρώτο εμπόδιο και με τη βοήθεια του δημοσιογράφου της Μπράγκα για την εφημερίδα «A' Bola», Πέδρο Μάνουελ Κόουτο αποκρυπτογραφούμε τις κινήσεις του Πορτογάλου πριν τα ευρωπαϊκά βράδια!

Ο Ζαρντίμ απέκλεισε την Γιούνγκ Μπόις στα πλέι οφ για την είσοδο στους ομίλους του Europa League, πέρασε από και από την φάση των ομίλων σε ένα δύσκολο γκρουπ όπου ήταν μεταξύ άλλων και οι Μπριζ και Μπέρμιγχαμ. H Mπράγκα αποκλείστηκε στη φάση των «32» από τη Μπεσίκτας, αν και ρόλο έπαιξε μια κόκκινη κάρτα! Ο Μπαρμπόσα αποβλήθηκε στο 29' ηττήθηκε εντός από τη Μπεσίκτας 2-0 και παρά τη νίκη 1-0 στον επαναληπτικό αποχαιρέτησε τη διοργάνωση!
Τα συν (+)
Ποια είναι όμως τα συν που βγάζει σε επίπεδο Ευρώπης ο Ζαρντίμ; Δύο μεγάλα του όπλα είναι η τακτική και το σωστό σκάουτινγκ.
Πολύ καλό σκάουτινγκ για όλες τις αναμετρήσεις.
Οι συνεργάτες του έφευγαν με ειδικές εντολές από τον Πορτογάλο τεχνικό και επέστρεφαν με φάκελο γεμάτο από αυτά που είχε ζητήσει. Έβλεπε κάθε ματς του αντιπάλου, αφού εκτός από τον συνεργάτη του ήθελε να έχει και ο ίδιος άποψη, ενώ διάβαζε τα πάντα για την ομάδα θα έβρισκε μπροστά του.
Εξαιρετική μελέτη στις αδυναμίες του αντιπάλου
Έχει το πλεονέκτημα να διαβάζει όλες τις αδυναμίες του αντιπάλου και να βλέπει την παραμικρή λεπτομέρεια. Μελετά κάθε παίκτη ξεχωριστά και στη συνέχεια γραμμή με γραμμή και αυτό είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Προσπαθούσε να ξεψαχνίσει τον αντίπαλο και τα κατάφερνε καλά.
Ιδανικό στήσιμο, εξαιρετική αντίληψη
Ο Ζαρντίμ ήξερε πολύ καλύτερα τον ευρωπαϊκό αντίπαλο, από ότι αυτόν από την Πορτογαλία. Ίσως γιατί αισθανόταν πως δεν είχε την ίδια εμπειρία... Ποτέ δεν τον είχε παρασύρει η δύναμη της έδρας, ήξερε πότε θα στήσει την ομάδα επιθετικά και πότε αμυντικά. Στα εκτός έδρας δεν είχε το άγχος του εντός, έχει εξαιρετική αντίληψη για το μέγεθος της ομάδας του, του αντιπάλου και ήξερε ακριβώς πως να παίξει!
Σκληρή δουλειά και έμφαση στους τομείς που «πονάει» η ομάδα του
Μπορεί την Κυριακή να βλέπαμε Μπράγκα που δεν μας άρεσε και την Πέμπτη να είχαμε μια εξαιρετική εικόνα της ομάδας. Μπορεί σε λίγο χρόνο να διορθώσει τα λάθη της ομάδας και να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο. Κρατούσε βασικούς στον πάγκο πριν τα μεγάλα ματς και αυτό το ροτέισον είχε αποδώσει καρπούς
Τα πλην (-)
Ντεμπούτο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για τον Πορτογάλο τεχνικό και ο ίδιος θέλει όσο τίποτα άλλο το ιδανικό ξεκίνημα. Χωρίς παραστάσεις μπαίνει με σημαντικό μειονέκτημα, το άγχος και η πίεση ήταν αισθητά σε κάποια περσινά ματς.
Απειρία από το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου κοουτσάρει πρώτη φορά
Μπαίνει στη μάχη και το άγχος είναι μεγάλο. Δεν έχει σχέση με το Europa, ο όμιλος είναι πιο δυνατός και η πίεση σημαντικό εμπόδιο. Και την περσινή σεζόν το άγχος και η πίεση είχαν κάνει την εμφάνισή του σε διαστήματα αγώνων.
Λανθασμένες επιλογές κατά τη διάρκεια του ματς
Μπορεί το στήσιμο της Μπράγκα να έπαιρνε καλό βαθμό, ωστόσο υπήρχαν και σημεία στα οποία έκανε λανθασμένες επιλογές. Αλλαγές που δεν έβγαιναν, αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση, κάτι που συζητήθηκε μετά τα ματς. Μάλιστα, όταν ήταν μπροστά στο σκορ, έριχνε βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς ανησυχούσε αρκετά αν η ομάδα του δεχθεί γκολ, παρά αγωνιούσε αν θα σκοράρει ακόμα ένα τέρμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα