«Πιστολιά» ο... πρώην (vid)

Γιώργος Καραμάνος
«Πιστολιά» ο... πρώην (vid)
Ο Φαν Πέρσι επέστρεψε πρωταθλητής στο «Εμιρεϊτς», σκόραρε όπως και στον Α' γύρο και έβαλε φρένο (1-1) στις ορέξεις της Αρσεναλ για την 3η θέση.

Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε ζητήσει από τους φίλους της Αρσεναλ να υποδεχτούν με ανωτερότητα τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και να μην τον αποδοκιμάσουν. Φυσικά δεν εισακούστηκε. Με το που πάτησε χόρτο ο πρώην αγαπημένος τους, έφαγε τη γιούχα της καριέρας του. Κρύο αίμα όμως ο Ολλανδός δεν δίστασε να πληγώσει ξανά την τέως... σχέση του. Το έκανε στο Μάντσεστερ, το έκανε και τώρα. Ο Ολλανδός όχι απλά επέστρεψε στο παλιό σπίτι του, αλλά το βεβήλωσε κιόλας, βάζοντας το γκολ που γεμίζει μπελάδες τους Κανονιέρηδες.

Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN



Βλέπετε το 1-1 κόντρα στη Γιουνάιτεντ δεν τους επέτρεψε να διατηρηθούν στην 3η θέση και κατέστησαν εξαιρετικά αμφισβητούμενη την παρουσία τους στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν ένα ιδιαίτερο ντέρμπι γενικότερα. Οι Κόκκινοι Διάβολοι μπήκαν με τον αέρα του ήδη εστεμμένου πρωταθλητή, ενώ η αντίπαλος τους ήθελε τη νίκη και μόνο αυτή. Επόμενο ήταν οι γηπεδούχοι να ξεκινήσουν πιο φουριόζοι. Και δεν άργησαν να δικαιωθούν.

Μόλις στο 2' ο Φαν Πέρσι πούλησε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ο Ροζίτσκι έκανε την κάθετη στον Γουόλκοτ που όμως ήταν ξεκάθαρα οφσάιντ. Ο Αγγλος πλάσαρε το τετ α τετ και σκόραρε ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να έχει μετρήσει. Παρά το εις βάρος της τέρμα, η Γιουνάιτεντ συνέχιζε να δείχνει χαλαρή. Επρεπε να φτάσουμε στο 18' για να απειλήσει. Ο Τζόουνς ξεκίνησε τη φάση και την τελείωσε με κεφαλιά λίγο άουτ μετά από ωραίο συνδυασμό με Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι.

Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Αλεξ Φέργκιουσον ανέβασαν την πίεση τους. Επαιξαν πιο σκληρά, πήραν κάρτες και κυνήγησαν την ισοφάριση. Το περίεργο (με τον Μερτεσάκερ να είναι 1,90) είναι πως και οι τρεις φάσεις τους που ακολούθησαν ήταν κεφαλιές. Κορυφαία στιγμή αυτή του Φαν Πέρσι (39') που από μισό μέτρο σταμάτησε στο πρόσωπο του Σέζνι. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και η ισοφάριση που οφείλεται σε διπλό λάθος του Σανιά. Αφού χάρισε τη μπάλα στον Φαν Πέρσι, φρόντισε να του κάνει και ένα πεντακάθαρο πέναλτι.

Ο Ολλανδός δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Σέζνι από τα 11 βήματα και να βάλει φωτιές στον τέως εργοδότη του. Στην επανάληψη η Αρσενα που ήθελε να βάλει και δεύτερο, δεν έκανε κάτι γι αυτό. Μάλλον περισσότερο πιεζόταν και προσπαθούσε να βγει στην κόντρα. Στο 48' ο Ροζίτσκι αφού διέσχισε όλο το γήυπεδο, με το αριστερό (εξωτερικό) έξυσε το δεξί δοκάρι. Για να σημειωθεί η επόμενη φάση για τους Λονδρέζους, έπρεπε να φτάσουμε στο 87' και ένα καλό σουτ του Καθόρλα.

Στη συνέχεια της φάσης (μετά από κόρνερ), η μπάλα έφτασε στον Γκιγκς που βρέθηκε μόνος του στα αριστερά. Ωστόσο, ο Ουαλός έκανε άσχημο κοντρόλ για την κλάση του, καθυστέρησε, έκανε προσποιήσεις και το τελικό πλασέ του ήταν κακό. Το 1-1 διατηρήθηκε και η Αρσεναλ έμεινε με μόλις πέντε βαθμούς κερδισμένους σε οκτώ αγώνες κόντρα σε Γιουνάιτεντ, Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ, νούμερο ενδεικτικό της αδυναμίας της απέναντι στους ανταγωνιστές της. Πλέον οι Κανονιέρηδες θέλουν νίκες κόντρα σε Κ.Π.Ρ., Γουίγκαν, Νιούκαστλ για να κουνήσουν... σεντόνι. Η Τσέλσι που τους πέρασε έχει ματς λιγότερο (υποδέχεται σε εξ αναβολής την Τότεναμ στις 8 Μαΐου) και έξοδο στο Ολντ Τράφορντ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα