Glory, glory... Bilbao! (vids)

Glory, glory... Bilbao! (vids)

Glory, glory... Bilbao! (vids)

bet365

Η βόμβα έσκασε στο «Ολντ Τράφορντ» και ήταν δουλειά Βάσκων. Η Αθλέτικ με τρομερή εμφάνιση επικράτησε 2-3 της Γιουνάιτεντ και είναι κοντά στους «8»!

Δεν είχε κερδίσει σε καμία από τις προηγούμενες 8 επισκέψεις της στην Αγγλία και το έκανε με εμφατικό τρόπο. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη στο «Θέατρο των Ονείρων» και απέκτησε μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης σε ένα ζευγάρι στο οποίο ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ παίζοντας από το πρώτο λεπτό για τη νίκη και δημιουργώντας πολλές φάσεις μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι Βάσκοι υποχρέωσαν τους Κόκκινους Διαβόλους σε δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη στην Ευρώπη και έγιναν η τρίτη ισπανική ομάδα που νικά στο «Ολντ Τράφορντ» μετά τις Ρεάλ Μαδρίτης και Λα Κορούνια (και οι τρεις με σκορ 2-3!). Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Γιουνάιτεντ χάνει δύο σερί εντός έδρας ματς από το 1996 και τις ήττες από Φενερμπαχτσέ και Γιουβέντους.

Από την αρχή του ματς οι φιλοξενούμενοι ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Με πίεση ψηλά, συνοχή στον άξονα και ταχύτητα από τα πλάγια δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο πειραματικό σύνολο του Φέργκιουσον, που δεν μπορούσε να αντέξει με τίποτα στην άμυνα. Παρά το γεγονός αυτό οι Κόκκινοι Διάβολοι κόντρα στην ροή του αγώνα άνοιξαν το σκορ όταν Γκιγκς και Τσισταρίτο έκρυψαν τη μπάλα με μαγικό συνδυασμό και μετά από επέμβαση του Ιραϊθόθ ο Ρούνεϊ σκόραρε στην κενή εστία για το 1-0. Η Μπιλμπάο δεν επηρεάστηκε από το γκολ και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 33' ο Σουσαέτα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως η λόμπα του πέρασε μόλις άουτ. Στο 44' έγινε το 1-1 το οποίοι οι Βάσκοι άξιζαν απόλυτα βάσει της εικόνας. Μετά από ωραίο passing game ο Σουσαέτα έκανε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Γιορέντε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-1 με το οποίο βγήκε το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης έπεσαν δύο κολλητές προειδοποιητικές βόμβες. Στο 52' ο Γιορέντε με αριστερό σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 53' ο ίδιος είδε τον Ντε Χέα να αποκρούει εκπλήκτικά με το ένα χέρι σε κόρνερ. Η πίεση συνεχίστηκε για τους Βάσκους που πατούσαν σαφώς καλύτερα και στο 69' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, με τον Ισπανό πορτιέρε της Γιουνάιτεντ να σταματά τον Μουνιαΐν στο τετ α τετ! Τρία λεπτά μετά, αυτό που μύριζε για αρκετή ώρα... έσκασε, με τον Οσκαρ Ντε Μάρκος να ξεκινά από θέση οφσάιντ και να νικά τον Ντε Χέα με εξαιρετικόα αριστερό σουτ για το 1-2. Η συνέχεια είχε και χειρότερα για τους πρωταθλητές Αγγλίας, αφού στο 90' μετά από δυνατό σουτ του Ντε Μάρκος ο Ντε Χέα απέκρουσε, όμως άργησε να πάει στη μπάλα και ο Μουνιαΐν από κοντά έκανε το 1-3!

Η Μπιλμπάο είχε πάρει προβάδισμα με το οποίο θα ήταν σίγουρα στους «8», όμως ο σκόρερ του δεύτερου γκολ, Ντε Μάρκος, έκανε ανόητο χέρι στο όριο (καθαρά μέσα) της περιοχής και ο Ρούνεϊ από το βούλα του πέναλτι έκανε το 2-3 στο 92' δίνοντας τους Αγγλους μία ελπίδα, αν και η ρεβάνς στο «Σαν Μάμές» θα είναι κόλαση...

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Εβρά, Τζόουνς, Εβανς, Σμόλινγκ (55' Κάρικ), Ραφαέλ, Γκιγκς (75' Νάνι), Παρκ (61' Αντερσον), Γιάνγκ, Ρούνεϊ, Ερνάντες.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρσέλο Μπιέλσα): Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε, Σαν Χοσέ, Ιραόλα, Ιτουράσπε, Σουσαέτα, Ερέρα (84' Πέρεθ), Χάβι Μαρτίνεθ, Γιορέντε (81' Τοκέρο), Ντε Μάρκος, Μουνιαΐν.

Διαιτητής: Μέγιερ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα