Τα θυμάσαι αυτά, Αντριάνο;

Gazzetta team
Τα θυμάσαι αυτά, Αντριάνο;

bet365

Ο Αντριάνο καταστρατήγησε το fair play αλλά όπως θυμίζει το gazzetta.gr υπήρχαν περιπτώσεις που ποδοσφαιριστές και ομάδες, έκαναν στην αρχή λάθος αλλά μετά επανόρθωσαν!

Υπάρχει τελικά fair play; Αυτό αναρωτιούνται όσοι είδαν τι συνέβη στον αγώνα της Σαχτάρ με τη Νόρτζελαντ στη Δανία. Στο 26ο λεπτό ο διαιτητής έριξε τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και ο Γουϊλιαμ θέλοντας να τηρήσει το fair play την έστειλε προς την πλευρά των παικτών της γηπεδούχου ομάδας. Όμως ο Αντριάνο είχε διαφορετική άποψη. Πήρε την μπάλα, διήνυσε όλη την απόσταση μέχρι το τέρμα του Χάνσεν, ο οποίος κοιτούσε έκπληκτος, τον πέρασε και την έστειλε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1…

Γυρνώντας πίσω το χρόνο, το gazzetta.gr θυμάται ορισμένες περιπτώσεις που, αν και δεν τηρήθηκε το fair play σε πρώτο χρόνο, αυτό συνέβη στην πορεία της εξέλιξης του παιχνιδιού.

Σε ένα ασήμαντο παιχνίδι οι παίκτες της Ρετζίνα προσπαθούν να βγάλουν τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου μιας και ένας παίκτης τους ήταν τραυματίας. Οι παίκτες της αντιπάλου Ασκολι, όμως, πήραν τη μπάλα, συνδυάστηκαν και σκόραραν μέσα σε αποδοκιμασίες και διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Στη συνέχεια όμως έπραξαν το ηθικό και επέτρεψαν στους παίκτες της Ρετζίνα να σκοράρουν, χωρίς να τους ενοχλήσουν.

Στην Ολλανδία πάλι, οι παίκτες του Αγιαξ θέλοντας να επιστρέψουν τη μπάλα μετά από fair play έκαναν ένα μικρό λαθάκι. Ο νυν παίκτης της Τότεναμ Βερτόνχεν χτύπησε τη μπάλα με τόση μαεστρία και αυτή πέρασε πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα. Η συνέχεια βέβαια περιείχε σωστό fair play αφού οι παίκτες του Αγιαξ έκαναν τις «πάπιες» αφήνοντας αυτούς της Μπρέντα να σκοράρουν.

Παρόμοιο περιστατικό και στο περσινό Λίλεστρομ - Μπραν για το νορβηγικό πρωτάθλημα. Ο Ερικ Μιέλντε της Μπραν θέλοντας να επιστρέψει τη μπάλα στον τερματοφύλακα των αντιπάλων του, σκοράρει. Μετά από αρκετές διαμαρτυρίες το παιχνίδι συνεχίζεται με 10 από τους 11 παίκτες της Μπραν να συμφωνούν να «κάνουν τα στραβά μάτια» και να αφήσουν τη Λίλεστρομ να σκοράρει. Το «μαύρο πρόβατο» της ομάδας ήταν ο τερματοφύλακας Λεβιέσκι ο οποίος προσπάθησε, μάταια, να αποτρέψει το γκολ.

Η συνέχεια βέβαια στο χτεσινό ματς δεν ήταν η ίδια! Κανείς δεν είπε όμως ότι το fair play υπάρχει μέσα σε όλους…

Του Πέτρου Κράνια

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα