Οι Γερμανοί πολύ κοντά σε Μπάρτσα – Ρεάλ

Γιάννης Σερέτης
Οι Γερμανοί πολύ κοντά σε Μπάρτσα – Ρεάλ

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την διαφαινόμενη τετράδα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ και τα χιλιόμετρα που έχουν καλύψει Μπάγερν και Ντόρτμουντ.

Δεν ξέρω τι θα κάνει αυτή η απίθανη Μάλαγα του «μάγου» Πελεγκρίνι στη ρεβάνς, αλλά ποδοσφαιρικά δεν αξίζει να προκριθεί επί αυτής της – επιπόλαιης- Ντόρτμουντ, η οποία μου φαίνεται πως τα καταφέρνει καλύτερα εναντίον των «ισχυρών» που της δίνουν χώρους (ανώτερη και από Σίτι και από Ρεάλ στα δυο ζευγάρια αγώνων της στον πιο εκρηκτικό όμιλο, στην εκκίνηση του Τσάμπιονς Λιγκ), παρά όταν καλείται να κυριαρχήσει. Μα, ξέρω, πια, πως σε αυτή τη διαφαινόμενη γερμανο-ισπανική τετράδα των ημιτελικών, η μοναδική που «χωρούσε» είναι η Γιουνάιτεντ. Ναι, έστω αυτή η Γιουνάιτεντ, της οποίας τη μεσαία γραμμή έχει αφήσει γυμνή (για το ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο) ο Σερ Αλεξ.

Θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ κάποια γερμανική ομάδα; Σε απόδοση 2.875 στη vistabet

Όχι πως σε «διπλά» νοκ άουτ ματς δεν θα μπορούσε η Γιούβε ή η Μίλαν (με Μπαλοτέλι) ή η Τσέλσι να διεκδικήσουν κάτι από την Ντόρτμουντ (σε καμία περίπτωση από Ρεάλ, Μπάρτσα, Μπάγερν). Αλλά δεν είναι καλύτερες ομάδες. Δεν παρουσιάζουν κάτι πιο όμορφο, κάτι πιο θεαματικό, ακόμη και ως προς τη μεθοδικότητά του αν θέλετε και όχι ως προς την παραγωγικότητα και τα γκολ. Αυτή η τετράδα λοιπόν: το «1-2» της Primera Division και της Bundesliga. Oι τρεις από τις τέσσερις περυσινές των ημιτελικών, με τον Κλοπ αντί του Ντι Ματέο. Και τις αποστάσεις να έχουν ψαλιδιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είχε φανεί και πέρυσι, από τα αποτελέσματα. Εφέτος φαίνεται από την απόδοση.

Η Μπαρτσελόνα μου φαίνεται πως εξαρτάται πλέον αφάνταστα από τον Μέσι. Προχθές όλες οι στοιχηματικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του ΟΠΑΠ, ανέβασαν στο «live» τους το ποσοστό της νίκης της (παρότι ήδη νικούσε 1-0 στο Παρίσι), μόλις τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Αργεντινός Δεν είναι, βεβαίως, αυτό το… στοιχείο που αποδεικνύει αυτό που βλέπουν τα μάτια μας σε κάθε ματς. Ο Βίγια δεν έχει μπει ακόμη στο παιχνίδι, για τον Σάντσες γκρινιάζουν και οι οπαδοί της Μπάρτσα, ο Φάμπρεγας δεν έχει την περυσινή φλόγα και αποτελεσματικότητα, μένουν οι σταθερές αξίες των Τσάβι – Ινιέστα και οι δυο μπακ της. Θετικό, όμως, ότι δεν βγαίνει πλέον από την ενδεκάδα της ο Μπουσκέτς. Αρνητικό ότι δεν προσθέτει «μπιχλιμπίδια» στο παιχνίδι της. Δεν έχει βελτιωθεί στις στημένες φάσεις. Δεν βλέπω κάποια κομπίνα της προκοπής στα κόρνερ. Παραμένει ευάλωτη πίσω. Πολύ ευάλωτη! Κι όσο περισσότερο «διαβάζει» ο αντίπαλος τις αδυναμίες της και με τα χρόνια προσαρμόζεται στο ταυτόχρονο «μέσα – έξω» από την περιοχή του Μέσι με τους «γύρω – γύρω», θωρακίζοντας ταυτόχρονα το μυαλό και τα πόδια για να είναι αποτελεσματικός στις «σπόντες» και στα «κλεψίματα των 5’’», τόσο πιο δύσκολα θα νικά η Μπάρτσα, η οποία ήδη δεν έχει πανηγυρίσει στα 4 από τα 9 παιχνίδια της στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην Ρεάλ είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Εχει βρει πια την ταυτότητά της οριστικά και αμετάκλητα, προτού την χάσει το καλοκαίρι, όταν θα φύγει ο Μουρίνιο. Βρίσκει περισσότερες λύσεις και από τον πάγκο, παίζει πιο απελευθερωμένα, «απενοχοποιημένη» πλέον από το βάρος του τίτλου (που πήρε πέρυσι και έχασε εφέτος), πέταξε από πάνω της και το κόμπλεξ με την Μπάρτσα. Εχει πιο εύκολο γκολ από την Μπαρτσελόνα, γιατί έχει καλύτερους επιθετικούς. Παραμένει, όμως, μεγάλο το πρόβλημα, σε «σετ» παιχνίδι, παρότι απειλεί περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα με τελικές προσπάθειες εκτός περιοχής. Ο Κριστιάνο δεν πιάνεται. Κάπως, κάπου, κάποτε, θα σου κάνει το γκολ ή την ασίστ. Ωρίμασε αφάνταστα μέσα σε δύο χρόνια. Εφτασε να παίρνει περίπου το 35% των τελικών φάσεων της Ρεάλ! Τη θεωρώ φαβορί λόγω της τελευταίας ευκαιρίας του Ζοσέ, της απίστευτης κατάστασης του Πορτογάλου, της προσαρμογής του παιχνιδιού της ομάδας πάνω του, της ικανότητάς της να εκμεταλλεύεται τους χώρους.

Ακόμη πιο βελτιωμένη, όμως, είναι η Μπάγερν, αρκεί να είναι πλήρης από τη μέση και πίσω. Αν της λείπει ο Μάντζουκιτς ή ο Ριμπερί ή ο Ρόμπεν, πρόβλημα σοβαρό δεν έχει. Αν της λείπει ο Σβάινστάιγκερ ή ο Λαμ ή ένας από τους στόπερ της, έχει. Προσπαθεί να γίνει «Μπάρτσα» από πέρυσι. Προτού περάσει βέρες με τον Πεπ. Θυμηθείτε το πρέσινγκ που έκανε τη Γιούβε να ασφυκτιά. Μα δεν διαθέτει το ταλέντο της Μπάρτσα! Εχει, όμως, καλύτερες στημένες φάσεις, περισσότερες επιλογές στην επίθεση, «κανονικούς» σέντερ φορ, φανταστικούς ακραίους και μεγαλύτερη κάψα έχω την εντύπωση. Εχει την κάψα της Ρεάλ!

Τι έχει η Ντόρτμουντ; Πείρα; Νο! Σταθερότητα στην άμυνα; Νο, παρότι έχει δεχθεί λιγότερα από τις «τέσσερις». Σούπερ κυκλοφορία και κατοχή μπάλας; Νο! Εχει άγνοια κινδύνου και τη δική της ταυτότητα. Χωρίς σούπερ σταρ, παρότι ο Λεβαντόφσκι θα πωληθεί σίγουρα γιατί δεν έχει συμπεριφερθεί σωστά στον Κλοπ που τον… έκανε άνθρωπο και διότι είναι το σωστό timing για πώλησή του. Με μπακ και στόπερ και αμυντικούς μέσους που βρίσκεις όχι και τόσο δύσκολα. Ολοι αυτοί, όμως, είναι το πιο ταιριαστό σύνολο που έχει πάρει και τον αέρα της Μπάγερν στα μεταξύ τους παιχνίδια τα δύο τελευεταία χρόνια! Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν τη Ρεάλ «μέσα – έξω» στον όμιλο είχε κάνει τον Μουρίνιο να εκφράσει τον θαυμασμό του. Δεν το κάνει κάθε μέρα… Ναι, αουτσάιντερ. Είναι καλύτερη ομάδα, όμως, από την περυσινή Τσέλσι. Δεν έχει έναν «Ντρογκμπά», έναν «Τέρι», έναν «Λάμπαρντ», έναν «Τσεχ». Και γι΄ αυτό, έχει.. 1% να σηκώσει την κούπα. Όμως αυτό που καταθέτει στο γήπεδο είναι πιο ελκυστικό απ’ αυτό που είδαμε πέρυσι από την Τσέλσι. Αν κρατήσει τον Κλοπ και δεν την «λεηλατήσουν» τα όρνεα, ίσως δούμε καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που γέμιζε το γήπεδο με 80.000 οπαδούς ακόμη και στην παρακμή της, και η Μπάγερν (όχι πλέον λόγω φανέλας, αλλά λόγω ποδοσφαίρου) έχουν μικρύνει τις διαφορές από το «1-2» της Ισπανίας.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

1. Ρεάλ 20,1/ματς (85+96 εντός – εκτός περιοχής)

2. Μπάγερν 16,7/ματς (70+80)

3. Μπαρτσελόνα 15/ματς (70+65)

4. Ντόρτμουντ 14,5/ματς (74+57)

ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ

1. Μπαρτσελόνα 69% (43 λεπτά)

2. Μπάγερν 57% (34 λεπτά)

3. Ρεάλ 53% (31 λεπτά)

4. Ντόρτμουντ 45% (28 λεπτά)

ΓΚΟΛ

1. Ρεάλ 21

2. Μπάγερν 20

3. Μπαρτσελόνα 17

4. Ντόρτμουντ 16

ΑΜΥΝΑ

1. Ντόρτμουντ 7

2. Μπαρτσελόνα 9

3. Μπάγερν 10

4. Ρεάλ11

ΕΠΙΔΟΣΗ

1. Ντόρτμουντ 5-4-0

2. Μπάγερν 6-1-2

3. Ρεάλ 5-3-1

4. Μπαρτελόνα 5-2-2

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

1. Ρονάλντο 9 γκολ – 112 μέτρα/λεπτό

2. Μέσι 8 γκολ – 75 μέτρα/λεπτό

3. Μίλερ 5 γκολ – 130 μέτρα/λεπτό

4. Λεβαντόφκσι 5 γκολ – 123 μέτρα/λεπτό

TEΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

1. Ρονάλντο 62 (34,2% της Ρεάλ)

2. Μέσι 41 (30,4 % της Μπάρτσα)

3. Λεβαντόφσκι 27 (20,6% της Ντόρτμουντ)

4. Μίλερ 19 (12,7% της Μπάγερν)

Y.Γ. Συναισθηματικά θα ήθελα να το πάρει η Μπάγερν. Όχι μόνο για την περυσινή ποδοσφαιρική (όχι διαιτητική) αδικία εναντίον της Τσέλσι που το είχε… γραφτό να το πάρει με τον Ντι Ματέο και όχι με τον Μουρίνιο, ή τον Χίντινκ. Αλλά διότι για να το πάρει θα έχει περάσει πάλι από τα πιο δύσκολα: Αρσεναλ στους «16», Γιούβε στους «8», ματσάρες στον ημιτελικό (ακόμη κι αν είναι η Ντόρτμουντ αντίπαλος, η Ντόρτμουντ που τους έχει κάνει… πελάτες τους Βαυαρούς εσχάτως). Και, επειδή, στο κάτω – κάτω της γραφής, δεν έχει τους υπεραστέρες της Ρεάλ και της Μπάρτσα, αλλά δεν παρουσιάζει στο γήπεδο κάτι χειρότερο εφέτος από τις δυο σπανιόλες. Αρκεί να παίζει ο Σβαϊσντάιγκερ που έλειπε εναντίον της Αρσεναλ…

* Follow me on Twitter: Seretinio

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα