«Τεσσάρες» που έμειναν στην ιστορία! (vids)

Θάνος Σαρρής
«Τεσσάρες» που έμειναν στην ιστορία! (vids)

bet365

Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε συντρίβοντας με 4-0 τη Μίλαν στο Καμπ Νόου και το gazzetta.gr θυμίζει βραδιές που τελείωσαν με... «ντόρτια» και έμειναν στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ!

Μία ήττα με 4-0, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, δεν χωνεύεται εύκολα. Πόσω μάλλον αν μιλάμε για μια ομάδα με το μέγεθος και την ιστορία της Μίλαν, η οποία έχει δεχτεί τέσσερα τέρματα κι άλλες φορές. Η Μπαρτσελόνα έδωσε απαντήσεις πετυχαίνοντας την εμφατική πρόκριση και το gazzetta.gr θυμίζει σημαντικά ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ που έμειναν στην ιστορία, με το κοντέρ να γράφει τέσσερα και το... θύμα να μην πετυχαίνει ούτε το γκολ της τιμής!

Mίλαν-Άρσεναλ 4-0
Πριν την έναρξη του ματς, η παράδοση ήθελε τους ροσονέρι να τα βρίσκουν σκούρα απέναντι σε όλες τις αγγλικές ομάδες τα τελευταία χρόνια. Καλύτερη απάντηση από την ομάδα του Αλέγκρι δεν θα μπορούσε αν δοθεί. Παρότι έχασε νωρίς με τραυματισμό τον Ζέντορφ, η Μίλαν ήταν ασταμάτητη. Έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 2-0, χάρη στα γκολ του Μπόατενγκ (15, 38') και στο 49' ο Ρομπίνιο έγραψε το 3-0. Η τεσσάρα έκλεισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος είχε σμπαραλιάσει την άμυνα της Άρσεναλ, στο 78'. Η πρόκριση στους «8» της προηγούμενης χρονιάς δεν χρειαζόταν ρεβάνς...
Ρεάλ Μαδρίτης-Τότεναμ 4-0
Στις 5 Απριλίου του 2011 η Ρεάλ Μαδρίτης υποδεχόταν τη φιλόδοξη Τότεναμ για τα προημιτελικά. Τα πράγματα πήγαν από την αρχή στραβά για τους Λονδρέζους. Μόλις στο 4' ο Αντεμπαγιόρ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά από κόρνερ. Στο 15' ο Κράουτς... κατάφερε να αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες και ο δρόμος πλέον ήταν ανοιχτός για τους Μερένγκες. Στο 57' ο επιθετικός από το Τόγκο έκανε το 2-0. Ντι Μαρία στο 72' και Ρονάλντο στο 87' σκόραραν για το τελικό 4-0.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν 4-0
Τον Μάρτιο του 2010 η Γιουνάιτεντ υποδεχόταν τους Ιταλούς έχοντας πάρει μεγάλη νίκη με 2-3 μέσα στο Σαν Σίρο. Ο επαναληπτικός αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ στην αρχή των ημιχρόνων. Στο 13' ο Άγγλος φορ έκανε το 1-0 και στο 46' «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του. Ο Παρκ στο 59' και ο Φλέτσερ στο 88' ολοκλήρωσαν το θρίαμβο, παίρνοντας έτσι εκδίκηση για τους τέσσερις αποκλεισμούς σε ισάριθμα ματς!
Μπαρτσελόνα-Μπάγερν 4-0
Απρίλιος του 2009 και η Μπαρτσελόνα υποδεχόταν την Μπάγερν για το πρώτο ματς των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Βαυαροί σίγουρα δεν περίμεναν τέτοιο ξεκίνημα, με τον Μέσι να σκοράρει στο 8' και τον Ετό στο 12' να διαμορφώνει το 2-0! ο Αργεντινός σκόραρε ξανά στο 38' και στο 43' ο Τιερί Ανρί έγραψε το 4-0 πριν καν λήξει το πρώτο ημίχρονο, σημειώνοντας το 50 γκολ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάρτσα έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι με τη Μπάγερν, κυκλοφορώντας την μπάλα και έχοντας τις ευκαιρίες για το πέμπτο γκολ, το οποίο πάντως δεν ήρθε.
Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 4-0
Οι Ρεντς είχαν περάσει με 1-0 από την έδρα της ομάδας του Χουάντε Ράμος, που είχεα ρκετά προβλήματα. Στη ρεβάνς της 11ης Μαρτίου του 2009, με ηγέτη τον Στίβεν Τζέραρντ σφράγισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με τεσσάρα. Και η νίκη τους ήταν πανάξια! Ο Φερνάντο Τόρες στο 16' άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια ο κάπτεν σκόραρε στο 28' (πέναλτι) και στο 47'. Το κερασάκι έβαλε ο Ντοσένα στο 88', για να ολοκληρώσει μια ιστορική νίκη της ομάδας του.
Λα Κορούνια-Μίλαν 4-0
Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια είχε χάσει με 4-1 από τη Μίλαν για τα προημιτελικά της σεζόν 2003-04 και έψαχνε ένα θαύμα που θα την οδηγούσε στην πρόκριση. Και τα κατάφερε! Παίζοντας φουλ επίθεση από το ξεκίνημα, η ομάδα του Ιρουρέτα άνοιξε το σκορ στο Ριαθόρ μόλις στο 4' με τον Παντιάνι, με το ηθικό της να φτάνει στα ύψη. Ο Βαλερόν στο 35' και ο Λούκε στο 44' έχτισαν σκορ πρόκρισης πριν καν λήξει το πρώτο ημίχρονο. Και ο εμβληματικός Φραν στο 76' σημείωσε το τελευταίο γκολ της ομάδας του, ρίχοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο καναβάτσο!
Μπάγερν Μονάχου-Καιϊζερσλάουτερν 4-0
Η Μπάγερν Μονάχου ήταν η νικήτρια στον γερμανικό εμφύλιο του 1999, με τη Μπάγερν να παίρνει τη νίκη με 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου επί της Καϊζερσλάουτερν και να θέλει απλά να... τσεκάρει το ειστήριο για τα ημιτελικά. Μετέτρεψε ωστόσο τη ρεβάνς σε θρίαμβο. Στο Fritz-Walter-Stadion ο Έφενμπεργκ άνοιξε το σκορ μόλις στο 9' και ο Γιάνκερ στο 22' έκανε το 2-0. Ο Ρόσλερ με αυτογκόλ στο 39' έγραψε το 3-0, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπάσλερ στο 56'. Ήταν η χρονιά που οι Βαυαροί ηττήθηκαν στον τελικό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τρομερή ανατροπή.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Πόρτο 4-0
Η Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με Σμάιχελ, Γκάρι Πάλιστερ, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ράιαν Γκιγκς και Ερίκ Καντονά στη σύνθεσή της ήταν καταιγιστική απέναντι στους «Δράκους» του Αντόνιο Ολιβέιρα. Ο Ντέβιντ Μέι στο 22' είχε ανοίξει το σκορ και ο Καντινά στο 31' έστελνε την ομάδα του στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με γκολ ασφαλείας. Δύο ακόμα γκολ από Ράιαν Γκιγκς και Άντι Κόουλ στο δεύτερο μέρος διαμόρφωσαν το τελικό 4-0, με τους «Κόκκινους Διαβόλους» να πηγαίνουν χαλαροί στη ρεβάνς και να περνάνε με ένα 0-0.
Μίλαν-Μπαρτσελόνα 4-0
Η Dream Team του Γιόχαν Κρόιφ προσγειώθηκε στον... ρεαλισμό του Φάμπιο Καπέλο. Οι Ροσονέρι των απουσιών, με τους Φαν Μπάστεν, Μπαρέζι, Κοστακούρτα, Ραντουτσόγιου, Παπέν, Λάουντρουπ να μένουν εκτός συνέτριψαν με 4-0 τους Μπλαουγκράνα στον τελικό του ΟΑΚΑ το 1994, σκορπίζοντας τις φιλοδοξίες τους για κατάκτηση του τίτλου! Ήταν 19 χρόνια πριν η Μπαρτσελόνα πάρει εκδίκηση με την χθεσινή παράσταση στο Καμπ Νόου, βάζοντας ισάριθμα γκολ στους ροσονέρι!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα