Μίλησε πάλι το dna...

Μίλησε πάλι το dna...

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Μίλησε πάλι το dna...

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το ευρωπαϊκό dna του Παναθηναϊκού που τον κρατάει ζωντανό και πως αυτό δεν χτίζεται με... τέσσερα διπλά τα τελευταία χρόνια.

Τελικά το ευρωπαϊκό dna του Παναθηναϊκού δεν έχει ταίρι σε άλλη ελληνική ομάδα. Σε μία χρονιά, όπου η ομάδα είναι σε κακή κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου το ρόστερ της έχει φτωχύνει σημαντικά για ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπου αρχίζει με μία τριάρα από την Μάριμπορ , υποτίθεται και πριν την κλήρωση, την χειρότερη ομάδα του ομίλου. Οπου τα οικονομικά προβλήματα σφίγγουν την θηλειά στον λαιμό της ΠΑΕ, όπου βάζει ένα αυτογκόλ, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας, όπου , όπου , όπου...

Το under 2,5 γκολ στο ματς ΟΦΗ-Παναθηναϊκός προσφέρεται σε απόδοση 1.62 στην betfair

Και έρχεται αυτή η ομάδα με τα τόσα προβλήματα (αγωνιστικά και μη) και στα δύο εντός έδρας ματς με την Τότεναμ και την Λάτσιο βρίσκεται πίσω στο σκορ, την έχουν όλοι τελειωμένη και βρίσκει τη δύναμη και αντιδράει. Περίπου ότι έγινε με την Τόττεναμ , έγινε και με την Λάτσιο. Μην περιμένετε από μένα να σας πω ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο με την Λάτσιο, διότι για 70 λεπτά ήταν υποτονικός, φοβισμένος και η Ιταλική ομάδα κέρδιζε χωρίς να ιδρώσει. Θα πω, όμως, πως όταν ρίσκαρε ο Φερέιρα, όταν έριξε στο παιχνίδι ένα σέντερ-φορ(έστω μέτριο αλλα σέντερ-φορ, που βάζει 15 γκολ τον χρόνο) αντί του Φορναρόλι που μόνο σέντερ-φορ δεν είναι και μαζί δύο γρήγορους διεμβολιστές το παιχνίδι άλλαξε και η Λάτσιο «τα χρειάστηκε».

Με Τοτσέ, Κουίνσι και Μαυρία ο αναιμικός μέχρι τότε Παναθηναϊκός στην επίθεση έκανε τρεις-τέσσερις καθαρές ευκαιρίες και πέτυχε την ισοφάριση στο τέλος. Με λίγα λόγια, αν ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε πιο πριν μπορεί να είχε κάνει και μία ανατροπή, που θα τον βοηθούσε και ψυχολογικά και βαθμολογικά.

 

Τώρα ψάχνει ένα διπλό στην Ρώμη, η στο Λονδίνο και νίκη με την Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ. Με αυτά που βλέπω φέτος από τον Παναθηναϊκό και με τα προβλήματα οργανωμένης ανάπτυξης που έχει απέναντι σε κλειστές άμυνες, πιο πιθανό βλέπω το διπλό με Λάτσιο και Τόττεναμ από το να κερδίσει στο ΟΑΚΑ την Μάριμπορ. Επανέρχομαι σε αυτό, που είπα στην αρχή. Το ευρωπαϊκό dna του Παναθηναϊκού τον κρατάει ζωντανό μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια στον όμιλο και αήττητο με ομάδες σαν την Τόττεναμ και την Λάτσιο.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση. Οσοι αμφισβητούν την ευρωπαϊκή αύρα των «πρασίνων» ας ρωτήσουν τον προπονητή της Λάτσιο και τον προπονητή της Τότεναμ να τους απαντήσουν τι εστί Panathinaikos. Και αυτό το ευρωπαϊκό dna δεν χτίζεται με ....τέσσερα διπλά τα τελευταία χρόνια, αλλά με προσπάθεια και σημαντική ευρωπαϊκή παρουσία για 10ετίες

ΥΓ: Το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι για πέταμα. Αρκεί να το πιστέψει ο Φερέιρα . Επιμένω και φωνάζω από την αρχή της σεζόν ότι ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα παίζει χειρότερα από την ποιότητα του ρόστερ. Ναι μεν έχει φτωχύνει το ρόστερ, αλλά είναι στο επίπεδο να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και όχι να μην έχει κάνει νίκη στο ΟΑΚΑ ακόμα στο πρωτάθλημα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.