Forza derby della capitale! (vids)

Gazzetta team
Forza derby della capitale! (vids)

bet365

Λύκος ή αετός; Curva Sud ή Curva Nord; Τζιαλορόσι ή Μπιανκοσελέστι; Ρόμα ή Λάτσιο; Το gazzetta.gr γράφει για την... ημέρα της Αιώνιας Πόλης!

Ωρες πριν τη σέντρα, η Eterna Citta βρίσκεται στο πόδι για το απόλυτο ποδοσφαιρικό γεγονός. Στο φετινό ντέρμπι της ιταλικής πρωτεύουσας όμως, παίζεται κάτι περισσότερο από το γόητρο και ο τίτλος του αφεντικού της πόλης, καθώς το κίνητρο δεν είναι μόνο βαθμολογικό. Η Λάτσιο θέλει να κάνει το 4x4 στα τελευταία ματς κόντρα στην μισητή αντίπαλο, ενώ η Ρόμα από την πλευρά της θέλει να σπάσει το κακό σερί. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες στο ντέρμπι της Ρώμης; Σε απόδοση 1.571 στη vistabet

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς σε περίπτωση που καταφέρει να τηρήσει την πρόσφατη παράδοση θα βρεθεί στο -5 από την Μίλαν και τη θέση που οδηγηγεί στο Champions League, με την Ρόμα να έχει ανάλογο στόχο για να πιάσει την αντίπαλό της και να βρεθεί κοντά στο Europa League. Από την αντίθετη πλευρά, οι δύο μονομάχοι της αρένας του «Ολίμπικο» θέλουν να... κόψουν τα πόδια των αντιπαλων στη μάχη για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την Λάτσιο να θέλει να πετάξει εκτός Ευρώπης τους Τζαλορόσι, οι οποίο με τη σειρά τους θέλουν να έχουν την τιμή να είναι αυτοί που θα σκοτώσουν τις ελπίδες των Λατσιάλι προς την κορυφαία διοργάνωση.

Διαβάστε στο Gazzetta.gr όλα τα τελευταία νέα, τις δηλώσεις των προπονητών πριν τη μεγάλη σύγκρουση, τις πιθανές συνθέσεις, τα συστήματα και απολαύστε video από όλα τα ντέρμπι ανάμεσα στους δύο μονομάχους από το 1998 ως την περσινή σεζόν με τυπικά γηπεδούχο την Ρόμα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ

Ρόμα, Αουρέλιο Αντρεατσόλι
Ο προπονητής της Ρόμα θα είναι στον πάγκο για πρώτη φορά σαν Νο1 σε μία τέτοια μέρα και σε αυτό το κλίμα ξεκίνησε τις δηλώσεις του. «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να είμαι εδώ για το ντέρμπι της Ρώμης και θέλω να το απολαύσω. Το γεγονός ότι η Λάτσιο έχει κερδίσει τα τελευταία τρία ντέρμπι προσθέτει επιπλέον βάρος σε εμάς, όμως το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε στον αγώνα. Αν υπάρχει κάτι που θα έχει επιρροή πάνω μας, αυτό είναι η ήττα της τελευταίας αγωνιστικής από την Παλέρμο».

Οσον αφορά το τι πρέπει να κάνει η Ρόμα για να πάρει το ματς, ο 59χρονος τόνισε. «Θα είναι αποφασιστικό να μπορέσουμε να είμαστε ψύχραιμοι, ειδικά αφού υπάρχουν πολλές κόκκινες στα πρόσφατα ματς με την Λάτσιο. Προφανώς και αν είχαμε νικήσει την Παλέρμο θα μας επέτρεπε να πάμε στο ντέρμπι έχοντας τρεις ακόμα βαθμούς και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την οποία έχουμε χτίσει τις τελευταίες εβδομάδες.

Εχουμε τη δυνατότητα να αλλάζουμε σύστημα αφού διαθέτουμε παίκτες που μπορούν να προσαρμοστούν σε ποιοδήποτε κατάσταση. Το ντέρμπι μπορεί να φέρει τρεις βαθμούς, όμως σίγουρα είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ικανότητα που έχουμε να αντέχουμε στην πίεση και να την μετατρέψουμε σε θετική ενέργεια»

Ο πρόεδρος των Τζαλορόσι, Τζέιμς Παλότα, πέταξε από την Βοστόνη στην ιταλική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσει το «αιώνιο» ντέρμπι από κοντά. Ο Αντρεατσόλι είπε σχετικά. «Είναι πάντα ευχάριστο να τον βλέπω. Ηρθε για να μας γωνρίσει σε μία δύσκολη περίοδο και ελπίζουμε να του προσφέρουμε μία χαρά». Και κατέληξε: «Ζήτησα από τους παίκτες να βρουν τους λόγους της κακής εμφάνισης με την Παλέρμο, όπου αξίζαμε απόλυτα να χάσουμε και πλέον γνωρίζουμε ποιο δρόμο πρέπει να πάρουμε».

Λάτσιο, Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς
Ως την κατάλληλη ευκαιρία για να θυμίσει στον ιταλικό Τύπο τι έλεγε και έγραφε πριν την έναρξη της σεζόν, αντιμετώπισε τη συνέντευξη Τύπου παραμονή του ντέρμπι ο Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς.

«Τον Ιούλιο δε μας θεωρούσατε υποψήφιους ούτε καν για έξοδο στην Ευρώπη, κανείς δεν πίστευε ότι θα είχαμε καλή παρουσία φέτος ενώ για κάποιες άλλες ομάδες το κλίμα ήταν καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής των Λατσιάλι και συνέχισε: «Είμαι πολύ υπερήφανος για τη σεζόν που έχουμε. Είμαστε σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή και βλέπω ήρεμους τους παίκτες μου. Παίξαμε πολλά σημαντικά ματς φέτος και αυτό θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε αν και είναι αλήθεια ότι τα ευρωπαϊκά ταξίδια φέρνουν και κούραση».

Αν, πάντως, η Λάτσιο θέλει να πάρει τη νίκη ξέρει ότι θα χρειαστεί τον Μίροσλαβ Κλόζε, για τον οποίο ο Πέτκοβιτς είπε ότι «προπονήθηκε και είναι καλά. Δεν είναι στο 100% αλλά έχουμε ακόμη μία μέρα μπροστά μας για να αποφασίσω για την 11άδα. Σε αυτό το ματς μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική και η παραμικρή λεπτομέρεια. Η Λάτσιο πρέπει να είναι συμπαγής και να διατηρήσουμε το ομαδικό πνεύμα που έχουμε».

Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός των Λατσιάλι μίλησε και για τη Ρόμα, λέγοντας πως «στα τελευταία παιχνίδια τα πάει καλά και είναι φορμαρισμένη. Είναι μια δεμένη ομάδα που θα παίξει για τη νίκη. Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για τις ατομικές ικανότητες οποιουδήποτε παίκτη τους αλλά είναι προφανές ότι τους σέβομαι. Εμείς, πάντως, θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να πιέσουμε δηλαδή τη Ρόμα. Πιστεύω θα είναι πιο προσεκτικοί σε σχέση με το ντέρμπι του πρώτου γύρου αλλά και πάλι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα αδύνατα σημεία τους».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Πέτκοβιτς υποσχέθηκε στους τιφόζι της Λάτσιο ότι «θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη στο ντέρμπι χωρίς να σκεφτόμαστε τα άλλα αποτελέσματα ή τη θέση μας στη βαθμολογία. Πεινάμε για νίκη και θα δώσουμε περισσότερο από το 100%».

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Πονάει στην επίθεση η Ρόμα
Πολύ σημαντικές απουσίες έχει στην επίθεση η γηπεδούχος, με τον Αουρέλιο Αντρεατσόλι να μην έχει στη διάθεσή του τον τραυματία, Ματία Ντέστρο αλλά και τον Πάμπλο Οσβάλντο, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Εκτός των δύο, ο τεχνικός των Τζαλορόσι δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον επίσης τιμωρημένο, Ιβαν Πίρις. Η αποστολή: Στεκέλενμπουργκ, Γκοϊκοετσέα, Λόμποντ, Μπράντλεϊ, Καστάν, Ντέστρο, Ντε Ρόσι, Ντοντό, Φλορέντσι, Λαμέλα, Νίκο Λόπες, Λούκα, Μαρκίνιο, Μαρκίνιος, Περότα, Πιάνιτς, Ρομανιόλι, Ταχτσίδης, Τοροσίδης, Ταντέι, Τότι.

Τουλάχιστον υπάρχει Κλόζε
Το θετικό για την Λάτσιο είναι ότι επέστρεψε στη δράση ο Κλόζε, ότι ο Εντερσον ξεπέρασε το πρόβλημα που του προκάλεσε ένα χτύπημα στο ματς με τη Φενερμπαχτσέ, ότι ο Μάουρι είναι στη διάθεση του Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς έστω κι αν δεν είναι έτοιμος για 90λεπτο. Υπάρχουν και αρνητικά όμως και έχουν να κάνουν με τις απουσίες των Φλόκαρι, Μπρόκι, Κονκό, Στανκεβίτσιους και Ντίας.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρόμα (3-4-1-2): Σε ένα ακόμα ματς επί των ημερών Αντρεατσόλι, οι Τζαλορόσι θα παραταχθούν με το ίδιο σύστημα. Τα γάντια του βασικού θα πάρει ο Στεκέλενμπουργκ και μπροστά του θα υπάρχουν τρία στόπερ, Μαρκίνιος, Μπουρδίσο και Καστάν. Δεδομένης της απουσίας του Μπαλτσαρέτι, ο Τοροδίσης θα μετατοπιστεί στο αριστερό άκρο σαν μπακ-χαφ και στα δεξιά θα παίξει λογικά ο Φλορέντσι. Κεντρικά χαφ θα είναι οι Ντε Ρόσι και Μπράντλεϊ, πιο μπροστά σαν «δεκάρια» οι Λαμέλα και Πιάνιτς και ο κορυφή ο Τότι.

Λάτσιο (4-4-1-1): Με 4-4-1-1 σκέφτεται να παρατάξει τη Λάτσιο ο Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Κάτω από τα δοκάρια ο Μαρκέτι, δεξί μπακ ο Γκονζάλες, αριστερά ο Λούλιτς και στόπερ οι Τσάντα και Ράντου. Στα χαφ θα είναι -από δεξιά προς αριστερά- οι Καντρέβα, Ονάζι, Λεντέσμα και Ερνάνες, μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Εντερσον και στην κορυφή ο Κλόζε.

ΜΑΤΣ ΓΙΑ... ΑΠΟΒΟΛΕΣ!
Πρόβλεψη σε ένα τέτοιο ματς για τον νικητή δεν μπορεί να γίνει, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο ομάδες. Η Λάτσιο έχει τρεις νίκες στα τελευταία τρία ντέρμπι και θέλει να κάνει το 4Χ4 ενώ η Ρόμα στοχεύει στο να διακόψει αυτό το αρνητικό σερί και να αρχίσει ένα δικό της. Αυτό που μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά είναι ότι θα υπάρξουν δυνατά μαρκαρίσματα, νεύρα και αποβολές. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, άλλωστε, έχουν δει την κόκκινη κάρτα... επτά παίκτες!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα