«Χτίζει» ευρωπαϊκό σερί! (vids)

«Χτίζει» ευρωπαϊκό σερί! (vids)

«Χτίζει» ευρωπαϊκό σερί! (vids)

bet365

Το δικό του ευρωπαϊκό σερί έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι με την επικράτησή τους στο Χάρκοβο και το ματς με την Μέταλιστ έφτασαν αισίως τις πέντε συνεχόμενες νίκες.

Έχει να χάσει από την 1η Νοεμβρίου!

Η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη σημειώθηκε στο παιχνίδι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Γερμανία το 2011! Ήταν 1η Νοεμβρίου όταν οι παίκτες του Βαλβέρδε γνώριζαν την οριακή ήττα με σκορ 1-0 από την ομάδα του Κλοπ στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Έκτοτε έχουν μόνο νίκες στο ενεργητικό του στην Ευρώπη, δημιουργώντας το δικό τους σερί.

Οι πέντε σερί του νίκες

Η... αρχή έγινε στις 23 Νοεμβρίου του 2011 και τον εκτός έδρας αγώνα με την Μαρσέιγ. Η... μαγική ασίστ του Γέστε (σ.σ. ίσως το μόνο πράγμα που έμεινε στο μυαλό των φιλάθλων του Ολυμπιακού από τον Ισπανό) στον Φετφατζίδη και το γκολ του διεθνούς χαφ του Ολυμπιακού διαμόρφωσε το τελικό 0-1.

Ακολούθως στις 6 Δεκεμβρίου 2011 οι πρωταθλητές Ελλάδας υποδέχθηκαν την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη θέλοντας μόνο νίκη για να έχουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στην συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών έκαναν το καθήκον τους κερδίζοντας με σκορ 3-1 χάρις σε γκολ των Τζιμπούρ (16'), Φουστέρ (36') και Μοντέστο (89') όμως η ήττα της Ντόρτμουντ από την Μαρσέιγ τους άφησε εκτός στέλνοντας τους Μαρσεγιέζους στον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Την... σκυτάλη πήρε το Γιουρόπα Λιγκ. Ένας θεσμός όπου σε τρεις αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός έχει μόνο νίκες. Στις 14 Φεβρουαρίου του 2012 ο Ολυμπιακός κάτω από δύσκολες καιρικές και γηπεδικές συνθήκες πήρε την νίκη με 1-0 στο Λουζνίκι από την Ρουμπίν Καζάν χάρις σε τέρμα του Φουστέρ στο 71'.

Στις 23 του ίδιου μήνα ήταν η σειρά του Τζιμπούρ να σκοράρει (μόλις στο 14') για να οδηγήσει την ομάδα του στην νίκη και την πρόκριση. Έτσι η Ρουμπίν Καζάν έχασε με 1-0 και στο Καραϊσκάκη. Η πέμπτη συνεχόμενη νίκη επετεύχθη στις 8 Μαρτίου. Ο Ολυμπιακός στάθηκε όρθιος και στο Χάρκοβο, επικρατώντας με 1-0 με τον Φουστέρ να βάζει και πάλι γκολ (στο 50').

Τα πέντε νικηφόρα ματς:

Τσάμπιονς Λιγκ

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 0-1 (82' Φετφατζίδης)

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1 (16' Τζιμπούρ, 36' Φουστέρ, 89' Μοντέστο - 57' Μπεναγιούν)

Γιουρόπα Λιγκ

Ρουμπίν Καζάν-Ολυμπιακός 0-1 (71' Φουστέρ)

Ολυμπιακός-Ρουμπίν Καζάν 1-0 (14' Τζιμπούρ)

Μέταλιστ-Ολυμπιακός 0-1 (50' Φουστέρ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα