Οταν ο Φαν Πέρσι... εγκλωβίζεται!

Οταν ο Φαν Πέρσι... εγκλωβίζεται!

Ball Boys Ball Boys
Οταν ο Φαν Πέρσι... εγκλωβίζεται!
Είναι πολλά τα λεπτά χωρίς γκολ για Φαν Πέρσι και ο Ball Boy, Πολύδωρος Παπαδόπουλος στέκεται στα αίτια της... ξηρασίας, αλλά και στον σοβαρό κίνδυνο να χάνει τον τίτλου του παίκτη της Χρονιάς!

Η Σίτι πέτυχε νίκη ψυχολογίας στο Ολντ Τράφορντ κόντρα στην Γιουνάιτεντ, αλλά το -12 από την κορυφή της... στερεί την ευκαιρία να μπει πρώτο θέμα στον αγγλικό Τύπο! Οι Αγγλοι στρέφουν το βλέμμα τους στον παίκτη της χρονιάς και αναρωτιούνται αν ο Ρόμπι Φαν Πέρσι είναι σε θέση να πάρει ξανά το βραβείο!

Σε απόδοση 1.62 στη mybet η νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Στόουκ

Η απογοητευτική εμφάνιση του Ολλανδού και το γεγονός πως συμπλήρωσε 684 λεπτά χωρίς γκολ κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή του φορ της Γιουνάιτεντ για τον κορυφαίο τίτλο της χρονιάς. Φέτος, οι δυο απονομές είναι στα τέλη του μήνα (βραβείο από παίκτες) και αρχές Μαΐου (από τον Τύπο), και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος... Η ξηρασία του Φαν Πέρσι τον κατεβάζει από τη λίστα των φαβορί και ο λόγος ακόμα άγνωστος... Στις 10 Φεβρουαρίου κόντρα στην Έβερτον σημείωνε το τελευταίο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και μετά το χάος! Μάλιστα, θυμούνται τον Τόρες και την... κατάθλιψή του, όταν και έμεινε χωρίς γκολ από τον Οκτώβρη του 2011 μέχρι τον Μάρτιο του 2012 (25 ώρες και 41 λεπτά της Τσέλσι). Ο Ολλανδός μετρά 11 ώρες και 24 λεπτά χωρίς γκολ και αν δεν τα καταφέρει με Στόουκ την Κυριακή συμπληρώνει μισή μέρα χωρίς να πανηγυρίσει!

Ο ίδιος «γιόρτασε» την χθεσινή του ασίστ σαν να ήταν τέρμα, αλλά είναι αλήθεια πως η σχέση του με τα δίχτυα είναι σε κρίση! Τον Φλεβάρη σκόραρε μόλις ένα τέρμα, ο Μάρτιος πέρασε ανεκμετάλλευτος και ο Απρίλης μπήκε άσχημα, αφού δεν μπορεί να την βάλει στο πλεκτό. Το σούπερ ξεκίνημά του με τα 22 τέρματά του μέχρι τον Γενάρη έδωσαν στην Μάντσεστερ τεράστια ώθηση και στον ίδιο τον τίτλο του ηγέτη, ωστόσο η ξηρασία προκαλεί ερωτηματικά!

Ποιοι είναι οι λόγοι που έφεραν και την... υποχώρηση της ακλώνητης αυτοπεποίθησής του; Ο Φέργκιουσον τον στηρίζει, τον έχει διαρκώς στο βασικό σχήμα, ενώ τον αποθέωσε μετά την χθεσινή ήττα «Ηταν φανταστικός... » τόνισε και αποδίδει τα αίτια της αφλογιστίας στην κούραση εξαιτίας των πολλών υποχρεώσεών του! Ωστόσο, ο ίδιος αισθάνεται «εγκλωβισμένος» στην επίθεση, δείχνει να υποφέρει εξαιτίας των πολλών αλλαγών στο σύστημα του Φέργκιουσον και αυτό φάνηκε και στο χθεσινό ματς με την Σίτι, όταν τα συστήματα δεν βγήκαν με συνέπεια να μην φτάνει εύκολα η μπάλα στα πόδια του!

Μπορεί οι Αγγλοι να τόνιζαν πως ο Φαν Πέρσι έκλεψε την δόξα του Ρούνεϊ, αλλά με τον Αγγλο διεθνή είχε σε 16 ματς 15 νίκες και μια ισοπαλία! Ο Ρούνεϊ δεν βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση, βρέθηκε μεταξύ πάγκου και εξέδρας, με τον Ολλανδό να χάνει το στήριγμα που είχε από πίσω του! Οι δυο τους συνεργάζονται εξαιρετικά και η έλλειψη κινήτρων του ενός μπορεί να φέρει την... ξηρασία του άλλου!

Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού ντέρμπι, αλλά και των τελευταίων μηνών είναι πως ο άξονας δεν βοηθούσε, η ομάδα δεν... έτρεχε και έδειχνε σαν μην είχε πλέον διάθεση! Ένα καλό 20λεπτο δεν αρκεί να πεις για την Γιουνάιτεντ πως είναι καλή και όλοι τονίζουν πως η ομάδα προετοιμάστηκε μέχρι τα ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Σερ Αλεξ τα πήγε περίφημα, ο στόχος όμως δεν επιτεύχθηκε και μετά η... ξενέρα! Ποιο κίνητρο; Ο τρόπος του αποκλεισμού, αλλά και ο εύκολος τίτλος είχαν ως συνέπεια η ομάδα να ρίξει ταχύτητα, η μεσαία γραμμή να μην είναι ορεξάτη και οι ευκαιρίες με το σταγονόμετρο! Ο Φαν Πέρσι σε κρίση, θα την ξεπεράσει και θα πάρει τον τίτλο του κορυφαίου ή η πίεση θα γίνει εντονότερη αν συνεχιστεί το πρόβλημα;

Follow me @Pol_Pap

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys