Ζητούνται κεντρικοί αμυντικοί!

Θάνος Σαρρής
Ζητούνται κεντρικοί αμυντικοί!

bet365

Ο Στέλιος Μαλεζάς βγήκε νοκ άουτ, η Εθνική δεν έχει κεντρικούς αμυντικούς για το ματς με τη Σλοβακία και το gazzetta.gr προτείνει κάποιους παίκτες που μπορούν να πάρουν θέση στην ομάδα, είτε ως βασικοί είτε στον πάγκο.

Ο Μαλεζάς υπέστη θλάση στο δικέφαλο και όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα της μαγνητικής, είναι δεδομένο ότι δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι με τη Σλοβακία την Τρίτη (16/10). Κατά τα φαινόμενα, το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Φερνάντο Σάντος να προχωρήσει στη... δοκιμασμένη λύση της χρησιμοποίησης του Κώστα Κατσουράνη σε θέση κεντρικού αμυντικού.

Είναι άλλωστε μία θέση την οποία ο «Κατσούρ» όχι απλά μπορεί να παίξει, αλλά μάλιστα να κάνει και τη διαφορά, βοηθώντας στην σωστή ανάπτυξη από την άμυνα και να προσδώσει ηρεμία στο δημιουργικό κομμάτι. Ωστόοσο, θα λείψει από τη μεσαία γραμμή. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους παίκτες που μπορούν να πάρουν θέση στο ρόστερ της Εθνικής, είτε ως βασικοί είτε ως λύσεις στον πάγκο, έχοντας αυτή τη στιγμή τις μετοχές τους αρκετά ψηλά, πέραν του... φαβορί Κατσουράνη.
Δημήτρης Σιόβας
Ο αμυντικός του Ολυμπιακού δείχνει σιγά-σιγά να ακολουθεί τα... βήματα του Γιάννη Μανιάτη και να προσφέρει όλο και περισσότερες λύσεις ως αμυντικό χαφ. Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι προς το παρόν τουλάχιστον «δεν συστήνεται ως μέσος» και αποτελεί την πρώτη, λογική λύση για το κέντρο της άμυνας. Ούτως ή άλλως, υπήρχε δίλημμα τις προηγούμενες μέρες για το αν θα παίξει αυτός ή ο Μαλεζάς απέναντι στους Βόσνιους. Ο Σιόβας δείχνει ότι «αντέχει» σε υψηλό επίπεδο με το ενθαρρυντικό του ξεκίνημα στον Ολυμπιακό, είναι ένας αμυντικός ικανός να βγάλει και τη μπάλα μπροστά και περιμένει πως και πως για την ευκαιρία του! Στο ματς με την Βοσνία βρισκόταν στον πάγκο. Ίσως σε αυτό με την Σλοβακία να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Νίκος Λαζαρίδης
Τι κι αν έχει περάσει τα 30; Το όνειρο της κλήσης στην Εθνική ομάδα δεν «σβήνει» για κανέναν ποδοσφαιριστή, τουλάχιστον μέχρι να δει ότι έχει αρχίσει να παίρνει την... κάτω βόλτα. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει για τον Λαζαρίδη. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός ταίριαξε με τη μία στον Ατρόμητο, δείχνοντας ότι αποτελεί έναν πολύ σταθερό παίκτη με μεγάλη προσαρμοστικότητα και συχνή παρουσία στο επιθετικό παιχνίδι από τις στημένες φάσεις. Και για αυτό μπορεί να «κολλήσει» και στην Εθνική. «Ο Σάντος είναι δίκαιος προπονητής που έχει ζήσει το ποδόσφαιρο και ξέρει καλά το υλικό. Ξέρει τι πρέπει να κάνει», δήλωνε ο ίδιος μιλώντας για την Εθνική, την οποία χαρακτήριζε όνειρο. Ίσως αξίζει να πάρει την ευκαιρία του!
Κώστας Μανωλάς
Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό αμφισβητήθηκε αρκετά, κυρίως μετά το ματς με τη Σάλκε, ωστόσο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τον πιστεύει και επιμένει στην χρησιμοποίησή του στο κέντρο της άμυνας των «ερυθρολεύκων» ως παρτενέρ του Κοντρέρας, αφού θεωρεί ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι η συνεργασία τους είναι και καλύτερη. Σίγουρα προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει δείξει ότι αξίζει φανέλα βασικού στην Εθνική, αφού του λείπει η εμπειρία και η ψυχραιμία. Να συμπεριληφθεί όμως στην αποστολή και αν χρειαστεί να παίξει, μπορεί να το κάνει.
Σωκράτης Φυτανίδης
Ο έτερος της αμυντικής γραμμής του Ατρομήτου. Το όνομα του Φυτανίδη έχει ακουστεί για την Εθνική στο παρελθόν, αλλά δεν έχει κληθεί. Είναι ένας αμυντικός ψύχραιμος, καλός με τη μπάλα στα πόδια και καθόλου επιρρεπής στις γκέλες. Η δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια τον έχει καθιερώσει στους Περιστεριώτες και ο ίδιος έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι περιμένει πως και πως την ευκαιρία του στην Εθνική, τονίζοντας ότι είναι ένας στόχος που θα τον διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις.
Τα... νιάτα!
Μία λύση που έρχεται κατευθείαν από την Ελπίδων, είναι ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης της ΑΕΚ. Μπορεί φέτος να χάνεται στη γενική μετριότητα της Ένωσης, ωστόσο στο πρόσφατο Euro U21, στο οποίο η Εθνική μας έφτασε μέχρι τον τελικό, είχε εξαιρετική παρουσία. Το καλοκαίρι μάλιστα «έπαιξε»αρκετά το σενάριο περί μεταγραφής του, το οποίο πάντως δεν προχώρησε. Ένας ακόμα παίκτης που έχει εντυπωσιάσει τις τελευταίες βδομάδες είναι ο Κώστας Τριαναταφυλλόπουλος του Παναθηναϊκού. Κλήθηκε από τον Ζεδουάλδο Φερέιρα να κολυμπήσει απευθείας στα βαθιά και τα καταφέρνει μια χαρά, δείχνοντας ικανότητα να φτιάχνει και παιχνίδι. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος τον γνωρίζει πολύ καλά τον έχει χαρακτηρίσει «έτοιμο παίκτη» και ο πιτσιρικάς το έδειξε από την αρχή της παρουσίας του στην «πράσινη» άμυνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα