Ο κανόνας της Μίλαν! (vids)

Θάνος Σαρρής
Ο κανόνας της Μίλαν! (vids)

bet365

Η Μίλαν έχει τον πρώτο λόγο μετά το 2-0 επί της Μπαρτσελόνα, αφού από τις 31 φορές που σε νοκ άουτ φάση έχει προηγηθεί με δύο ή περισσότερα γκολ έχει αποκλειστεί μόλις δύο! Διαβάστε στο gazzetta.gr ποιες ήταν αυτές.

Οι Ροσονέρι κατάφεραν να «κλειδώσουν» τους Μπάουγράνα στο Σαν Σίρο και να πετύχουν μία μεγάλη νίκη με 2-0, παίρνοντας το προβάδισμα ενόψει ρεβάνς. Φυσικά, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, ωστόσο οι παίκτες του Αλέγκρι έδειξαν ότι έχουν τον τρόπο να περιορίσουν τους Καταλανούς και σίγουρα το ειδικό βάρος για να τους κοιτάξουν στα μάτια και να τους αποκλείσουν.

Οι ίδιοι, άλλωστε, οι Μπλαουγράνα δεν έχουν καταφέρει ποτέ να προκριθούν έπειτα από ήττα με 2-0. Έχουν γυρίσει τρεις φορές παιχνίδι μετά από ήττα με 3-0. Απέναντι στην Ίπσουιτς το 1977, απέναντι στην Άντερλεχτ το 1978 και απέναντι στη Γκέτεμποργκ το 1986. Από 2-0 δεν έχουν επιστρέψει!
Για τα πάντα υπάρχει η πρώτη φορά βέβαια και στο Καμπ Νόου που συνήθως ο αγωνιστικός χώρος... γέρνει, θα επιδιώξουν να το καταφέρουν. Απέναντι τους, όμως, δεν θα έχουν μια ομάδα της σειράς. Θα έχουν την Μίλαν, η οποία έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει.
Από τις 31 φορές που οι Ροσονέρι έχουν καταφέρει να χτίσουν προβάδισμα δύο ή περισσοτέρων τερμάτων σε φάση νοκ άουτ, έχουν αποκλειστεί μόλις τις δύο. Δηλαδή σε ποσοστό 93.6% προκρίνονται! Ο ένας αντίπαλος που τους έχει καταφέρει τη ζημιά έχει χώρα προέλευσης την Ισπανία!
Το πρώτο... κακό έγινε το 1996, με αντίπαλο τη Μπορντό. Στις 5 Μαρτίου του 1996 υποδέχθηκαν τους Γάλλους για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου UEFA, επικρατώντας με 2-0. Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο Εράνιο στο 29' άνοιξε το σκορ και ο Μπάτζιο με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 75' διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Όλα έδειχναν ότι η Μίλαν είχε σφραγίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Στη ρεβάνς της 19 Μαρτίου όμως οι Γιρονδίνοι ήταν αγριεμένοι. Ο Θολό στο 14΄έκανε το 1-0 για να δώσει... φτερά στις προσπάθειες των συμπαικτών του και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ντουγκαρί. Με δύο γκολ σε έξι λεπτά (63', 69') έγραψε το τελικό 3-0. Η Μπορντό στη συνέχεια απέκλεισε και τη Σλάβια Πράγας για να φτάσει μέχρι τον διπλό τελικό, όπου όμως έχασε από την Μπάγερν Μονάχου. Αρχικά με 2-0 στο Μόναχο και εν συνεχεία με 1-3 στο Σαμπάν-Ντελμά της Γαλλίας.
Η δεύτερη και πιο πρόσφατη φορά, ήταν με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια την σεζόν 2003-04, για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια σειρά αναμετρήσεων που μνημονεύεται και μηνμονεύεται από πολλούς, αποτελώντας την... επιτομή της ανατροπής. Στο πρώτο ματς του Σαν Σίρο η Ντέπορ είχε προηγηθεί στο 11' με τον Βάλτερ Παντιάνι, έχοντας κεκτημένη ταχύτητα από τον αποκλεισμό της Γιουβέντους, αλλά χάρη σε ένα διαβολικό δεκάλεπτο οι Ροσονέρι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο ματς.
Η Κορούνια έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα μέχρι την ισοφάριση στο 45' από τον Κακά. Από το σημείο αυτό οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους, ο Βραζιλιάνος σκόραρε ξανά στο 46' και ο Σεφτσένκο στο 49' έκανε το 3-1. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Πίρλο στο 53' με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Στη ρεβάνς του Ριαθόρ η ομάδα της Γαλικίας κυνηγούσε ένα θαύμα. Απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο, το τότε εξαιρετικό παιχνίδι της ομάδας του Ιρουρέτα απέδωσε καρπούς και με το 4-0 έγινε η μοναδική ομάδα που προκρίνεται μετά από ήττα στο πρώτο ματς με διαφορά τριών τερμάτων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν απειλήσει πρώτοι με τον Τζον Νταλ Τόμασον και στο 5' ο Παντιάνι σκόραρε ξανά, δίνοντας ελπίδα στην ομάδα του.
Ο Βαλερόν στο 35' έκανε το 3-0 και ο Άλμπερτ Λούκε στο 44' έδωσε σκορ πρόκρισης στην Λα Κορούνια. Ένα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ξεζώριζε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν βοηθός του Μίτσελ στον Ολυμπιακό, Βίκτορ Σάντσεθ. Η ομάδα του Αντσελότι μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Φραν, που είχε περάσει στο 76' ως αλλαγή, διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ήταν και η τελευταία φορά που η Μίλαν αποκλείστηκε έχοντας κερδίσει στο πρώτο ματς με δύο+ γκολ διαφορά!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα