Καθάρισε ο Τέβες (vid)

Καθάρισε ο Τέβες (vid)
Ο Απάτσι με γκολάρα έσωσε από γκέλα την πολύ μέτρια Μάντσεστερ Σίτι, η οποία τελικά επικράτησε 1-0 της Σουόνσι στο «Etihad», σε έναν αγώνα που έληξε στο 113'!

Σε κακή κατάσταση παραμένει η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, που μετά την ήττα από τον Αγιαξ στο Champions League, νίκησε δύσκολα 1-0 την Σουόνσι εντός έδρας και με αγώνα περισσότερο μείωσε στο -1 από την πρώτη θέση και την Τσέλσι. Οι Citizens δεν έκαναν απολύτως τίποτα στο πρώτο μέρος και χριάστηκε να περάσουν 38 λεπτά για να δοκιμάσουν ένα σουτ, ενώ σε 2-3 περιπτώσεις σώθηκαν από τον Τζο Χαρτ, ο οποίος είπε «όχι» σε προσπάθειες του Μίτσου.

Η πρώτη προσπάθεια έγινε από τον Κάρλος Τέβες, ο οποίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Σίτι. Στο 38' έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κατάληξε στα χέρια του Φορμ και στην αμέσως επόμενη φάση η Σουόνσι έκανε αισθητή την παρουσία της, με τον Πάμπλο Ερνάντεθ να κάνει άνω κάτω την άμυνα, όμως η παράλληλη πάσα του δεν αξιοποιήθηκε. Στο 40' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, στην μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο φάση, όμως ο Χαρτ σταμάτησε στο τετ α τετ τον Μίτσου.

Στο ημίχρονο ο Μαντσίνι διόρθωσε την έμπνευση που είχε να βάλει τον Κολάροφ σε ρόλο εξτρέμ και πέρασε στη θέση του τον Μάριο Μπαλοτέλι. Η Σίτι πίεσε περισσότερο την Σουόνσι, είχε κατοχή 60-40, όμως η ομάδα του Λάουντρουπ βρέθηκε πρώτη κοντά στο γκολ, με τον Μίτσου να πιάνει κεφαλιά μετά από σέντρα του Πάμπλο Ερνάντεθ από δεξιά και τον Χαρτ να είναι ξανά εκεί για να μπλοκάρει.

Στο 60' ο Τέβες έριξε την προειδοποιητική βολή, την οποία μπλόκαρε ο Φορμ και ένα λεπτό μετά «χτύπησε» με καταπληκτικό δεξί σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει δίπλα στην ρίζα του δοκαριού για το 1-0. Αυτό ήταν ο 36ος σερί εντός έδρας αγώνας στον οποίο σκοράρει η Σίτι, η οποία είναι πίσω σε σχετικά ρεκόρ μόνο από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ και Τσέλσι.

Οι τραυματισμοί των Φορμ και Ρίτσαρντς κράτησαν για περίπου πέντε λεπτά ο καθένας, με αποτέλεσμα ο αγώνας να λήξει στο 113'. Μέχρι το τελικό σφύριγμα, οι Πολίτες δεν έκαναν κάποια φάση της προκοπής, ενώ η Σουόνσι προσπάθησε για το 1-1 με τα σουτ των Ντε Γκουζμάν (74') και κι (97'), όμως κανένα από τα δύο δεν βρήκε στόχο και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Κομπανί, Ρίτσαρντς (84' Κόλο Τουρέ), Κλισί, Κολάροφ (46' Μπαλοτέλι), Νάστασιτς, Νασρί, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Τέβες, Αγουέρο (95' Λέσκοτ).

Σουόνσι (Μίκαελ Λάουντρουπ): Φορμ (66' Τρέμελ), Γουίλιαμς, Ανχελ, Τσίκο Φλόρες, Ντέιβις, Ντε Γκουζμάν, Ράουτλετζε, Σουνγκ-Γιονγκ Κι, Μπρίτον (72' Γκρέιαμ), Πάμπλο Ερνάντεθ (77' Νέιθαν Ντάιερ), Μίτσου.


Νωρίτερα...
...Ρέντινγκ και Φούλαμ προσέφεραν τον καλύτερο αγώνα του Σαββάτου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 26' με εξαιρετικό γκολ από τον Μικέλ Λάιγκερτγουντ, όμως οι Κότατζερς γύρισαν τον αγώνα με γκολ του Ρουίς (61') και του Μπέιρντ (77'). Το ματς είχε πολύ ψωμί στο τελευταίο πεντάλεπτο, με την Ρέντινγκ να φέρνει ξανά το ματς στην ισοπαλία στο 85' χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο ΜακΚλίαρι (2-2). Τρία λεπτά αργότερα ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έδωσε το προβάδισμα στο σύνολο του Μάρτιν Γιολ, όμως το ματς δεν έμελλε να ξεκολλήσει από την ισοπαλία, με τον Ρόμπσον-Κανού να διαμορφώνει στο 90' το τελικό 3-3.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα