This is Liverpool! (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
This is Liverpool! (vid)
Με μπάλα που οι οπαδοί τους ονειρεύονται και θέλουν να βλέπουν σε κάθε ματς, οι Reds έκαναν κομματάκια την άτυχη Σουόνσι, που έφυγε με 5-0 από το «Ανφιλντ».

Ο Μπρένταν Ρότζερς φέρθηκε πολύ άσχημα στην πρώην ομάδα του την οποία υποχρέωσε ουσιαστικά σε ήττα με 5-0 και οδήγησε την Λίβερπουλ σε μία νίκη με την οποία μείωσε τη διαφορά από την 4η θέση και το Champions League στους 9 βαθμούς. Οι Reds έβγαλαν εξαιρετικά στοιχεία στο γήπεδο και με ταχύτητα και αυτοματισμούς θα μπορούσαν να έχουν πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα...

Από την αρχή φάνηκε ότι η Λίβερπουλ έχει σκοπό να παίξει φουλ επιθετικά και η κακή εμφάνιση της άμυνας της Σουόνσι βοήθησε τα μέγιστα σε αυτό. Στο 2' και το 11' ο Ντάουνινγκ, στο 20' ο Σουάρες και στο 23' ο Στάριτζ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Ντάουνινγκ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Το ίδιο έγινε και στο 24' όταν μετά από πάσα του Σουάρες ο Στάριτζ κατέβασε ωραία, έκανε μερικές ντρίμπλες, φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Σουάρες όμως αυτός έστειλε τη μπάλα άουτ με τον Φορμ να είναι εκτός θέσης. Το σκορ άνοιξε τελικά στο 34' με εκτέλεση από τα 11 βήματα από τον Τζέραρντ μετά από πέναλτι που δόθηκε σε βάρος του Αγκουστιέν στον Σουάρες. Στο 40' ο Στάριτζ έκανε σκαφτό τελείωμα σε τετ α τετ, όμως ο Μπάρκλεϊ έκοψε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή για να βγει το πρώτο μέρος με το σκορ στο 1-0.


Στην επανάληψη η Λίβερπουλ μπήκε στο ματς σαν οδοστρωτήρας και μέσα σε 5 λεπτά τελείωσε τον αγώνα. Στο 46' ο Κουτίνιο έγραψε το 2-0 μετά από ωραία προσπάθεια και δεξί σουτ, ενώ ένα λεπτό μετά δεν κατάφερε να σκοράρει ακόμα μία φορά μετά από πάσα του Σουάρες. Τελικά το 3-0 έγινε στο 50' με τους παίκτες της Λίβερπουλ να κρύβουν το τόπι. Σουάρες, Χοσέ Ενρίκε και Στάριτζ συνδυάστηκαν με απίστευτο τρόπο και ο Ισπανός μπακ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Φορμ.

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 4-0 με τον Λουίς Σουάρες να γράφει αυτή τη φορά στον πίνακα των σκόρερ μετά από ωραία αλλαγή κατεύθυνσης και αριστερό πλασέ. Παρά τα πολλά γκολ που δέχθηκε ο Φορμ έκανε καλή εμφάνιση και στο 67' έκοψε με το πόδι το σουτ του Στάριτζ σε τετ α τετ, όμως έμελλε να δεχθεί και πέμπτο. Αυτό έγινε στο 71' μετά από ανόητο πέναλτι με το χέρι που έκανε ο Ράουτλετζ. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Στάριτζ και διαμόρφωσε το 5-0 που έμεινε μέχρι το τέλος καθώς ο Αγγλός επιθετικός στο 73' και στο 82' ο Γκλεν Τζόνσον έστειλαν τη μπάλα άουτ.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Ρέινα, Κάραχερ, Γκλεν Τζόνσον, Αγκερ, Χοσέ Ενρίκε, Ντάουνινγκ, Τζέραρντ, Λούκας (72' Αλεν), Κουτίνιο (60' Χέντερσον), Σουάρες (78' Μπορίνι), Στάριτζ.

Σουόνσι (Μίκαελ Λάουντρουπ): Φορμ, Τιεντάλι, Μονκ, Μπάρτλεϊ, Ντέιβις, Ντε Γκουζμάν, Αγουστιέν, Λαμά (64' Ράουτλετζ), Μπρίτον, Πάμπλο Ερνάντεθ (76' Νέιθαν Ντάιερ), Σέχτερ (82' Ράνχελ).


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα