Υπήρχαν και χειρότερα... (vids)

Γιώργος Κοντογεώργης
Υπήρχαν και χειρότερα... (vids)
Σίγουρα έχει μετανιώσει για όλα ο Αμπράμοβιτς, αφού η Τσέλσι του Μπενίτεθ, αν και προηγήθηκε έχασε (3-1) από την Γουέστ Χαμ και μπορεί να βρεθεί στο -10!

Ο Ντι Ματέο παρέδωσε στον Ράφα την Τσέλσι στο -4 από την κορυφή και μέσα σε λίγες μέρες ο Ισπανός την έχει φέρει κοντά στο -10 από την πρώτη θέση της Premier League. Οι Μπλε με τον Ράφα στον πάγκο κατάφεραν από το 0-1 του πρώτου μέρους να χάσουν 3-1 από την Γουέστ Χαμ και να γνωρίσουν την πρώτη ήττα σε ντέρμπι του Λονδίνου από τον Οκτώβριο του 2011 (5-3 από την Αρσεναλ).

Αυτός ο αγώνας φάνηκε πως θα ήταν διαφορετικός, αφού η Τσέλσι πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ, όταν στο 13' ο Μόζες άνοιξε στον Τόρες στα δεξιά, ο Ισπανός έκοψε ιδανικά για τον Μάτα, ο οποίος με ωραίο αριστερό πλασέ έγραψε το 0-1 για το πρώτο γκολ των Μπλε επί των ημερών του Μπενίτεθ. Παράλληλα, ο Τόρες έβαλε τέλος σε ένα ακόμα αρνητικό σερί αφού είχε μείνει χωρίς γκολ και χωρίς ασίστ για 11 ώρες και 2 λεπτά στην Premier League.

Στο 20' ο Ραμίρες βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Μόζες, όμως ο Νιγηριανός δεν έκανε καλό πλασέ, όπως συνέβη και με τον Τόρες στο 25'. Στο 27' και το 28' Αζάρ και Μάτα αντίστοιχα δεν έκαναν καλά κοντρόλ και οι ευκαιρίες χάθηκαν, ενώ στο 41' ο Μόζες έκανε πάρτι από αριστερά και έδωσε στον Μάτα, όμως ο τελευταίος νικήθηκε δύο φορές από τον εκπληκτικό Γιασκελάινεν! Μοναδική φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 45' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ μόλις έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, ο Τζάρβις πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Νόλαν έκανε από κοντά τη δεύτερη και ο Τσεχ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Η Τσέλσι ήταν άτυχη και αφού δεν κατάφερε να κάνει το 0-2 στο πρώτο μέρος, στην πρώτη σοβαρή φάση της επανάληψης δέχθηκε την ισοφάριση και ενώ δεν είχε απειληθεί από την Γουέστ Χαμ. Από σέντρα από αριστερά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κέιχιλ και πήρε ύψος, ο Κάρλτον Κόουλ τράβηξε απ' όπου μπορούσε τον Ιβάνοβιτς και πήρε την κεφαλιά για το 1-1, σε ένα γκολ που δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να μετρήσει...

Οι Μπλε ξύπνησαν αμέσως και έκαναν δύο φάσεις μαζεμένες, όμως η μπάλα δεν τους ήθελε. Στο 65' χάθηκε διπλή ευκαιρία με τον Γιασκελάινεν πρώτα να αποκρούει το σουτ του Αζάρ εκτός περιοχής και στη συνέχεια της φάσης να λέει «όχι» στον Τόρες. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μάτα εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ όμως η μπάλα βρήκε στην εσωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Φινλανδού τερματοφύλακα, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Κάπου εκεί τελείωσαν οι φάσεις για την Τσέλσι και ξεκίνησαν τα... χειρότερα. Στο 82' χτύπησε το πρώτο καμπανάκι, αφού ο Τσεχ σε τετ α τετ με τον Τζάρβις έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ, από το οποίο ο Ασλεϊ Κόουλ έκοψε τη μπάλα πάνω στην γραμμή. Στο 86' ο Ντιαμέ από στρώσιμο του Κάρλτον Κόουλ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-1 και στο 91' ο Μάιγκα σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Ασλεϊ Κόουλ έκανε από κοντά το τελικό 3-1 ολοκληρώνοντας το κάζο για το σύνολο του Μπενίτεθ, ο οποίος σε 3 αγώνες έχει χάσει 7 βαθμούς.

Γουέστ Χαμ (Σαμ Αλαρνταϊς): Γιασκελάινεν, Ντεμέλ, Ο' Μπράιεν, Κόλινς, Ριντ, Τόμκινς (46' Ντιαμέ), Νόλαν, Ο' Νιλ (46' Τέιλορ), Νομπλ, Τζάρβις, Κάρλτον Κόουλ (87' Μάιγκα).

Τσέλσι (Ράφα Μπενίτεθ): Ασλεϊ Κόουλ, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Ραμίρες, Μόζες (79' Μαρίν), Αζάρ (72' Οσκαρ), Μάτα, Τόρες.

Follow me on Twitter: Giorgio_Oddo

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα