Είμαστε μόνο για τα πανηγύρια...

Είμαστε μόνο για τα πανηγύρια...

Δήμος Μπουλούκος
Είμαστε μόνο για τα πανηγύρια...

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για την εικόνα του γηπέδου Καραϊσκάκη με τις άδειες κερκίδες στον αγώνα της Εθνικής που μόνο μελαγχολία προκαλεί!

Ναι, βρισκόμαστε στον τέταρτο χρόνο μνημονίου με αποτέλεσμα να έχουν «στερέψει» οικονομικά όλες οι ελληνικές οικογένειες και τα χρήματα για το γήπεδο να αποτελούν πολυτέλεια.

Ναι, η Εθνική ομάδα δεν θέλγει με την παρουσία της και ειδικά κόντρα στην Ελβετία, περισσότερα χασμουρητά προκάλεσε παρά χειροκροτήματα.

Ναι, το όνομα του αντιπάλου δεν αποτελούσε «μαγνήτη» για τους φιλάθλους, ούτε κανείς θα σηκωνόταν εύκολα από τη βολή του σπιτιού του για να δει τον Τζουρού, τον Μπαρνέτα και τον Μπεχράμι που θεωρητικά είναι τα μεγάλα αστέρια των Ελβετών.

Ναι, το παιχνίδι ήταν αργά – ειδικά για τους μαθητές – και καθημερινή, γεγονός που απέτρεπε τη μαζική προσέλευση του κόσμου.

Ναι, το ματς ήταν φιλικό και δεν είχε αγωνιστικό ενδιαφέρον.

Ολα αυτά ισχύουν και ίσως να βρείτε ακόμα περισσότερα, όμως, τίποτα δεν δικαιολογεί την εικόνα του Καραϊσκάκη σε αγώνα της Εθνικής που παρέπεμπε σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Oταν μάλιστα τα μισά εισιτήρια έκαναν μόνο δέκα ευρώ και την ίδια ώρα - με στοιχεία - οι καφετέριες στο Πασαλιμάνι και στο Μικρολίμανο ήταν γεμάτες!

Αυτή η Εθνική ομάδα εξακολουθεί να είναι 11η στον κόσμο, κάτι που δεν συμβαίνει με κανένα άλλο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε οποιοδήποτε άθλημα και έχει πάρει μέρος σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της τελευταίας δεκαετίας!

Είναι ευνόητο λοιπόν ότι δεν δικαιούται τέτοια αντιμετώπιση, ειδικά μετά τον άθλο του καλοκαιριού του 2004, όταν έβγαλε εκατομμύρια Ελλήνων στους δρόμους για να πανηγυρίζουν έξαλλα. Τώρα δεν ζήτησα εκατομμύρια, ούτε εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά σχεδόν 20.000 φιλάθλους για να ενισχύσουν τους παίκτες και να προσφέρουν μια θερμή αγκαλιά στην Εθνική!

Ωστόσο αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, ότι ο Ελληνας δεν είναι φίλαθλος αλλά παραμένει οπαδός και συγκινείται μόνο από τις ομάδες του και από τα μεγάλα... πανηγύρια, είτε είναι η κατάκτηση του Euro, είτε μια καλή θέση στη Eurovision!

Αντιθέτως παντού στην Ευρώπη, όπου έγιναν φιλικά ματς, τα γήπεδα γέμισαν, ακόμα και σε χώρες με οικονομικά προβλήματα. Δυστυχώς η σύγκριση πληγώνει...

Υ. Γ. Δεν θεωρώ άμοιρη ευθυνών την ΕΠΟ που εξακολουθεί να μην βρίσκει λύσεις για να γεμίζει το γήπεδο, ούτε καν σε επίσημους αγώνες. Κάτι διαγωνισμοί στο ημίχρονο, με εκτέλεση πέναλτι των τυχερών στον Σηφάκη, ούτε τα δεκάχρονα δεν συγκινούν!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα