Κερδισμένη η Άιντραχτ

Κερδισμένη η Άιντραχτ

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Κερδισμένη η Άιντραχτ

bet365

Η Σάλκε «κόλλησε» στο 0-0 με την Άουγκσμπουργκ και η Άιντραχτ αύξησε τη διαφορά της στην 4η θέση στο +3, όπου βρίσκεται η εκπληκτική Μάιντς. Σημαντικές νίκες για Ανόβερο, Γκλάντμπαχ.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν σημάδια βελτίωσης και τον Φόλαντ να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 17'. Μετά το 20', όμως, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν ταχύτητα, είχαν δοκάρι στο 19' με τον Ματμούρ και στο 24' έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ με τον Άιγκνερ.

Η ανωτερότητα της Άιντραχτ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 35' με τον Λάνιγκ, με το 1-0 να είναι το σκορ στο ημίχρονο. Οι παίκτες του Κουρτς μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, έχασαν καλή ευκαιρία με τον Αντβίνκουλα, με τον Φόλαντ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο 65' και ενώ νωρίτερα είχαν φτάσει κοντά στο γκολ με τον Πολάνσκι. Η χαρά για τη Χόφενχαϊμ, όμως, κράτησε μόλις για 2', καθώς στο 67' ο Άιγκνερ έκανε το τελικό 2-1 μετά από λάθος του Βίζε.

Έ«χ»ασε έδαφος η Σάλκε
Η Σάλκε έμεινε στο 0-0 με την Άουγκσμπουργκ, που συνεχίζει να το... παλεύει, και έχασε έδαφος στη μάχη για την 4άδα. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, με τους μπλε να είναι καλύτεροι στο πρώτο μέρος, τους Βαυαρούς στο δεύτερο, όμως το γκολ να μην έρχεται ποτέ. Ο Κου είχε την μοναδική αξιόλογη στιγμή στο πρώτο μέρος για την Άουγκσμπουργκ, για την οποία ξεκίνησε σε δεύτερο σερί παιχνίδι ο Μάνινγκερ κάτω από τα δοκάρια, με τον Αυστριακό να έχει να παίξει δύο σερί φορές ξανά πριν από τρία χρόνια με την Γιουβέντους...

Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ήταν σταθερός και κράτησε το μηδέν στα σουτ των Φαρφάν και Χούντελαρ στο πρώτο μέρος. Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Βέρνερ να απειλεί με μακρινό σουτ και τους Βαυαρούς να ανεβάζουν ρυθμό σιγά-σιγά. Την ευκαιρία του Βέρνερ ακολούθησαν τέσσερις καλές στιγμές για τους μπλε με Φαρφάν, Ντράξλερ, Χόλτμπι και Μαρικά, πριν ο Γουόν χάσει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι, βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χίλντεμπραντ! Τελικά, τίποτα δεν άλλαξε με το 0-0 να μένει και τους γηπεδούχους να κρατάνε για πρώτη φορά φέτος το μηδέν στην έδρα τους.

Άντεξε το Ανόβερο
Μετά το νικηφόρο ξεκίνημα με τον Χέκινγκ στον πάγκο, η Βόλφσμπουργκ είχε δύσκολη έξοδο στο Ανόβερο και γνώρισε την ήττα 2-1, σε ένα παιχνίδι από το οποίο θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς μόλις στο 3' ο Αμπντελαουέ μπήκε στην περιοχή και με εκπληκτικό τελείωμα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπενάλιο για το 1-0! Η συνέχεια βρήκε τον Τζίλερ να σώζει την ομάδα στην προσπάθεια του Τζουρού να σκοράρει εναντίον της... ομάδας του και τον Ποκονιόλι να βλέπει απευθείας κόκκινη στο ντεμπούτο του στην Μπουντεσλίγκα στο 34'!

Ο Βέλγος έγινε ο 20ός μόλις παίκτης που αποβάλλεται στο ντεμπούτο του στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα, αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες. Στο 38', όμως, με πολλή δόση τύχης οι γηπεδούχοι έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Τσαχέντ έβγαλε την σέντρα, ο Μπενάλιο έκανε λάθος έξοδο, ο Ντιούφ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, στη συνέχεια στην πλάτη του Σενεγαλέζου και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0! Το υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν – όπως αναμενόταν – μονόλογος των φιλοξενούμενων, που έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τους Ντιέγκο (σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις), Βιεϊρίνια, Πέρισιτς, Νοστ και Όλιτς (τετ α τετ στο τέλος) να βρίσκουν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Τζίλερ. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Μάντλουνγκ στο 46', με τον Γερμανό αμυντικό να σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι και ενώ από το 2010 μέχρι το 2012 είχε μόλις 1 γκολ στην Μπουντεσλίγκα!

Εκπληκτική Μάιντς, χωρίς... ελπίδα η Γκρόιτερ
Η Μάιντς με μεγάλο πρωταγωνιστή για ακόμη μία φορά τον Σάλαϊ έφυγε με νίκη 3-0 από την «Τρόλι Αρένα» επί της Γκρόιτερ, την οποία έφερε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και έψαξαν το γρήγορο γκολ, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν στην αντεπίθεση. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Τούχελ κέρδιζαν μέτρα, άρχισαν να πιέζουν και έφτασαν στο γκολ στο 53' με τον Σαλάι να κάνει το 0-1!

Το 0-2 δεν άργησε να έρθει στο 63', όταν αρχικά ο Χεσλ έβγαλε το σουτ του Ίβανσιτς, με τον Μαλί να παίρνει το... ριμπάουντ και να σκοράρει. Κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν, με τον Σαλάι να κάνει το τελικό 0-3 στο 84' για το 11ο γκολ του στη σεζόν, αφήνοντας την Γκρόιτερ χωρίς νίκη στα τελευταία 17 παιχνίδια... Με μόλις 9 βαθμούς μετά από 19 αγώνες, μάλιστα, είναι η 6η ομάδα στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα, που έχει τόσους ή λιγότερους βαθμούς, με τις προηγούμενες 5 να υποβιβάζονται...

Ανεβαίνει η Γκλάντμπαχ
Η Γκλάντμπαχ επιβλήθηκε 2-1 της Φορτούνα, έμεινε για 9ο σερί παιχνίδι χωρίς ήττα, έφτασε τις 400 νίκες στην Μπουντεσλίγκα και πλησίασε στο -4 από την 4η θέση! Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 5' πήραν κεφάλι στο σκορ με αυτογκόλ του Χουάναν, ενώ στο 14' ο Χέρμαν έκανε και το 2-0 για το εκρηκτικό ξεκίνημα της Μπορούσια. Στην επανάληψη, όμως, η εικόνα ήταν διαφορετική, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν την απόδοσή τους, να κερδίζουν πέναλτι στο 50' σε χέρι του Ντε Γιονγκ, τον Σάχιν να μειώνει σε 2-1 και ενώ νωρίτερα ο Ράιζινγκερ είχε χάσει απειλήσει με καλό μακρινό σουτ για την Φορτούνα. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια ρίσκαραν και άφησαν χώρους στους παίκτες του Φαβρ να απειλήσουν στην αντεπίθεση. Μέχρι το τέλος οι σημαντικότερες ευκαιρίες χάθηκαν για την Γκλάντμπαχ, με τον Λάτκα παραλίγο να σκοράρει εναντίον της ομάδας του, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, τον Αράνγκο να βλέπει τον Γκίφερ να του λέει «όχι» στο τέλος και το 2-1 να παραμένει.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή (25/01)

Ντόρτμουντ-Νυρεμβέργη 3-0

(18' πεν., 21' Κούμπα, 88' Λεβαντόφσκι)

Σάββατο (26/01)

Γκλάντμπαχ-Φορτούνα 2-1

(6' Χουάναν αυτ., 14' Χέρμαν - 50' πεν. Σάχιν)

Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ 2-1
(3' Αμπντελαουέ, 38' Ντιούφ - 46' Μάντλουνγκ)

Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 0-0

Γκρόιτερ Φιρτ-Μάιντς 0-3

(53', 84' Σαλάι, 65' Μαλί)

Άιντραχτ-Χόφενχαϊμ 2-1
(35' Λάνιγκ, 67' Άιγκνερ - 65' Φόλαντ)

Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή (27/01)

Αμβούργο-Βέρντερ (16:30)
Στουργκάρδη-Μπάγερν (18:30)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα