«Ομάδα που θέλει να κυριαρχεί»

«Ομάδα που θέλει να κυριαρχεί»

«Ομάδα που θέλει να κυριαρχεί»

bet365

Το καπέλο στον Ολυμπιακό βγάζει ο Μίρον Μάρκεβιτς. Ο προπονητής της Μέταλιστ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ουκρανικό σάιτ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, που της αρέσει να κυριαρχεί στο παιχνίδι.

Με τα καλύτερα λόγια για την δυναμική του Ολυμπιακού, αλλά και την ποιότητά του αναφέρθηκε ο Μίρον Μάρκεβιτς.

Ο προπονητής της Μέταλιστ προσεχούς ευρωπαϊκής αντιπάλου της πειραϊκής ομάδας στους «16» του Europa League, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ουκρανική ιστοσελίδα «HotSport.ua», δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τους «ερυθρόλευκους» ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ έμπειρο σύνολο, που θέλει να κυριαρχεί στο παιχνίδι:

Παράλληλα, ανέφερε πως θα γίνει «μάχη» την προσεχή Πέμπτηι στο Χάρκοβο σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, αφού οι δύο ομάδες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.

Ο Μάρκεβιτς, αρχικά πάντως αναφέρθηκε στο θέμα της αρχηγίας στην ομάδα του: «Ήταν πρωτοβουλία του Ξαβιέ να γίνει ο Κλέιτον αρχηγός. Το συμφώνησαν πριν το ματς με την Όμπολον και άξιζε μια τέτοια τιμή", ήταν τα λόγια του Μάρκεβιτς, που συνέχισε σχετικά με το κλίμα της ομάδας. "Ναι, το κλίμα είναι καλό και τα παιδιά εμπιστεύονται το ένα το άλλο».

Η απώλεια βαθμών τηε Σαχτάρ, σε συνδυασμό με την δύσκολη νίκη της επί της Όμπολον, που επιτεύχθηκε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και η οποία έδωσε την ευκαιρία στη Μέταλιστ να μειώσει τη διαφορά της στους δύο πόντους από τη δεύτερη προνομιούχο θέση.
Ερωτηθείς για το πώς αντιμετωπίζει την κρίσιμη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο προπονητής της αντιπάλου του Ολυμπιακού τόνισε:
«Ναι εμείς αυτό θέλουμε. Να μπούμε στις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος και έχουμε τον χαρακτήρα να το πετύχουμε».

Σχετικά με την αναμέτρηση κόντρα στην Όμπολον, σχολίασε:
«Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν. Έπαιξαν όλοι πίσω και αυτό δεν είναι το νόημα του ποδοσφαίρου», ανέφερε ο Μάρκεβιτς, ο οποίος συνέχισε με τον Πσχενιτσνίκι, που σκόραρε το μοναδικό τέρμα του αγώνα. "Εγώ εμπιστεύομαι τον Πσχενιτσνίκι, αφού γινόμαστε πιο επιθετικοί από την άμυνα. Έπαιξε καλά και με τη Σάλτσμπουργκ. Για την Εθνική ομάδα, αυτό είναι θέμα του Μπλαχίν. Σεβόμαστε τις αποφάσεις του. Είναι αξιόπιστος αμυντικός και όταν παίζει στην επίθεση, μπορεί να σκοράρει».

Πρόσφατα, ο Κριστάλντο γιόρτασε τα γενέθλιά του και ο κόουτς της Μέταλιστ αναφέρθηκε και σε αυτό. «Του δώσαμε συγχαρητήρια και ήταν ωραία στα αποδυτήρια. Είχε διάθεση στην προπόνηση και έκανε χατ-τρικ. Είμαι ευχαριστημένος έτσι όπως παίζει, αλλά και από την ψυχολογική κατάσταση του σέντερ φορ μας».

Όσον αφορά τις επερχόμενες αναμετρήσεις της ομάδας του με τον Ολυμπιακό ο Μάρκεβιτς τόνισε: «Ο Ολυμπιακός είναι έμπειρος. Κατά τη γνώμη μου είναι ομάδα επιπέδου Champions League και έπρεπε να συνεχίσει εκεί. Είναι μια ομάδα που θέλει να κυριαρχεί στο παιχνίδι, να έχει τον έλεγχο. Αυτό δεν μου προκαλεί έκπληξη, καθώς ο προπονητής του, Ερνέστο Βαλβέρδε έχει εργαστεί πολύ σε αυτόν τον σύλλογο. Δεν είναι εύκολοι αγώνες, αλλά είμαστε έτοιμοι για αυτούς. Ένα από τα ατού είναι πως το δεύτερο ματς γίνεται στην έδρα του. Σε μεγάλο βαθμό, πάντως, είχε πάρει προβάδισμα πρόκρισης με τη Ρούμπιν εκτός έδρας, κάτι που δεν είναι τόσο συχνό. Σε γενικές γραμμές έχει καλή έδρα και έχει κερδίσει στο πρωτάθλημα πολλούς βαθμούς εκεί. Είναι και πρώτος».

Για το πόσο έτοιμοι είναι οι παίκτες του, ο Μάρκεβιτς σχολίασε. «Οι παίκτες μας ξέρουν τους κινδύνους, όμως, εμείς κάνουμε ό,τι πρέπει για να είμαστε συντονισμένοι για να εξουδετερώσουμε τη δύναμη του αντιπάλου» υποστήριξε ο τενχικός της ουκρανικής ομάδας , για να συνεχίσει, λέγοντας πως η ομάδα του θα πρέπει να παίξει με αντεπιθέσεις. «Αυτό είναι το παιχνίδι μας. Για εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία η γρήγορη μεταβίβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, αλλά και η γρήγορη κίνηση των παικτών. Ο Ολυμπιακός έχει ψηλούς παίκτες και μπορεί να υπολογίζει στις μακρινές μπαλιές γιατί οι παίκτες του είναι δυνατοί στον αέρα. Οι δύο ομάδες έχουν πολλά κοινά. Το παιχνίδι θα είναι αρκετά ενδιαφέρον».

Παράλληλα υποστήριξε ότι θα γίνει μια πραγματική «μάχη» στην πρώτη αναμέτρηση της Πέμπτης στο παγωμένο Χάρκοβο: «Για την πρόκριση προσπαθούμε. Από τότε που παίξαμε, άλλαξαν πολλά. Ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα, εμείς αλλάξαμε λιγότερο. Είμαι βέβαιος για ένα πράγμα. Θα γίνει μια μάχη. Οι φίλαθλοι θα απολαύσουν το παιχνίδι. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να προκριθούμε και να πάμε στα προημιτελικά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα