Η «τρίτη» που τον πονάει (vids+pics)

Η «τρίτη» που τον πονάει (vids+pics)

Γιώργος Φραδελάκης
Η «τρίτη» που τον πονάει (vids+pics)

bet365

Καταραμένη είναι η τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ όταν παίζει εκτός έδρας, για τον Ολυμπιακό, καθώς όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, μετράει έξι ήττες στα ισάριθμα ματς που έδωσε.

Οι Πειραιώτες δίνουν το βράδυ της Τετάρτης ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην Γαλλία με την Μονπελιέ, το οποίο θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό και το ευρωπαϊκό τους μέλλον την φετινή σεζόν. Η παράδοση βέβαια που έχει η ομάδα του λιμανιού επί γαλλικού εδάφους, δεν θα την χαρακτήριζε κανείς και ως τον καλύτερο δυνατό σύμμαχο, μιας και ηττήθηκε στα οχτώ από τα δώδεκα παιχνίδια που έδωσε, έχοντας βγάλει πάντως και τρία πολύ σημαντικά διπλά.

Από εκεί και πέρα βέβαια το συγκρότημα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει ακόμα μία... κατάρα να πολεμήσει στο «Λα Μοσόν» και αυτή όπως θυμίζει το gazzetta.gr έγκειται στο γεγονός ότι το ματς αυτό διεξάγεται στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, σε συνδυασμό φυσικά με το ότι δίνεται μακριά από το Φάληρο.

Από την στιγμή που έκανε το ντεμπούτο εξάλλου ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ήτοι την σεζόν 1997-98 μέχρι σήμερα, έξι φορές κλήθηκε να παίξει εκτός έδρας την 3η αγωνιστική και ο απολογισμός του ήταν... καταστροφικός, αφού γνώρισε ισάριθμες ήττες. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη «κατάρα» δεν αφορά μόνο στους «ερυθρόλευκους» αλλά και στις άλλες δύο ελληνικές ομάδες που μας εκπροσώπησαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Μαζί έχουν πέντε ματς μακριά από το γήπεδό τους την ίδια αγωνιστική και μόλις μία φορά υπήρξε... χαμόγελο, με το μεγάλο διπλό του τριφυλλιού στην Γερμανία επί του Αμβούργου, την περίοδο 2000-01.

1997-98 Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 5-1

Η αρχή για τους Πειραιώτες έγινε με το παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπου και είχαν γνωρίσει την συντριβή στην Ισπανία με 5-1, με τον Νίκο Νταμπίζα να είναι αυτός που είχε πετύχεi το μοναδικό γκολ της ομάδας του.

2002-03 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ολυμπιακός 4-0

Πέντε χρόνια έπρεπε να περάσου στην συνέχεια για να ξαναπαίξει εκτός έδρας την 3η αγωνιστική ο Ολυμπιακός, αφού και τις τέσσερις σεζόν που προηγήθηκαν αγωνίστηκε εντός συνόρων, έχοντς μάλιστα και τρεις νίκες! Αυτές ήρθαν κατά σειρά επί Άγιαξ (1-0), Μόλντε (3-1) και Χέρενφεν (2-0), για να χάσει έπειτα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0).

Αξιοσημείωτο βέβαια το γεγονός πως με τους «κόκκινους διαβόλους» έπαιξε και την αμέσως επόμενη χρονιά (2002-03), ξανά μάλιστα την 3η αγωνιστική, αλλά αυτή την φορά εκτός έδρας. Νέα βαριά ήττα για τους «ερυθρόλευκους», με 4-0. Καθοριστικό βέβαια ρόλο για να πάρει τόσο μεγάλη έκταση το σκορ στο συγκεκριμένο αγώνα, έπαιξε η αποβολή του Ζε Ελίας στο φινάλε του πρώτου μέρους και με την ομάδα του να χάνει ήδη με 2-0.

2003-04 Γαλατάσαραϊ-Ολυμπιακός 1-0

Στο παιχνίδι που είχαν δώσει εκείνη την σεζόν πάντως στην Κωσνταντινούπολη οι «ερυθρόλευκοι», είχαν σταθεί και αρκετά άτυχοι. Είχαν κάνει πολύ καλή εμφάνιση, όμως βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Μοντραγκόν, που τους έβαλε «στοπ» σε αρκετές περιπτώσεις. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε την κάκιστη αντίδραση του Μπούτσεκ στο γκολ που είχε δεχτεί η ομάδα του μόλις από το 10'.

2004-05 Μονακό-Ολυμπιακός 2-1

Ακόμα ένα ματς στο οποίοι οι Πειραιώτες θα μπορούσαν κάλλιστα να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως για να μείνουν με άδεια χέρια, υπήρξε και... διαιτητική χείρα. Μπήκαν «κοιμισμένοι» βέβαια στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0. Στην συνέχεια όμως ο Γιάννης Οκκάς μείωσε, ενώ είχε και την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας της ομάδας του, όμως του ακυρώθηκε κανονικό γκολ ως οφ σάιντ.

2005-06 Λυών-Ολυμπιακός 2-1

Μία ανάσα είχαν φτάσει οι ερυθρόλευκοι από το να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Ζερλάν», επισκεπτόμενοι για δεύτερη σερί σεζόν την Γαλλία, όμως δύο μόλις λεπτά πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας μάζεψαν για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα τους, με γκολ του -μετέπειτα «πράσινου»- Σίντνεϊ Γκοβού. Προηγουμένως είχε ισοφαρίσει ο Ζουνίνιο.

2007-08 Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 4-2

Αφού είχε παρεμβληθεί η περίοδος 2006-07, όπου και πάλι έχασε την 3η αγωνιστική ο Ολυμπιακός, αλλά αυτή την φορά εντός έδρας από την Ρόμα, συνάντησε την επόμενη σεζόν τους Μαδριλένους και το τελικό αποτέλεσμα μόνο ως πλασματικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Είχε προηγηθεί με 2-1 άλλωστε και ενώ ο Τοροσίδης αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στην συνέχεια η Ρεάλ το γύρισε σε 3-2 και αφού στο φινάλε έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία ο Κοβάσεβιτς, δέχτηκε στην κόντρα στο γκολ, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-2 στις καθυστερήσεις.

Έκτοτε βέβαια και τις δύο φορές που έπαιξε ως σήμερα την τρίτη αγωνιστική, αμφότερες εντός έδρας, πανηγύρισε ισάριθμες νίκες η ομάδα του λιμανιού, πρώτα επί της Σταντάρ Λιέγης (2-1) την περίοδο 2009-10 κι έπειτα επί της Ντόρτμουντ πέρυσι με 3-1. α

Από εκεί και πέρα, θυμίζοντας τα αποτελέσματα Παναθηναϊκού και ΑΕΚ όταν κλήθηκαν να παίξουν την ίδια αγωνιστική μακριά από το γήπεδό τους, ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων ήταν τέσσερις ήττες και μία μόλις νίκη.

Αυτή ήρθε επί του Αμβούργου την περίοδο 2000-01, όταν το γκολ του Νασιόπουλου είχε δώσει ένα μεγάλο διπλό στους «πράσινους».

Προηγουμένως είχαν ηττηθεί Άαλμποργκ (2-1) και Λανς, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε και τρίτο χαμένο ματς, στην Γερμανία από την Στουτγκάρδη. Όσο για την ΑΕΚ, το 2006-07 έφυγε με άδεια χέρια από την Γαλλία, χάνοντας με 3-1 από την Λιλ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματά τους:

1995-96 Άαλμποργκ-Παναθηναϊκός 2-1

1998-99 Λανς-Παναθηναϊκός 1-0

2000-01 Αμβούργο-Παναθηναϊκός 0-1

2003-04 Στουτγκάρδη-Παναθηναϊκός 2-0

2006-07 Λιλ-ΑΕΚ 3-1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα