Έτρεξε ξανά περισσότερο!

Βασίλης Γαλούπης Βασίλης Γαλούπης
Έτρεξε ξανά περισσότερο!

bet365

Είναι το τρίτο σερί παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, που η ελληνική ομάδα βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα, κάτι που δεν είχε συμβεί την σεζόν 2009-2010. Γράφει ο Β. Γαλούπης.

Το αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι το είδαμε κι έχει σχηματίσει ο καθένας την άποψή του, τα στατιστικά κι αυτά τα ακούσαμε, όπως και τις σχετικές αναλύσεις, οπότε ας ρίξουμε και μερικά ακόμα διαθέσιμα στοιχεία, έτσι ώστε να συμπληρωθεί όσο γίνεται καλύτερα το παζλ και να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Και συγκεκριμένα για τις πέντε αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια.

Ξεκινάμε, λοιπόν, από την σεζόν 2009-2010. Στα δυο παιχνίδια που είχε δώσει ο Ολυμπιακός με την Άρσεναλ εκείνη τη χρονιά, οι Άγγλοι είχαν τρέξει περισσότερα χιλιόμετρα.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2009, στο Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-0, οι γηπεδούχοι που είχαν κατοχή μπάλας στο 58% είχαν διανύσει 106,9 χλμ. και ο Ολυμπιακός 103,8.

Στο επόμενο ματς εκείνης της σεζόν, στις 9 Δεκεμβρίου 2009, ο Ολυμπιακός νίκησε στο Καραϊσκάκη τους Λονδρέζους 1-0. Η κατοχή και πάλι υπέρ των Άγγλων (54%), όπως και τα χιλιόμετρα. Η Άρσεναλ έκανε 110,5 και ο Ολυμπιακός 108,8.

Και πάμε στην σεζόν 2011-2012. Πέρυσι στις 28 Σεπτεμβρίου έγινε το Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-1. Ένα παιχνίδι ανοιχτό, γρήγορο, με καλό ρυθμό, στο οποίο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κοντράρει τους γηπεδούχους όσο γινόταν, όπως έκανε κι απόψε.

Η Άρσεναλ με κατοχή μπάλας 54% έκανε 112,2 χλμ. και ο Ολυμπιακός 3 χλμ. περισσότερα (115,2). Μόχθησε στο γήπεδο κι αυτό είχε φανεί. Ήταν μια από τις φορές που οι αριθμοί λένε αλήθεια (αφού δεν λένε πάντα).

Το ίδιο και στην ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, όπου οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-1 στις 6 Δεκεμβρίου.

Σε εκείνον τον αγώνα η Άρσεναλ με 53% κατοχή έπιασε στο κοντέρ της 105,5 χλμ. και ο Ολυμπιακός σαφώς περισσότερα (113,5 χλμ.)!

Και πάμε στα χιλιόμετρα του κάθε παίκτη γι’ απόψε όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό πινακάκι, αφού πρώτα διευκρινίσουμε, όπως κάνουμε πάντα, ότι για να βγούνε ασφαλή συμπεράσματα για τους δείκτες φυσικής κατάστασης των ομάδων σε έναν αγώνα θα πρέπει ασφαλώς να υπάρχουν περισσότερα ποιοτικά στοιχεία.

Απλά να αναφέρουμε ότι στο α’ ημίχρονο πρώτος του γηπέδου ήταν ο Μασάντο (με 6.1 χλμ.), όπως και στο β’ μέρος μέχρι να γίνει αλλαγή. Από την Άρσεναλ το περισσότερο τρέξιμο έριξε ο Αρτέτα με 11,7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Φουστέρ 11,8, Μανιάτης 11,8, Μασάντο 10,9, Σιόβας 10,8, Χολέμπας 10,6, Μήτρογλου 10,2, Κοντρέρας 9,6, Μανωλάς 9,5, Γκρέκο 8.1, Ντιακιτέ 7,5, Μέγιερι 5,6 (αλλαγές: Αμπντούν 3,1, Ιμπαγάσα 2,7, Πάντελιτς 1,5.

Ο Ολυμπιακός στο αποψινό παιχνίδι έκανε 114,2 χλμ. και η Άρσεναλ 112,4, με την κατοχή υπέρ των Άγγλων (60%).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ολυμπιακός στο α' μέρος είχε 55,9 χλμ. και η ομάδα του Βενγκέρ 53,7, ενώ στην επανάληψη οι Άγγλοι πάτησαν γκάζι, ανεβάσανε ταχύτητα και βγάλανε 58,7 έναντι 58,3 των φιλοξενούμενων, που όντως έδειξαν ότι κουράστηκαν από ένα σημείο και μετά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Γαλούπης
Βασίλης Γαλούπης

Από πιτσιρίκι στα γήπεδα και στα τσικό του Αστέρα Ζωγράφου μεταπήδησε ως έφηβος στην πυγμαχία και τα ρίγκ. Με το που γράφτηκε σε σχολή δημοσιογραφίας έπιασε ταυτόχρονα δουλειά στον "Φίλαθλο" το 1990, σε ηλικία 19 ετών, κάνοντας αρχικά βαρέα αθλήματα και περνώντας σταδιακά από ρεπορτάζ ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ.

Από τον Μάιο του 2001 απέκτησε την δική του στήλη “ΝΤΟΠΕρμαν” κάνοντας προολυμπιακά άνω – κάτω τον ελληνικό αθλητισμό με διαδοχικές αποκαλύψεις σκανδάλων ντόπινγκ, σοκάροντας το πανελλήνιο με τις φριχτές παρενέργειες της χρήσης αναβολικών. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, όπως και σε θέματα επιστήμης των σπορ (τραυματισμοί, φυσική κατάσταση, προπόνηση, τεχνολογία, στατιστικές αναλύσεις, αιφνίδιοι θάνατοι κλπ.), αλλά και σε καυτά εξωαθλητικά ζητήματα (θέματα υγείας, οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σκάνδαλο Siemens, διεθνή γεγονότα όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, διαφθορά, μεταλλαγμένα κλπ.).

Αρθρογράφησε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της στην κυριακάτικη εφημερίδα "Real News", ενώ είχε καθημερινή παρουσία για μεγάλο διάστημα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sprint fm", όπως και στον "Champions 89.2".

Έχει συνεργαστεί με το μουσικό περιοδικό "Ποπ&Ροκ", με το ειδικό κοινωνικοπολιτικό μηνιαίο ένθετο της "Ελευθεροτυπίας" «Κοντέινερ» κλπ.

Η... χαλαρή συνεργασία του με το "Gazzetta" ξεκίνησε με παρεμβάσεις για θέματα της επικαιρότητας, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2011 παρουσίασε, μαζί με τον Μιχάλη Στεφάνου, το καθημερινό μαγκαζίνο του web radio “Gazzetta On Air”.