Επτά «διαβολικές» αναμνήσεις! (vids)

Επτά «διαβολικές» αναμνήσεις! (vids)

Θάνος Σαρρής
Επτά «διαβολικές» αναμνήσεις! (vids)
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιστρέφει στο γνώριμο Οld Trafford και το gazzetta.gr θυμάται 7 ανεξίτηλες αναμνήσεις του CR7 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ολος ο κόσμος έχει πέσει πάνω του. Αποτελεί το πρόσωπο της μεγάλης αναμέτρησης ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Μαδρίης. Ο Κρστιάνο Ρονάλντο επιστρέφει στο Old Trafford ως αντίπαλος, με στόχο να δείξει σε όλους ότι από «Κόκκινος Διάβολος» έχει γίνει οριστικά... λευκός! Το gazzetta.gr θυμάται 7 στιγμές που σημάδεψαν το πρώην 7άρι της Γιουνάιτεντ στα 6 χρόνια που πέρασε στην Αγγλία, ακολουθώντας την παράδοση των Τζορτζ Μπεστ, Μπράιαν Ρόμπσον, Ερίκ Καντονά και Ντέιβιντ Μπέκαμ με πρωτοβουλία του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αφού ο ίδιος αρχικά ήθελε το νούμερο «28» στη φανέλα για να αποφευχθούν οι πρόωρες συγκρίσεις!

Θα σκοράρει στο ματς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρεάλ Μαδρίτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Σε απόδοση 1.909 στην sportingbet

Το πρώτο «μπαλάκι»!
Έπρεπε να περάσουν 10 ματς για να βρει δίχτυα για πρώτη φορά ο πιτσιρικάς Πορτογάλος. «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, 18χρονος νεαρός, πετυχαίνει το πρώτο του γκολ», έλεγε τότε ο σπίκερ της αγγλικής τηλεόρασης που δεν μπόρεσε να αποφύγει την αναφορά στον Μπέκαμ. Το «7» στη φανέλα, παρόμοιο μαλλάκι και ο γνωστός τρόπος εκτέλεσης! Αντίπαλος η Πόρτσμουθ και με ένα απευθείας φάουλ που έσκασε κάτω και νίκησε τον Χίσλοπ ο Κριστιάνο άνοιγε λογαριασμό στην Πρέμιερ Λιγκ!
Από νωρίς στα ρεκόρ!
Τον Δεκέμβριο του 2006 ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε από πιτσιρικάς στα βιβλία των ρεκόρ του αγγλικού Ποδοσφαίρου. Πήρε τον τίτλο του παίκτη του μήνα για τον Δεκέμβριο του 2006 και έγινε ο μόλις τρίτος στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που παίρνει δύο συνεχόμενους σχετικούς τίτλους. Για το αν τους άξιζε, ούτε ερώτημα. Με 9 γκολ σε 11 ματς οδηγεί εκ του ασφαλούς την Γιουνάιτεντ στην κορυφή. Πριν από αυτόν, το είχαν καταφέρει ο Ντένις Μπέργκαμπ και ο Ρόμπι Φάουλερ. Το 2007 έγινε ο μόλις δεύτερος παίκτης που κατακτά την ίδια χρονιά το βραβείο τόσο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς, όσο και του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή!
Απέναντι στην πρώην...
Ο Κριστιάνο επιστρέφει απέναντι στην παλιά του ομάδα και παρότι μπορεί στα πρώτα λεπτά να είναι επηρεασμένος, ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν θα βρει τον εαυτό του. Και έχει δείξει στο παρελθόν ότι δεν... κωλώνει με τις πρώην. Τον Νοέμβριο του 2007 η Γιουνάιτεντ ήθελε νίκη απέναντι στη Σπόρτινγκ, ομάδα που τον ανέδειξε, για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ματς ήταν ισόπαλο και το τέλος του αγώνα πλησίαζε, με τον Πορτογάλο να μιλάει τελευταίος, στερώντας παράλληλα από την πρώην ομάδα του την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το χατ-τρικ
Από το καλοκαίρι του 2009 ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σημειώσει 12 χατ-τρικ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης! Τα... τρίμπαλα είναι συχνό φαινόμενο για τον Πορτογάλο φορώντας τη φανέλα της βασίλισσας. Στη Γιουνάιτεντ τα πράγματα όμως δεν ήταν έτσι. Σημείωσε μόλις ένα το οποίο φυσικά έχει μεγάλη σημασία αφού δεν ακολούθησε άλλο! Ήταν τον Ιανουάριο του 2008 και αντίπαλος η άτυχη Νιούκαστλ, η οποία στο συγκεκριμένο ματς δέχτηκε έξι γκολ! Ο Ρονάλντο σκόραρε τρία τέρματα, με το τελευταίο να είναι και το καλύτερο.
Η Χρυσή Μπάλα
Φέτος έδωσε τη μάχη του με τον Μέσι, αλλά ο Αργεντινός κέρδισε ξανά. Το 2008 όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο τότε παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 446 βαθμούς κατακτούσε τη Χρυσή Μπάλα και άφηνε τον Μέσι στους 281. Τα 42 γκολ που είχε σημειώσει με τη φανέλα με τον Διάβολο δεν ήταν αμελητέα ποσότητα. Το βραβείο τον έβαλε σε ένα κλειστό κλαμπ των παικτών της ομάδας του Μάντεστερ που έχουν κατακτήσει το βραβείο, μαζί με τον Τζορτζ Μπεστ, τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και τον Ντένις Λο.
Captain Cristiano!
Στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-3 επί της Σοσιεδάδ ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ήταν κάτι που, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ενίσχυσε την ψυχολογία του, αφού ο ίδιος θέλει πάνω από όλα να νιώθει σημαντικό στο σύλλογο. Το συναίσθημα του περιβραχιόνιου το είχε βιώσει πάντως και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το Μάρτιο του 2008 πήρε για πρώτη φορά το χρίσμα από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο ματς με τη Μπόλτον. Δικαίωσε τις προσδοκίες, αφού σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του και ξεπέρασε το ρεκόρ του Τζορτζ Μπεστ για τα περισσότερα τέρματα σε μια χρονιά από παίκτη που δεν είναι σέντερ φορ.
Τα έργα τέχνης
Το να επιλέξουμε ένα γκολ θα ήταν άδικο. Ως έβδομη και τελευταία ανάμνηση του Κόκκινου Ρονάλντο, ας θυμηθούμε κάποια χαρακτηριστικά έργα τέχνης του...
Το απίστευτο φάουλ με την Πόρτσμουθ...
Το πολύτιμο σόλο με τη Φούλαμ που έβαλε τη Γιουνάιτεντ ξανά σε τροχιά τίτλου...
Ο «κεραυνός» με τον Πόρτο
Η γκολάρα με την Άρσεναλ
Το τηλεκατευθυνόμενο!
Αναμνήσεις από τη Γιουνάιτεντ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα