Καβάνι και -3! (vids)

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Καβάνι και -3! (vids)

bet365

Με τον Ουρουγουανό στο 85' η Νάπολι έσπασε το αήττητο της έδρας της Πάρμα (1-2) και πλησίασε τη Γιουβέντους! Προσπέρασε Φιορεντίνα η Μίλαν, show Ικάρντι στη Γένοβα!

Μετά την ισοπαλία της Γιουβέντους το Σάββατο, η Νάπολι είχε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά και παράλληλα να μείνει μόνη δεύτερη, μπροστά από την Λάτσιο. Η αποστολή της στο «Ενιο Ταρντίνι», βέβαια, ήταν δύσκολη καθώς η Πάρμα δεν είχε ήττα εκεί φέτος και αποδείχθηκε και στο 90λεπτο το γιατί... Οι Παρτενοπέι προηγήθηκαν στο 20' με το πλασέ του Χάμσικ μετά την κάθετη μπαλιά του Τζεμαϊλί αλλά οι Παρμέντζι δεν πτοήθηκαν και έκαναν κανονικά το παιχνίδι τους.

Ετσι, ανάγκασαν τον Ντε Σάνκτις σε τρομερή απόκρουση λίγο μετά στο πλασέ του Σανσόνε ενώ αμέσως μετά στο δυνατό σουτ του Παρόλο και με την μπάλα να πάει προς τα δίχτυα, απομάκρυνε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή ο Καναβάρο! Μεγάλες ευκαιρίες, πάντως, στο πρώτο ημίχρονο είχε και η Νάπολι με τους Καμπανιάρο (κοντινό σουτ) και Καβάνι (κεφαλιά αμαρκάριστος) αλλά στην πρώτη περίπτωση απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μιράντε και στη δεύτερη αστόχησε ο Ουρουγουανός...

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πάρμα πήρε τον έλεγχο του αγώνα καθώς οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν πιο αμυντικά για να κρατήσουν το αποτέλεσμα και το κατάφερναν ως το 74', χάρη στις σωστές αντιδράσεις του Ντε Σάνκτις όποτε χρειάστηκε. Σε εκείνο το λεπτό, όμως, οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-1 με το γύρισμα του Σανσόνε και την κόντρα στον Καναβάρο για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Στο 78' ο Αμάουρι έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να κάνει το σκορ 2-1 και στο 85' ο Καβάνι τού έδειξε πώς τελειώνουν τις φάσεις...

Ο Matador βγήκε τετ α τετ με τον Μιράντε, τον απέφυγε και πλάσαρε στην κενή εστία για το 1-2! Ετσι, η Νάπολι έσπασε το φετινό αήττητο της Πάρμα στο «Ενιο Ταρντίνι», είναι μόνη 2η και -κυρίως- είναι πλέον στο -3 από τη Γιουβέντους!

Ο Ελ Σαραουί... επέστρεψε!
Μετά από τέσσερα ματς χωρίς να βρει δίχτυα, ο Ελ Σαραουί επέστρεψε στα γκολ και η Μίλαν συνεχίζει την ανοδική πορεία της! Στο Μπέργκαμο η Αταλάντα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη αλλά ο Αμπιάτι έκανε αυτό που έπρεπε και στο 29' ο «Φαραόνε» απέφυγε τον Ραϊμόντι και με σουτ νίκησε τον Κονσίλι για το 0-1. Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου οι Ντένις και Πάρα έχασαν ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 58' έμειναν με 10 παίκτες καθώς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπρίβιο. Η Αταλάντα όσο και να προσπαθούσε δεν μπορούσε να ισοφαρίσει, ο Φλαμινί έχασε μεγάλη ευκαιρία στο τετ α τετ για το 0-2 αλλά και το 0-1 μια χαρά την έκανε τη δουλειά του για τη Μίλαν, που είναι πλέον στην 5η θέση (η τελευταία που δίνει εισιτήριο για την Ευρώπη) χωρίς να ξεχνάει και την... 3η, που απέχει πια έξι βαθμούς!

Κατάνια-Μοντέλα... 1!
Το Σάββατο ο Βιτσέντζο Μοντέλα έλεγε πόσο χαρούμενος ήταν που επέστρεφε, έστω ως αντίπαλος με τη Φιορεντίνα, στην Κατάνια. Μία μέρα μετά, την Κυριακή, η χαρά δεν πρέπει να ήταν μεγάλη... Ο προπονητής των Τοσκανών είδε την ομάδα του να ανοίγει το σκορ στο 22' με την κοντινή προσπάθεια του Μιλιάτσιο μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη... Στο 50' ο Λεγκροτάλιε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Νέτο για το 1-1, με τη Φιορεντίνα να έχει δοκάρι στη συνέχεια με τον Κουαντράντο. Ακολούθησε δεύτερο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Λάγιτς, για να μείνουν τελικά οι Βιόλα με 10 παίκτες στο 78' λόγω της... απευθείας κόκκινης κάρτας στον Ακουιλάνι για διαμαρτυρίες! Για να κλείσει ακόμη χειρότερα το απόγευμα για τον Μοντέλα, στο 88' ο Κάστρο με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μπαριέντος έκανε το 2-1 για την Κατάνια, με τη Φιορεντίνα να παραμένει χωρίς νίκη στο 2013 και να χάνει την 5η θέση από τη Μίλαν...

Επανήλθε η Ουντινέζε
Μετά τη βαριά ήττα στο Τορίνο από τη Γιουβέντους, η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν ήθελε τη νίκη και μόνο, είτε με καλή μπάλα είτε όχι, υποδεχόμενη την ουραγό Σιένα για να επιστρέψει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Ο στόχος επιτεύχθη καθώς στο 36' ο Μουριέλ τελείωσε ιδανικά την αντεπίθεση για το 1-0. Ηταν η... τιμωρία της Σιένα για τις χαμένες ευκαιρίες νωρίτερα με τον Ροζίνα... Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και έτσι η Ουντινέζε παραμένει στο γκρουπ των ομάδων που κυνηγούν την 5η θέση.

Καρέ και 6άρα για τον πρόεδρο!
Στο «Λουίτζι Φεράρις» η ατμόσφαιρα ήταν μουντή, για τον αγώνα της Σαμπντόρια με την Πεσκάρα, καθώς πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος Ρικάρντο Γκαρόνε... Η ομάδα του Ντέλιο Ρόσι, τελικά, τον αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο καθώς έδωσε μια μοναδική παράσταση, διαλύοντας την αντίπαλο της με 6-0! Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα -για τον οποίο δε χρειάζεται να γίνει ανάλυση καθώς το σκορ τα λέει όλα- ήταν ο εκπληκτικός Ικάρντι, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με τα δύο κόντρα στη Γιουβέντους στο Τορίνο και τώρα, απλά, έβαλε... 4 στην Πεσκάρα! Με αυτή τη νίκη η Σαμπντόρια πήγε στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού και αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

Το... έσωσε στο 90'!
Στην Is Arenas της Σαρδηνίας, η Παλέρμο άνοιξε το σκορ κόντρα στην Κάλιαρι με δυνατό σουτ του Ιλισιτς μετά το γύρισμα του Ντοσένα και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σορεντίνο. Στο ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια των Σικελών έκανε ό,τι μπορούσε για να σπάσει τα νεύρα των γηπεδούχων καθώς απέκρουε με κάθε τρόπο! Στο 90', όμως, ο Ριμπέιρο με κεφαλιά τον νίκησε για το 1-1, δίνοντας τον βαθμό στην ομάδα του και διατηρώντας στην προτελευταία θέση τους Ροζανέρι...

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (26/1)

Λάτσιο-Κιέβο 0-1 (61' Παλόσκι)
Γιουβέντους-Τζένοα 1-1 (54' Κουαλιαρέλα-68' Μποριέλο)
Κυριακή (27/1)
Μπολόνια-Ρόμα 3-3 (17' Τζιλαρντίνο, 26' Γκαμπιαντίνι, 54' Πασκουάτο-9' Φλορέντσι, 18' Οσβάλντο, 74' Ταχτσίδης)
Αταλάντα-Μίλαν 0-1 (29' Ελ Σαραουί)
Κάλιαρι-Παλέρμο 1-1 (90' Ριμπέιρο-30' Ιλισιτς)
Κατάνια-Φιορεντίνα 2-1 (50' Λεγκροτάλιε, 88' Κάστρο-22' Μιλιάτσιο)
Πάρμα-Νάπολι 1-2 (74' Σανσόνε-20' Χάμσικ, 85' Καβάνι)
Σαμπντόρια-Πεσκάρα 6-0 (31' πεν. Μάρτινς, 42',56',59',72' Ικάρντι, 50' Ομπιάνγκ)
Ουντινέζε-Σιένα 1-0 (36' Μουριέλ)
Ιντερ-Τορίνο (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (22 αγωνιστικές)
1. Γιουβέντους 49
2. Νάπολι 46
3. Λάτσιο 43
4. Ιντερ 39*
5. Μίλαν 37
6. Φιορεντίνα 36
7. Κατάνια 35
8. Ρόμα 34
9. Ουντινέζε 33
10. Πάρμα 31
11. Κιέβο 28
12. Τορίνο 26*
13. Σαμπντόρια 24
14. Αταλάντα 23
15. Μπολόνια 22
16. Κάλιαρι 21
17. Πεσκάρα 20
18. Τζένοα 18
19. Παλέρμο 17
20. Σιένα 14

* Οι Ιντερ και Τορίνο έχουν ένα ματς λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23η)
Παρασκευή (1/2)

Ρόμα-Κάλιαρι (21:45)
Σάββατο (2/2)
Τορίνο-Σαμπντόρια (19:00)
Νάπολι-Κατάνια (21:45)
Κυριακή (3/2)
Κιέβο-Γιουβέντους (13:30)
Φιορεντίνα-Πάρμα (16:00)
Τζένοα-Λάτσιο (16:00)
Παλέρμο-Αταλάντα (16:00)
Πεσκάρα-Μπολόνια (16:00)
Σιένα-Ιντερ (16:00)
Μίλαν-Ουντινέζε (21:45)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα