Με μείον 5 και χωρίς τα 12 γκολ!

Με μείον 5 και χωρίς τα 12 γκολ!

Με μείον 5 και χωρίς τα 12 γκολ!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο blog του τρεις επισημάνσεις για τον φετινό Ολυμπιακό της Ευρώπης μετά και το χθεσινό θριαμβευτικό παιχνίδι του με την πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Σχολίαζα χθες πόσο σημαντικό θα ήταν εάν ο Ολυμπιακός προηγούνταν στο σκορ. Και είδατε πως αφού προηγήθηκε, αυτός πήρε τη νίκη, παρότι η Μονπελιέ τον ισοφάρισε.

Κι έχει μεγάλη σημασία σε κάθε παιχνίδι, πόσο δε μάλλον σε υψηλό επίπεδο, το ποιος θα σκοράρει πρώτος. Για τον απλούστατο λόγο ότι μαθηματικά έχει αποδειχθεί πως έχει τις συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες να νικήσει-η, τουλάχιστον να μη χάσει.

Θυμηθείτε ότι ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί πρώτος γκολ και στα τρία παιχνίδια του στον α΄ γύρο της φάσης των ομίλων. Γύρισε το ένα. Στα άλλα δύο, δεν πήρε ούτε ισοπαλία. Μολονότι μάλιστα είχε ισοφαρίσει τόσο τη Σάλκε στο Φάληρο, όσο και την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα γιατί όταν είσαι πίσω στο σκορ, κάνεις εσύ τη μεγάλη προσπάθεια για να ισοφαρίσεις. Κι ακόμη κι αν τα καταφέρεις, μετά θα έρθει η στιγμή που με τη σειρά του θα σου επιτεθεί ο αντίπαλος και θα σε βρει πιο μπόσικο από δυνάμεις κι από ψυχολογία, επειδή θα τα έχεις δώσει όλα για να ισοφαρίσεις. Κι έτσι θα είναι πιο ευάλωτος.

Λίγες είναι οι περιπτώσεις που κατορθώνει να ανατρέψει σκορ μία ομάδα που χάνει. Γι΄ αυτό ακριβώς και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θεωρείται μεγάλη επιτυχία και το υπερτονίζουμε όλοι.

Και μία επισήμανση μετά και το χθεσινό παιχνίδι, γιατί πολλά λέγονται για το πόσο…χειρότερη είναι αυτή η ομάδα συγκριτικά με την περσινή. Για να φανεί και πόσο σημαντική είναι η επιτυχία του φετινού Ολυμπιακού να προσπεράσει και να αποκλείσει ουσιαστικά την πρωταθλήτρια Γαλλίας, αλλά και να κοντράρει στα ίσα Άρσεναλ και Σάλκε:
Δεν είναι μόνο ότι φέτος ο Ολυμπιακός δεν έχει Μιραλάς, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο και Μακούν.

Είναι κι ότι δεν έχει πάρει ούτε…μισό γκολ από τους περσινούς σκόρερ του στην Ευρώπη. Να θυμίσω ότι ο Φουστέρ είχε βάλει σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ τέσσερα γκολ, ο Τζιμπούρ τρία, ο Μοντέστο δύο, ο Μαρκάνο ένα, ο Φετφατζίδης ένα κι ο Χολέμπας ένα. Αυτά είναι συνολικά 12 γκολ.

Φέτος ο Ολυμπιακός έχει εντελώς διαφορετικούς σκόρερ. Βασικά τον Μήτρογλου, αλλά και τους Αμπντούν, Τοροσίδη, Μασάντο, Γκρέκο.

Είναι, δηλαδή, η ομάδα σε σχέση με πέρσι, με μείον πέντε παίκτες και με μείον έξι σκόρερ!

Κι όμως ο Ολυμπιακός έχει κι άλλο βάθος ως ομάδα. Μην ξεχνάμε πως χθες…

Έλειπε ο Κοντρέρας, ο μακράν καλύτερος παίκτης του συνολικά στα τρία πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Έλειπε ο Τζιμπούρ, ο βασικός του σέντερ φορ.

Έλειπε ο Ιμπαγάσα, ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει πολύ για ένα ημίχρονο η, κι 60 λεπτά.

Έμειναν στον πάγκο και μπήκαν αλλαγές ο Φέϊσα κι ο Φουστέρ. Κι ο Σέρβος μπορεί να γίνει παίκτης από τον οποίο να ξεκινάει η ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο δε Φουστέρ ήταν πέρσι ο πρώτος του σκόρερ στην Ευρώπη.

Χώρια, δηλαδή, τα πιο νέα παιδιά που περιμένουν τη σειρά τους. Από το Φετφατζίδη και το Λυκογιάννη, έως τον Βλαχοδήμο, που νομίζω πως το χειμώνα θα είναι στη νέα ευρωπαϊκή λίστα του συλλόγου προς την ΟΥΕΦΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.