«Μένει» η Ολανένσε του Κονσεϊσάο

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής της Ολανένσε, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, κατάφερε να σώσει την ομάδα του, αφού παρά την αποβολή του στο τελευταίο ματς της 21ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Λεϊρία, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 1-3 και μένουν στην κατηγορία.
Η νίκη της Ολανένσε όμως δεν ήρθε εύκολα, κάθε άλλο. Παρά το γεγονός ότι ευτύχισαν να ανοίξουν πρώτοι το σκορ στο 29' με τον Εντουάρντο Περέιρα, ο 20χρονο επιθετικός της Λεϊρία, Ντζανίνι, ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 49'.
Ωστόσο, ο Ντζανίνι ήταν ο μοιραίος παίκτης του αγώνα, αφού αποβλήθηκε στο 84' και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Οι ποδοσφαιριστές του Κονσεϊσάο απέδωσαν τα αναμενόμενα, παρά το γεγονός ότι ο προπονητής τους είχε εκδιωχθεί νωρίτερα από τον αγωνιστικό χώρο, και πήραν την νίκη. Την αρχή έκανε ο Βίτορ Γκόμες ντα Κόστα που σκόραρε στο 82' κάνοντας το 1-2. Η Λεϊρία δύο λεπτά αργότερα απέκτησε αριθμητικό μειονέκτημα και δεν μπόρεσε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά, ενώ στο 90' ο Σαλβαδόρ Άγκρα διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Μετά το τέλος της 21ης αγωνιστικής, η Λεϊρία έμεινε στην τελευταία θέση της Liga Sagres, ενώ η Ολανένσε έφτασε τους 26 βαθμούς και την σωτηρία, φιγουράροντας στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι συνθέσεις:
Ουνιάο Λεϊρία: Όμπλακ, Γκόμες, Χάας, Ντα Σίλβα, Σάφερ, Κούρτο (57' Έλβις), Μάρκος Πάουλο, Μάρκο Σοάρες (77' Λούκας ντε Ντέους Σάντος), Όγκου, Μοράες, Ρομπίνιο (38' Ντζανίνι).
Ολανένσε: Φρέιτας, Φερνάντες, Χερκουλάνο, Ισμαΐλι, Έντσον, Ντα Βίνια (60' Ρέγκουλα), Φερνάντο, Κάουε, Εντουάρδο (70' Βίτορ Γκόμες), Περέιρα (76' Μέτσα), Άγκρα.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.