Θρυλική επανάσταση

Θρυλική επανάσταση

Χρήστος Σταθόπουλος
Θρυλική επανάσταση

bet365

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για την ευρωπαϊκή επαναφορά του Ολυμπιακού, τον αυτόματο πιλότο που λείπει από το κόκπιτ και τον σεσημασμένο Κώστα Μήτρογλου.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε στη Γαλλία ότι, πλέον, έχει φανέλα ευρωπαϊκή. Και πριν βιαστείτε μερικοί να πείτε ότι ξαφνικά τον κάναμε Θεό και σούπερ ομάδα έτοιμη για τον τελικό του Champions League, εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: οι «ερυθρόλευκοι» στην έδρα της Μονπελιέ είχαν από… ένα ημίχρονο.

Ή για να ακριβολογούμε, υπήρξαν στο γήπεδο μόνο για 45 λεπτά και δη, στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Κι όταν λέμε «υπήρξαν» δεν εννοούμε ότι η ομάδα του Ζαρντίμ έβγαλε μάτια με την απόδοσή της. Τη βοήθησε η ροή του παιχνιδιού, που άρχισε να μετατρέπεται σε ροντέο, την έσπρωξε το ανοιχτό και καθαρό παιχνίδι των Γάλλων και εν τέλει άρπαξε αυτό που έπρεπε, αυτό που ήθελε, εκείνο για το οποίο καιγόταν, μόλις βγήκε μπροστά και από τη στιγμή που ο Πορτογάλος προπονητής αποφάσισε να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο 38χρονος κόουτς, ο οποίος δεν κρύβω ότι με έχει προβληματίσει και όχι μόνο εμένα αν κρίνω από τις αντιδράσεις του κόσμου στα τελευταία, εντός της επικράτειας, παιχνίδια των πρωταθλητών. Ο Ζαρντίμ δείχνει πιο απελευθερωμένος στην Ευρώπη και ειδικότερα, όταν ταξιδεύει. Με την Αρσεναλ μπορεί να μην πήρε το αποτέλεσμα, «δικαιώθηκε» όμως από την εμφάνιση.

Στη Γαλλία ήρθε το ζητούμενο. Με μπόλικες απουσίες, ο Ολυμπιακός στάθηκε παλικάρι και έδωσε πνοή στα όνειρά του για πρόκριση. Όχι ότι είναι εύκολο. Παραμένει, όμως, στο παιχνίδι, μέσα στο μεγάλο κόλπο, το οποίο με λίγη τύχη στο Καραϊσκάκη, δεν αποκλείεται να πάρει σάρκα και οστά. Ο όμιλος, βέβαια, ζόρισε μετά το διπλό της Σάλκε στο Λονδίνο.

Δεν πειράζει. Σημασία για τον Ολυμπιακό έχει η… επανάσταση. Διότι περί αυτού πρόκειται. Το διπλό στη Γαλλία ήταν το τονωτικό μετά τις μουρμούρες ότι ακόμα δεν έχει στρώσει, ήταν το αγχολυτικό μετά τη φυσιολογική σύγκριση με την περσινή ομάδα του Βαλβέρδε, ήταν η φόρα για το ματς της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον καλό Αρη που πήρε ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη Κυριακή.

Ηταν και κάτι άλλο: η απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός έχει όλα τα προσόντα να σταθεί στην Ευρώπη. Ναι, όσο κι αν ακούγεται παράξενο και παράδοξο. Αρκεί να δουλευτεί σωστά και να γίνουν προσεκτικές κινήσεις. Και εδώ (ξανα)έρχεται το θέμα Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος δεν μας έχει πείσει. Δεν έχει αξιοποιήσει τους πιτσιρικάδες, δεν κρατάει την ομάδα φρέσκια, δεν έχει προσθέσει στο κόκπιτ τον αυτόματο πιλότο και δεν εμπνέει ακόμη σιγουριά.

Τουλάχιστον, την παραμονή του αγώνα έδειξε συνειδητοποιημένος και μίλησε για «τελικό». Τον πήρε. Ας κάνει τώρα τα πάντα για να φτάσει στο στόχο. Και για να μην ξεχαστούμε, ας πάρει λίγο πιο σοβαρά το πιο εύστοχο σέντερ φορ της Ελλάδας. Κώστα Μήτρογλου τον λένε και οπλοφορεί…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα