Η «βασίλισσα» είναι εδώ! (vids)

Gazzetta team
Η «βασίλισσα» είναι εδώ! (vids)

bet365

«Τελικός» παραμονής μόνο στα... χαρτιά! Η Βέροια με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιωάννου, που έκανε χατ τρικ, διέλυσε 5-0 τον Πλατανιά και έκανε αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία.

Η... επιλογή ήταν μία τόσο για τη Βέροια όσο και για τον Πλατανιά, η νίκη για την παραμονή. Τελικά, οι γηπεδούχοι έκαναν... περίπατο, διέλυσαν τους Κρητικούς 5-0, αμφότεροι έφτασαν τους 33 βαθμούς και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, όμως πλέον με άλλους... όρους! Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την Βασίλισσα του Βορρά οι Ιωάννου, που έκανε χατ τρικ, Ολαϊτάν και Κόστλι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του Καλαϊτζίδη να μπαίνουν πιο δυνατά, όμως τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρώτη καλή στιγμή με την συμπλήρωση 1', όταν ο Αναστασάκος έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Κοτταρίδης έβγαλε δύσκολα. Στο 4' ο γκολκίπερ της Βέροιας είπε «όχι» και στον Ναζλίδη, όμως από εκεί και πέρα μόνο... Βέροια! Στο 6' ο Ολαϊτάν έχασε την πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων, που ανέβασαν στροφές και σιγά-σιγά κυριάρχησαν. Ολαϊτάν και Ιωάννου ήταν κίνδυνος-θάνατος και στο 20' ο δεύτερος έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν έκανε το πλασέ από κοντά, όμως είδε τον Ζαλούντοκ να κάνει εκπληκτική ενστικτώδη απόκρουση!

Η επόμενη ευκαιρία, όμως της Βέροιας, έφερε και το γκολ στο 27', όταν ο Πέρεθ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Ζαλούντοκ έκανε λάθος έξοδο και ο Κόστλι με προβολή έκανε το 1-0! Το 2-0 δεν άργησε να έρθει, με τον Ολαϊτάν να φεύγει ταχύτατα στην κόντρα στο 33', να δίνει πάσα μισό γκολ στον Ιωάννου και εκείνος προ κενής εστίας να στέλνει ξανά την μπάλα στα δίχτυα. Ένα καλό σουτ του Αμαραντίδη στο 36' ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, που βρήκε τους γηπεδούχους 2-0 μπροστά στο σκορ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για την Βέροια, όταν στο 49' μετά από εξαιρετικό συνδυασμό ο Ιωάννου με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε και το 3-0 για να τελειώσει νωρίς το παιχνίδι! Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά αποδείχθηκε... τυπική διαδικασία, με τους Βεροιώτες να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Πριν έρθει το 4ο γκολ ο Κοτταρίδης έβγαλε δύο σουτ του Γιάννου (63', 64'), με τον Ιωάννου να κάνει χατ τρικ στο 74'. Το... μισό γκολ πιστώνεται στον Κόστλι, ο οποίος έκανε εξαιρετική ενέργεια εντός περιοχής και έδωσε την ασίστ στον Έλληνα επιθετικό που από κοντά έκανε το 4-0.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 89' ο Ολαϊτάν μετά από ασίστ του Ιωάννου. Έτσι, Πλατανιάς και Βέροια έχουν από 33 βαθμούς και βρίσκονται στο +3 από την 15η ΑΕΚ. Την τελευταία αγωνιστική οι Κρητικοί υποδέχονται τον Λεβαδειακό, ενώ οι Βεροιώτες ταξιδεύουν στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Φυσικά, τα σενάρια είναι ακόμη πολλά και εξαρτώνται από το αν και πόσες ομάδες θα ισοβαθμήσουν...

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Κοτταρίδης, Γεωργιάδης, Ορέστες (86' Τζημογιάννης), Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Γεωργέας (87' Μπερτέν), Καλογέρης, Πέρεθ, Ολαϊτάν, Κόστλι (77' Καλτσάς), Ιωάννου

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Ζαλούντοκ, Στόλερ, Κουρτεσιώτης, Ποτουρίδης, Δημήτρης (46' Μαραγκουδάκης), Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (46' Δέντσας), Τετέ, Γιάννου, Ναζλίδης (65' Μπέλιτς), Αναστασάκος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα