Πρώτο... αίμα με τεσσάρα!

Gazzetta team
Πρώτο... αίμα με τεσσάρα!

bet365

Το Αμβούργο, κάνοντας την καλύτερή του εμφάνιση εδώ και χρόνια, διέλυσε την Ντόρτμουντ 4-1. Όλοι δούλεψαν για την Μπάγερν, καθώς Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3.

Έκανε το 3ο καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα, μετρούσε 4 σερί εντός έδρας νίκες επί του Αμβούργου, όμως λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι με τη Σαχτάρ για το Champions League η Ντόρτμουντ την… πάτησε από την ομάδα του Φινκ, η οποία ζευγάρωσε φέτος τις νίκες της επί της Μπορούσια (3-2 στον πρώτο γύρο). Με επιβλητική εμφάνιση, την καλύτερη εδώ και χρόνια, το Αμβούργο διέλυσε τους Βεστφαλούς 4-1 στο «σπίτι» τους και τους υποχρέωσε στην πρώτη ήττα για το 2013!

Όσα και να γράψουμε για το παιχνίδι, δεν πρόκειται να μπορέσουμε να δώσουμε εικόνα για την ρυθμό και όσα έγιναν. Μόλις στο 14’ ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Σον, με εκπληκτικό γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω στον Βάιντενφελερ, ενώ στο 15’ ήρθε η σειρά του Γκέτσε να χάσει τεράστια ευκαιρία, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο 17’ ήρθε το 1-0, όταν ο Βέστερμαν άφηνε την μπάλα στον Άντλερ, ο Άντλερ στον Βέστερμαν και ο Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία, για να μπει σφήνα και να ανοίξει το σκορ!

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, με τους Γιάνσεν και Αόγκο να ανοίγουν την άμυνα των γηπεδούχων από αριστερά, τον τελευταίο να κάνει το γύρισμα και τον Ρούντνιεβς από κοντά να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο 18’. Το καλό σουτ του Κούμπα, ακολούθησε τεράστια ευκαιρία για το Αμβούργο, με τον Σον να περνάει και τον Βάιντενφελερ, όμως να ανοίγει πολύ την μπάλα και το πλασέ του να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι! Αυτό που δεν κατάφερε τότε ο Νοτιοκορεάτης το έκανε λίγο αργότερα, όταν στο 26’ με εκπληκτικό σουτ έστειλα ξανά την μπάλα στο ίδιο δοκάρι, όμως στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-2!

Στο 29’ ο Άντλερ έβγαλε το σουτ του Λεβαντόφσκι, ο οποίος στο 31’ εκνευρίστηκε από το μαρκάρισμα του Σκιέλμπρεντ, αντέδρασε και δέχθηκε την πρώτη κόκκινη στην καριέρα του στην Μπουντεσλίγκα! Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους πρωταθλητές, που σκόραραν στο τέλος του πρώτου μέρους με τον Γκέτσε, όμως το γκολ σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ρόις, που είχε μπει στη φάση.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Αόγκο να χάνει καλή ευκαιρία στο 54’ και την αριστερά πλευρά του Αμβούργου να κάνει ό,τι θέλει. Στο 56’ ο Χούμελς έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν κρέμασε τον Άντλερ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 59’ και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, όταν ο Μπρούμα ανέτρεψε τον Ρόις λίγο έξω από την περιοχή, με τον μέσο της Ντόρτμουντ να έχει ανοίξει την μπάλα και να είναι όντως σε προφανή θέση για γκολ. Εκεί, όμως, που όλοι περίμεναν την αντίδραση των παικτών του Κλοπ, ήρθε ο Φαν Ντερ Φάαρτ να βγάλει σέντρα-ξυράφι στο 62’ και πάλι αριστερά και ο Ρούντνιεβς από κοντά έκανε το 1-3!

Η κακή μέρα για την Μπορούσια δεν έλεγε να περάσει, με την εικόνα στο γήπεδο να δείχνει ότι οι φιλοξενούμενοι μπορούν να φύγουν με νίκη-θρίαμβο, όπως και έγινε. Στο 73’ ο Χούμελς έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, με τον Άντλερ να βγάζει και την απογοήτευση να είναι εμφανής στα πρόσωπα των γηπεδούχων. Έτσι, στο 89’ ο Σον από κοντά τους… αποτελείωσε, κάνοντας το τελικό 1-4 και τον Σίμπερ να χάνει την τελευταία ευκαιρία στο 3’ των καθυστερήσεων, όταν ο Ντικμάιερ έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του.

Ματσάρα στο «Μπορούσια Παρκ»!
Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν προσέφεραν εκπληκτικό θέαμα, με το τελικό 3-3 να τα λέει όλα! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος. Μετά τις ευκαιρίες με Σίρλε και Μπέντερ, ο πρώτος έφτασε στο γκολ στο 35’, όμως σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, πριν οι γηπεδούχοι, που δεν ήταν καλοί στο πρώτο 45λεπτο, φτάσουν στο γκολ κόντρα στη ροή της αναμέτρησης. Έτσι, στο 44’ μετά από κόρνερ του Χέρμαν, ο Στραντσλ με κεφαλιά έκανε το 1-0 στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της Γκλάντμπαχ στο παιχνίδι!

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο και τις «ασπιρίνες» να ψάχνουν το γκολ. Έτσι, στο 52’ ο Σαμ με εκπληκτικό πλασέ λίγο έξω από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσα για το 1-1. Μετά το γκολ οι παίκτες του Φαβρ κυριάρχησαν για λίγα λεπτά, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες και τελικά στο 58’ μετά από σέντρα ακριβείας του Αράνγκο ο Ντε Γιονγκ με κεφαλιά έκανε το 2-1! Η χαρά για τους γηπεδούχους, όμως, δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 60’ ο Κίσλινγκ προ κενής εστίας μετά από γύρισμα του Μπένις έκανε το 2-2, για να έρθει ο Σίρλε μετά από εκπληκτική ασίστ του Κάστρο στο 64’ να κάνει το 2-3!

Οι φιλοξενούμενοι έριξαν το ρυθμό στη συνέχεια, έφτασαν μία ανάσα από το να τελειώσουν το παιχνίδι, όταν ο Τερ Στέγκεν έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Σίρλε στο 79’ και στη συνέχεια από την εκτέλεση του κόρνερ ο Ρόλφες από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ! Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Λεβερκούζεν θα φύγει με τη νίκη, ήρθε στο 86’ ο Αράνγκο να εκτελέσει το φάουλ, ο Μπράουβερς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Χέρμαν από το… μισό μέτρο με δεύτερη κεφαλιά έκανε το τελικό 3-3! Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 1’ των καθυστερήσεων, όταν και πάλι ο Τερ Στέγκεν έβγαλε στο τετ α τετ με τον Κίσλινγκ, με το 3-3 να μένει μέχρι το τέλος και να βολεύει μόνο… όσους παρακολούθησαν αυτό το εκπληκτικό παιχνίδι.

*Ο Στέφαν Κίσλινγκ έφτασε τα 100 γκολ στην Μπουντεσλίγκα.

Ελπίδα Ευρώπης για Βέρντερ
Στουτγκάρδη και Βέρντερ είχαν ίδιους βαθμούς πριν από τον αγώνα, όμως μετά το τέλος του μόνο οι φιλοξενούμενοι έκαναν ταμείο και πλέον μπορούν να μιλούν για έξοδο στην Ευρώπη. Η ομάδα του Τόμας Σάαφ ήταν καταιγιστική κόντρα στους Σουηβούς και με προταγωνιστή τον Εκίτσι, που σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 511 μέρες και πέτυχε δύο γκολ, πέρασε με το επιβλητικό 1-4 από την Mercedes-Benz-Arena στην οποία βρέθηκαν 41.000 θεατές.

Ο φορμαρισμένος Τούρκος plamaker άνοιξε το σκορ στο 34' για την Βέρντερ για να ισοφαρίσει ο Τραορέ ισοφάρισε στο ξεκίνημα της επανάληψης (1-1). Η Βέρντερ όμως ήταν σε εξαιρετικό απόγευμα και με τον Χουντ στο 61' πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ (1-2), ενώ στο 74' ξανά ο Εκίτσι ανέβασε τον δείκτη του σκορ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (1-3). Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε ο Ντε Μπρίνε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Χαμένη ευκαιρία για Αϊντραχτ
Χαμένη της ημέρας ήταν και η Αϊντραχτ. Η ομάδα της Φρανκφούρτης δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Νυρεμβέργης και έμεινε στο 0-0. Εάν είχε νικήσει, θα είχε περάσει στη 2η θέση. Σε αυτές που χαμογελούν ανήκει πλέον η Βόλφσμπουργκ που με το 0-1 (23' Μποστ) στη Γκρόιτερ Φιρτ, μόνο με αυτοκτονία θα κινδυνέψει, βυθίζοντας την ουραγό αντίπαλο της ακόμα πιο βαθιά στην αγκαλιά της Τσβαϊτελίγκα.

Νίκες για Ανόβερο, Βόλφσμπουργκ
Ο Χούζτι συμπλήρωσε 100 συμμετοχές, ο Ντιούφ σκόραρε το 9ο φετινό του γκολ από το 8' μετά από ασίστ του Ούγγρου και αυτό στάθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη 1-0 στο Ανόβερο επί της Χόφενχαϊμ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει το παιχνίδι στο 61', όταν ο Σλάουντραφ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Παρόλα αυτά, με τους παίκτες του Κουρτς να απειλούν ελάχιστα τον Τσίλερ, το Ανόβερο έφτασε εύκολα στη νίκη, κρατώντας το 1-0 μέχρι το τέλος.

Η νίκη επί της Σάλκε αποδείχθηκε καλή... παρένθεση για την ουραγό Γκρόιτερ Φιρτ, που επέστρεψε στις ήττες. Η Βόλφσμπουργκ χάρη στο γκολ του Ντοστ από το 23' επιβλήθηκε εκτός έδρας 1-0 και συνεχίζει την προσπάθεια... ανάβασης στη βαθμολογία. Οι «λύκοι» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, είχαν δοκάρι στο 11' με τον Ντιάγκο, ενώ οι γηπεδούχοι από την άλλη απείλησαν μόνο στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ο Τζούρντιτς έχασε δύο καλές ευκαιρίες, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο (09/02)

Ντόρτμουντ-Αμβούργο 1-4

(17' Λεβαντόφσκι - 18', 62' Ρούντνιεβς, 26', 89' Σον)

Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 3-3
(44' Στραντσλ, 58' Ντε Γιονγκ, 86' Χέρμαν - 52' Σαμ, 60' Κίσλινγκ, 64' Σίρλε)

Στουτγκάρδη-Βέρντερ 1-4
(50' Τραορέ - 34', 74' Εκίτσι, 61' Χαντ, 90+2' Ντε Μπρούιν)

Ανόβερο-Χόφενχαϊμ 1-0
(8' Ντιούφ)

Γκρόιτερ Φιρτ-Βόλφσμπουργκ 0-1
(23' Ντοστ)

Άιντραχτ-Νυρεμβέργη 0-0

Μπάγερν-Σάλκε (19:30)

Κυριακή (10/02)

Άουγκσμπουργκ-Μάιντς (16:30)
Φράιμπουργκ-Φορτούνα (18:30)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα