Τη «δάγκωσε» στο 97' (vid)

Ο διαιτητής με το επικό όνομα Friend, στάθηκε ο καλύτερος φίλος της Λίβερπουλ. Αφού έδειξε έξι λεπτά καθυστερήσεων, άφησε να ολοκληρωθεί η τελευταία φάση που οδήγησε στην ισοφάριση των Κόκκινων στο 96 και 40 δεύτερα. Εκείνος που έκανε τη σέντρα και ο σκόρερ βέβαια δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο γήπεδο. Ο Στάριτζ για αντιαθλητική προβολή με τις τάπες στην κνήμη του Μπερτράντ (δεν δόθηκε ούτε καν φάουλ) και ο Λουίς Σουάρες για την πλέον επική δαγκωνιά στον Ιβάνοβιτς λίγο νωρίτερα. Ο πρώτος σέντραρε από δεξιά και ο Ουρουγουανός με ωραία κεφαλιά μοίρασε το βαθμό στα χασομέρια (2-2).
Οι δύο τους ήταν πάντως οι ήρωες των γηπεδούχων κόντρα στην Τσέλσι, μιας και αντιστρέφοντας τους ρόλους τους στο ξεκίνημα της επανάληψης (52'), είχαν φέρει για πρώτη φορά το ματς στα ίσια, με τον Στάριτζ που είχε μπει αλλαγή στο 46', να πλασάρει στην κίνηση για το 1-1. Μέχρι εκείνο το σημείο οι Μπλε ήταν καλύτεροι και ειδικά στο Α' μέρος. Μάλιστα είχαν επιβραβευτεί και με την κεφαλιά-γκολ του Οσκαρ (26'), μετά από κόρνερ του Μάτα (έφτασε τις 10 ασίστ και είναι ο κορυφαίος πασέρ στο Νησί).
Τρία λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να το βάλει μόνος του ο Ρέινα, όταν μετά το φάουλ του Νταβίντ Λουίζ έχασε τη μπάλα και απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια. Στο 42' ακούμπησε μπάλα και ο Τσεχ που έσωσε τους Λονδρέζους στο διαγώνιο δυνατό σουτ του Σουάρες. Στο Β' μέρος η είσδος του Στάριτζ έφερε φούρια στη Λίβερπουλ. Στο 46' μετά από δική του κάθετη προς τον Τζέραρντ, έβγαλε με το πόδι δύσκολα ο Τσεχ. Στο 51' ήρθε η προειδοποιητική βολίδα του Αγγλου επιθετικού που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι και αμέσως μετά η ισοφάριση.
Η χαρά όμως των γηπεδούχων κράτησε λίγο, μιας και ο Σουάρες (55') έκανε καθαρό χέρι μπροστά από το κεφάλι του Τόρες. Ο Αζάρ ευστόχησε στο πέναλτι (έστειλε τον Ρέινα από την άλλη πλευρά) και έβαλε εκ νέου σε θέση οδηγού την ομάδα του. Από εκεί και μετά το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο άναρχο και σκληρό, με την Τσέλσι να προσπαθεί να κρατήσει τη νίκη και την αντίπαλο της να απειλεί δύο φορές (85', 92') με τον Σέλβι. Τελικά βρήκε όμως τον τρόπο μετά την επιμονή της και πήρε το βαθμό, παραμένοντας χωρίς ήττα από την Τσέλσι για έκτο διαδοχικό ματς (4 νίκες).
Βέβαια ο πόντος αυτός δεν μπορεί να βοηθήσει βαθμολογικά την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς που δεν προλαβαίνει την Ευρώπη. Σίγουρα όμως έφερε πανηγύρια σε Αρσεναλ και Τότεναμ, καθώς κράτησε την Τσέλσι στους 62 βαθμούς στη μεταξύ τους μάχη για τις δύο διεκδικούμενες θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.