«Ξεκούραστη» για... Μαδρίτη

«Ξεκούραστη» για... Μαδρίτη

bet365

Η Ντόρτμουντ κατέβηκε με τα... δεύτερα στο Ντίσελντορφ, όμως έφυγε με νίκη 2-1 επί της Φορτούνα (20' Σαχίν, 70' Κούμπα) και πηγαίνει στην Μαδρίτη «ξεκούραστη».

Το παιχνίδι είχε βαθμολογική σημασία μόνο για την Φορτούνα, που μάχεται για την σωτηρία. Από την στιγμή, μάλιστα, που ο Κλοπ αποφάσισε να κατεβάσει την ομάδα του με τα... δεύτερα, ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους γηπεδούχους να πάρουν... ανάσα. Η Ντόρτμουντ, λοιπόν, παρατάχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Μπουντεσλίγκα με 9 αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι, όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό να της στοιχίσει...

Οι Βεστφαλοί έφυγαν με νίκη 2-1 και πηγαίνουν... ξεκούραστοι στη Μαδρίτη για τον επαναληπτικό με την Ρεάλ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και πίεσαν για το γρήγορο γκολ. Στο 10' ο Σάχιν έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία και στο 20' κόντρα στη ροή του ματς ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους, με τον Σαχίν να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ με πλασέ από τα 30 μέτρα! Ο ρυθμός δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος, με τον Χούμελς να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Ίλσε στη μοναδική φάση άξια αναφοράς μέχρι το ημίχρονο, που βρήκε την Ντόρτμουντ να προηγείται 1-0.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Ίλσε να χάνει μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 64' η Φορτούνα έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Λάνγκερακ νίκησε τον Ίλσε από κοντά, πριν ο Λάμπερτς στείλει την μπάλα άουτ! Ο Κλοπ έβαλε στο παιχνίδι κάποιους από τους βασικούς του, η Μπορούσια ανέβασε αμέσως ρυθμό και στο 70' μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των Λεβαντόφσκι, Σαχίν και Κούμπα ο τελευταίος μετά από ασίστ του Τούρκου έκανε και το 0-2! Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στη συνέχεια και μαζί τον ρυθμό.

Στο 76' ο Γκίφερ νίκησε τον Σίμπερ στο τετ α τετ, ενώ στο 80' ο Ρόις έχασε απίστευτη ευκαιρία, όταν από το... μισό μέτρο πήγε να «σκοτώσει» τον Γκίφερ, που απέκρουσε και πάλι! Στο 88' οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπέλινγκχαουζεν ο Μπόζντεκ με κεφαλιά έκανε το 1-2, με την Φορτούνα να πιέζει μέχρι το τέλος για την ισοφάριση. Στο 2' των καθυστερήσεων, μάλιστα, έφτασε μία ανάσα από το 2-2, όταν ο Λάνγκερακ έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σάχιν, με το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος.

*Το σερί σκοραρίσματος στην Μπουντεσλίγκα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σταμάτησε στα 12 ματς, επίδοση χειρότερη μόνο από του Zep Μάιερ (16 ματς, 1969-1970).

Φορτούνα Ντίσελντορφ (Νόρμπερτ Μάιερ): Γκίφερ, Φαν Ντεν Μπέρχ, Μαλεζάς, Λάτκα, Μπαλογκούν, Μπόζντεκ, Λάμπερτς, Μπέλινγκχαουζεν, Κρουζ, Ίλσε (64' Ραϊζίνγκερ), Σάχιν

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Λάνγκερακ, Κιρχ, Σαντάνα, Χούμελς, Γκρόσκροϊτς, Κελ, Σαχίν, Λάιτνερ (69' Λεβαντόφσκι), Μπίτενκουρτ (69' Κούμπα), Χόφμαν (79' Ρόις), Σίμπερ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα