Να μην ρίξει τον πήχη...

Να μην ρίξει τον πήχη...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Να μην ρίξει τον πήχη...

bet365

O Mιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για την απόλυτη ανάγκη ο Παναθηναϊκός να μην συμβιβάζεται στα ευρωπαϊκά ματς με μέτριες εμφανίσεις και να μην ξεχνά την βαριά ευρωπαϊκή φανέλα που φορά...

Η ομάδα του Παναθηναϊκού έχει συνηθίσει τον κόσμο της διαφορετικά. Ναι είναι τρία, τέσσερα τα χρόνια που πρέπει να πάμε πίσω για να θυμηθούμε μία πραγματικά καλή ευρωπαϊκή χρονιά με σήμα κατατεθέν εκείνο το «διπλό» στην Ρώμη κόντρα στην Ρόμα, αλλά όπως και να το κάνουμε αυτή η ομάδα έχει φτιάξει με πολύ κόπο ένα αξιοσέβαστο ευρωπαϊκό προφίλ για να συμβιβάζεται με εύκολες και ανέξοδες ισοπαλίες.

Μεγαλύτερος κίνδυνος από το να ρίξεις τον πήχη από μόνος σου δεν υπάρχει. Και ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του, τον ρίχνουν αυτόν τον πήχη. Τον ρίχνουν εδώ και δύο τρία χρόνια. Και με «εγκλήματα» τύπου Οντένσε ή Μακάμπι και με χαμένες ευκαιρίες σαν την φετινή στο Εuropa League.

Ναι, ξέρω, αρκετοί θα μιλήσετε για την οικονομική κρίση, για τον Παναθηναϊκό που δεν έχει ομάδα φέτος και πάλι καλά που δεν χάνει κι άλλα τέτοια, αλλά εγώ θα επιμένω. Δεν είναι για πέταμα το ρόστερ του ΠΑΟ, δεν είναι για πέταμα αρκετοί από τους παίκτες του. Κι' αν εκ των έσω έχουν αποφασίσει κάτι τέτοιο, και έχουν ρίξει τον πήχη, τότε το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο.

Στο σημερινό ποδόσφαιρο τα οικονομικά προβλήματα δημιουργούνται όταν δεν παίρνεις τα λεφτά που θα έπρεπε ή θα σου αντιστοιχούσαν από την Ευρώπη. Και ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια αυτά τα λεφτά τα πετάει.

Πέρυσι πέταξε έξι επτά εκατ. ευρώ (τουλάχιστον) γιατί αποκλείστηκε διαδοχικά από Οντένσε και Μακάμπι. Μόνο την Οντένσε να είχε αποκλείσει σήμερα τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου θα ήταν διαφορετικά.

Ο Παναθηναϊκός και φέτος πετάει ευκαιρία. Και δεν θα θυμηθώ μόνο την εικόνα του στο εντός έδρας ματς με την Μάλαγα, όπου ο Φερέιρα δεν πήρε ούτε ένα ρίσκο για να πάρει η ομάδα την πρόκριση και αρκέστηκε σε μία τιμητική ισοπαλία που δεν θα χαλούσε το δικό του προφίλ, με επιτρέποντας στον ΠΑΟ, να διεκδικήσει τις όποιες (λίγες είναι αλήθεια) πιθανότητες είχε να βάλει στα ταμεία του 20 εκατ. ευρώ και να λύσει το οικονομικό πρόβλημά του.

Θα σταθώ και σε αυτά που κάνει τώρα στο Εuropa League. Από πότε ο ΠΑΟ, έστω ο φετινός, με τα πολλά προβλήματα, πρέπει να μπαίνει σε εντός έδρας ματς για να περιμένει τον αντίπαλο μέχρι να του βάλει γκολ και μετά να δοκιμάσει να παίξει κάτι.

Αυτό το χαμήλωμα του πήχη το οποίο συνεχίζεται, είναι και επικίνδυνο για τον σύλλογο και μετατρέπεται σε δεύτερη φύση. Δεν γίνεται ο ΠΑΟ να παίζει με την Τότεναμ ή την Λάτσιο στο ΟΑΚΑ και για να πάρει έστω ένα μικρό ρίσκο, να πρέπει πρώτον να χάνει το ματς και δεύτερον το ρολόι να έχει περάσει το 70'...

Την τύχη σου και την ορίζεις και την φτιάχνεις μόνος σου, ειδικά στις δύσκολες εποχές. Κι αν την μεγάλη αλήθεια που είπε πριν τρεις εβδομάδες ο Καρνέζης («Κάποτε ήταν πρόκληση για την Τότεναμ να μας κερδίσει, τώρα είναι πρόκληση για εμάς να την κερδίσουμε») απλώς την αποδεχτούν στον ΠΑΟ και συμβιβαστούν με αυτήν, η ομάδα θα αργήσει να επιστρέψει στις πορείες στην Ευρώπη και θα δυσκολευτεί πολύ να λύσει και τα οικονομικά προβλήματά της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.