Και η Μπάρτσα τρώει τέσσερα! (vids)

Και η Μπάρτσα τρώει τέσσερα! (vids)

Θάνος Σαρρής
Και η Μπάρτσα τρώει τέσσερα! (vids)

bet365

H Mπαρτσελόνα δέχθηκε «ντόρτια» από τη Μπάγερν Μονάχου και το gazzetta.gr θυμάται όλα τα ματς μετά το 2000 που έχει δει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της τέσσερις φορές.

Η Μπαρτσελόνα μας έχει συνηθίσει να πετυχαίνει και όχι να δέχεται τέσσερα γκολ. Παρόλα αυτά, όπως όλες οι ομάδες, έχει και τις κακές στιγμές της! Οι φορές που από το 2000 και μετά έχει δεχτεί «τεσσάρες» είναι μετρημένες στα δάχτυλα, ενώ μία εξ' αυτών κατάφερε και να κερδίσει! Το gazzetta.gr τις θυμάται...

Για να μην κυκλοφορείς ανασφάλιστος, ασφάλισε το αυτοκίνητό σου τώρα στην Anytime!

Στις 11 Φεβρουαρίου του 2001, η τελευταία Ρασίνγκ Σαντατέρ κατάφερε ένα δυνατό χτύπημα στη Μπαρτσελόνα, κρατώντας την στην τρίτη θέση και στερώντας την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά των οκτώ βαθμών από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που επίσης είχε χάσει εκείνη την αγωνιστική. Η Ρασίνγκ είχε κερδίσει 4-0, με τον Ρεγερόι να ανοίγει το σκορ στο 36', τον Ραμίς να κάνει το 2-0 στο 47' και τον Αρσένο στο 50' να κάνει το 3-0. Το κερασάκι στην μεγάλη νίκη έβαλε ο Μαρτζόνι στο 74'.
Τον Απρίλιο του 2001, η Μπάρτσα το Λορέντσο Σέρα Φερέρ υποδέχτηκε τη Σαραγόσα, η οποία έμελλε να παγώσει για τα καλά το Καμπ Νόου! Προηγήθηκε με τον Εσνάιντερ και τον Ζαμέλι, για να μειώσει προσωρινά ο Όφερμαρς στο 53'. Ο Χοσέ Ιγνάσιο έκανε το 1-3, ο Κλάιφερτ μείωσε εκ νέου στο 78' και ο Εσνάιντερ στο 80' έγραψε το 2-4! Την παρτίδα έσωσαν ο Κλάιφερτ και ο Ριβάλντο με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Λίγες μέρες πριν, οι Καταλανοί είχαν ανάλογο αποτέλεσμα με τη Βιγιαρεάλ στο Μαδριγάλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε προηγηθεί 3-0 με δύο γκολ του Βίκτορ και ένα του Καγιέχα. Ο Κλάιφερτ με δύο γκολ και ο Ριβάλντο με ένα είχαν ισοφαρίσει μέχρι το 60', ωστόσο ο Χόρχε Λόπεθ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Το τελικό 4-4 έγραψε στις καθυστερήσεις ο Κλάιφερτ.
Με τον Άντιτς στον πάγκο, που είχε αντικαταστήσει τον Φαν Χάαλ, η Μπαρτσελόνα υπέστη μία ακόμα «τεσσάρα» τον Απρίλιο του 2004 από την εξαιρετική τότε Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ο Σαβιόλα είχε ανοίξει το σκορ στο 2', ο Σκαλόνι είχε ισοφαρίσει 14 λεπτά αργότερα και ο Μότα στο 24' έκανε το 2-1. Ο Μακάι με δύο γκολ ανέτρεψε το σκορ και το τελικό 2-4 έγραψε ο Σέρχιο στο 74'.
Τα τέσσερα γκολ παθητικό δεν είναι ποτέ ευχάριστα, ωστόσο όταν μπαίνουν από τον μεγάλο αντίπαλο τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα! Τον Απρίλιο του 2005 η Μπαρτσελόνα είχε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Η Ρεάλ όμως είχε μεγαλύτερη ουσία. Με τους Ζιντάν, Ρονάλντο, Ραούλ και Όουεν να σκοράρουν, τα γκολ των Ετό και Ροναλντίνιο δεν ήταν αρκετά και το 4-2 ήταν γεγονός!
Οι μονομαχίες της Μπάρτσα με την Τσέλσι του Μουρίνιο το 2005 ήταν επικές, με τους «Μπλε» να περνούν χάρη στο γκολ του Τζον Τέρι στο 4-2 του Λονδίνου. Η Τσέλσι προηγήθηκε με 3-0 χάρη στα γκολ των Γκούντγιονσεν, Λάμπαρντ και Νταφ, ωστόσο η Μπάρτσε επέστρεψε με δύο γκολ του Ροναλντίνιο. Η κεφαιά του Τέρι στο 75' χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα του Ζοσέ.
Το 2006, η Σαραγόσα κατάφερε να βάλει για μια ακόμα φορά τέσσερα γκολ στην Μπάρτσα, σε αναμέτρηση για το Κύπελλο. Με ένα γκολ του Μιλίτο και δύο Έβερτον, οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με 3-0! Λάρσον και Ροναλντίνιο μείωσαν προσωρινά, ενώ ο Μιλίτο στο 90' έγραψε το τελικό 4-2!
Το 2007 η Χετάφε πέταξε εκτός Κυπέλλου τη Μπαρτσελόνα, κερδίζοντας με 4-0 στην αναμέτρηση της Μαδρίτης. Κασκέρο, Γκουίθα (δις) και Ντοράδο σημείωσαν τα γκολ των γηπεδούχων, με τον Φραν Ράικαρντ να... ψάχνεται και να ζητά συγχώρεση από τους οπαδούς των Καταλανών!
Μία ακόμα τεσσάρα με τον Φρανκ Ράικαρντ στον πάγκο και από μία ακόμα μαδριλένικη ομάδα! Ο Ροναλντίνιο με ένα τρομερό ανάποδο ψαλίδι άνοιγε το σκορ μέσα στο «Βιθέντε Καλδερόν», ωστόσο στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο 19χρονος τότε Αγουέρο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, δημιούργησε ένα για τον Μάξι Ροντρίγκες και κέρδισε το πέναλτι από το οποίο ο Φορλάν έκανε το 4-1! Ο Ετό μείωσε σε 4-2.
Το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2008, εξελίχθηκε σε θρίαμβο για τους Μερένγκες, που είδαν τους αντίπαλους τους να τους κάνουν το περίφημο πασίγιο, αφού ήδη είχαν κερδίσει το πρωτάθλημα. Ραούλ, Ρόμπεν, Ιγουαΐν και Φαν Νίστελροϊ σκόραραν για τους blancos, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι Καταλανοί ήταν να μειώσουν με τον Ανρί. Στον πάγκο ήταν ακόμα ο Ράικαρντ.
Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα προσέφεραν ένα τρομερό ματς το 2009 στο «Καλδερόν», με τους «ροχιμπλάνκος» να βγαίνουν τελικά νικητές με 4-3! Ο Ανρί και ο Μέσι έδωσαν το προβάδισμα στους Καταλανούς, για να ισοφαρίσει η Ατλέτικο με Φορλάν και Αγουέρο. Στο 73'ο Ανρί έκανε το 2-3, αλλά οι «ροχιμπλάνκος» βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν. Με πέναλτι του Φορλάν στο 80' και ένα ακόμα του Αγουέρο στο 89', η Ατλέτικο έκανε τη μεγάλη ανατροπή.
Τελευταία ομάδα πριν από τη Μπάγερν που κατάφερε να παραβιάσει τέσσερις φορές την εστία της Μπαρτσελόνα, ήταν η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ωστόσο, η Μπάρτσα κατάφερε να κερδίσει με 4-5! Προηγήθηκε 0-3 με γκολ των Ζόρντι Άλμπα, Τέγιο και Μέσι, η Ντέπορ επέστρεψε με τον Πίτσι και τον Μπεργαντίνιος, ενώ στο 43' ο Μέσι έκανε το 2-4. Ο Πίτσι μείωσε, ο Μάσι έκανε το 3-5 και με αυτογκόλ του Ζόρντι Άλμπα στο 79' διαμορφώθηκε το τελικό 4-5.
*To καλοκαίρι στο Μαϊάμι είχε δεχθεί τέσσερα γκολ από τη Γκουαδαλαχάρα, σε φιλική αναμέτρηση.

Ημερομηνία

Ματς

Σκορ

14/04/01

Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα

4-4

08/04/01

Βιγιαρεάλ-Μαπρτσελόνα

4-4

11/02/01

Ρασίνγκ Σαντατέρ-Μπαρτσελόνα

4-0

12/04/03

Μπαρτσελόνα-Λα Κορούνια

2-4

10/04/05

Ρεάλ Μαδρίτης- Μπαρτσελόνα

4-2

08/03/05

Τσέλσι-Μπαρτσελόνα

4-2

26/01/06

Σαραγόσα-Μπαρτσελόνα

4-2

10/05/07

Χετάφε-Μπαρτσελόνα

4-0

01/03/08

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα

4-2

07/05/08

Ρεάλ Μαδρίτης Μπαρτσελόνα

4-1

01/03/09

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα

4-3

20/10/12

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Μπαρτσελόνα

4-5

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα