Να τριτώσει το... καλό! (vids)

Να τριτώσει το... καλό! (vids)

Θάνος Σαρρής
Να τριτώσει το... καλό! (vids)

bet365

Δύο φορές από το 2000 και μετά ο Ολυμπιακός έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον πέντε βαθμούς μέχρι την τέταρτη αγωνιστική και έχει αποκλειστεί, ενώ δύο έχει προκριθεί! Το gazzetta.gr παρουσιάζει!

Με τη νίκη του επί της Μονπελιέ στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός έφτασε τους εξι βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και βλέπει την πρόκριση να αποτελεί εφικτό στόχο. Από το 2000 και μετά, η ομάδα του Πειραιά έχει καταφέρει τέσσερις φορές να ξεπεράσει τους πέντε πόντους στην τέταρτη αγωνιστική. Η κατάληξη ήταν δύο προκρίσεις και δύο αποκλεισμοί. Μένει να δούμε ποιο από τα δύο σενάρια θα... τριτώσει στη φετινή διοργάνωση, με την ομάδα του Ζαρντίμ να δείχνει στα δυο ματς με τη γαλλική ομάδα, ότι μπορεί να αφήσει στο παρελθόν τους οδυνηρούς αποκλεισμούς του παρελθόντος!

Τα καλά...
Την χρονιά 2007-08 ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους με εντός έδρας ισοπαλία με τη Λάτσιο. Είχε καταφέρει μάλιστα να προηγηθεί με τον Γκαλέτι στο 55', για να ισοφαρίσουν οι λατσιάλι με τον Ζάουρι, με ένα γκολ που προκάλεσε έντονα παράπονα στους ερυθρόλευκους, μιας και ο παίκτης της ιταλικής ομάδα ήταν σε θέση οφσάιντ. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το διπλό μέσα στη Βρέμη στη δεύτερη αγωνιστική, κερδίζοντας 1-3 τη Βέρντερ, παρότι είχε βρεθεί πίσω στο σκορ. Ακολούθησε η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-2 και η «λευκή» ισοπαλία με τους Μερέγνκες στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σύνολο πέντε βαθμοί. Μετά βέβαια ακολούθησαν δύο νίκες, με Λάτσιο στη Ρώμη και Βέρντερ στο Φάληρο για να περάσει ο Ολυμπιακός ως δεύτερος με 11 βαθμούς, όσους και η Ρεάλ!
Τη χρονιά 2009-10, όπου ο Ολυμπιακός προκρινόταν πάλι στους «16», στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές είχε «μαξιλαράκι» έξι βαθμών. Ξεκίνησε με το δεξί, κερδίζοντας 1-0 την Άλκμαρ με γκολ του Τοροσίδη στο 79' και στη συνέχεια, μετά την ήττα από την Άρσεναλ στο Emirates, πήρε μία ακόμα νίκη στην έδρα του, επικρατώντας της Σταντάρ Λιέγης με 2-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η λύτρωση ήρθε με τον Στολτίδη στο 93΄.Οι δέκα βαθμοί που συγκέντρωσε στο τέλος ο Ολυμπιακός, ήταν αρκετοί και με το παραπάνω για να του χαρίσουν την πρόκριση, αφού η τρίτη Σταντάρ είχε μόλις πέντε.
Τα κακά...
Την περίοδο 2004/05, ο Ολυμπιακό πραγματοποιούσε μία εξαιρετική πορεία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έπαιρνε τον βαθμό στο Ριαθόρ με το Λα Κορούνια και κέρδισε στην έδρα του Λίβερπουλ και Μονακό με το ίδιο σκορ: 1-0. Οι επτά βαθμοί στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές ήταν κάτι παραπάνω από επαρκείς, αυξάνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες πρόκρισης. Το 1-0 επί της Κορούνια στο «Γ. Καραϊσκάκης» ισχυροποιούσε ακόμα περισσότερο την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στην τελευταία αγωνιστική, ο Ολυμπιακός πήγαινε στο Άνφιλντ για να παίξει με τη Λίβερπουλ την πρόκριση. Προηγήθηκε με το Ριβάλντο στο 27` και πλέον η Λίβερπουλ χρειαζόταν δύο γκολ διαφορά για να πάρει το εισιτήριο. Το γκολ του Μέλορ στο 80' και του Τζέραρντ στο 86' χάρισαν στους Ρενς την πρόκριση μαζί με την Μονακό και η ομάδα του Πειραιά έμενε τρίτη.
Την σεζόν 2000/01 ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεκίνησε με ήττα από τη Βαλένθια στο Μεστάγια, αλλά στα επόμενα δύο ματς έκανε ισάριθμες νίκες, κερδίζοντας με 2-1 τη Λιόν και με 2-0 τη Χέρενφεν. Η ήττα από την ολλανδική ομάδα με 1-0 στην τέταρτη αγωνιστική προκαλούσε μεν χλευασμό από τους αντιπάλους, αλλά το όνειρο της πρόκρισης συνέχιζε να μένει ζωντανό, αφού έξι βαθμοί σε τέσσερα ματς ήταν μια καλή συγκομιδή. Ο Ολυμπιακός κέρδισε και τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, καταφέρνοντας έτσι το απόλυτο στην έδρα του και πήγαινε την τελευταία αγωνιστική στο Ζερλάν να παίξει την πρόκριση με τη Λιόν. Τελικώς, έχασε 1-0, η Λιόν τον «έπιασε» στους 9 βαθμούς και προκρίθηκε στην ισοβαθμία!
Αναλυτικά:

Χρονιά

Βαθμοί την τέταρτη αγωνιστική

Βαθμοί στο τέλος

Τελική θέση στον όμιλο

2010/11

Τρεις

Εννιά

Τρίτη

2009/10

Έξι

Δέκα

Δεύτερη

2007/08

Πέντε

Έντεκα

Δεύτερη

2006/07

Δύο

Τρεις

Τέταρτη

2005/06

Μηδέν

Τέσσερις

Τέταρτη

2004/05

Επτά

Δέκα

Τρίτη

2003/04

Τρεις

Τέσσερις

Τέταρτη

2002/03

Τρεις

Τέσσερις

Τέταρτη

2001/02

Τέσσερις

Πέντε

Τέταρτη

2000/01

Έξι

Εννιά

Τρίτη

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα