Με ένα όνειρο τρελό! (vids)

Με ένα όνειρο τρελό! (vids)

Gazzetta team
Με ένα όνειρο τρελό! (vids)

bet365

Το παγοθραυστικό του Βαλβέρδε πέρασε από το Χάρκοβο και ο δρόμος για το Βουκουρέστι είναι ορθανοιχτός. Το gazzetta.gr βάζει στο μικροσκόπιο τους πιθανούς αντιπάλους...

Η κατάκτηση του Europa League από τον Ολυμπιακό πληρώνει 15.00 στην sportingbet

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ - ΜΑΝTΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
(1-0 στη Λισαβώνα)
Αν σοβαρευτεί και με την Γιουνάιτεντ... εκτός διοργάνωσης, η Σίτι δεν θα έχει πρόβλημα να φτάσει στο Βουκουρέστι και να σηκώσει την κούπα. Από τα χειρότερα φετινά ματς η εμφάνιση στην Λισαβώνα, όμως το 1-0 δεν είναι εμπόδιο για να την αφήσει εκτός προημιτελικών. Οι Πολίτες διέλυσαν την κάτοχο του τροπαίου Πόρτο και με δυο νίκες έστειλαν... μήνυμα.

Η Σίτι με ρόστερ που προκαλεί... ίλιγγο δεν έχει τρωτά σημεία και με την επιστροφή του Γιάγια Τουρέ στη μεσαία γραμμή ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο. Εξάλλου, η απουσία του από το ματς με τη Σπόρτινγκ φανέρωσε αδυναμίες, αν και περισσότερο η έλλειψη συγκέντρωσης ήταν που στοίχισε... Η Μάντσεστερ αγωνίζεται με σύστημα 4-2-3-1 και από τη μέση και μπροστά οι λύσεις είναι πολλές, πάρα πολλές... Τα δυο αμυντικά χαφ είναι συνήθως Μπάρι – Τουρέ και μπροστά τους, Νασρί, Σίλβα, Αγουέρο και Μπαλοτέλι μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα...

Βέβαια, πρωταρχικός στόχο της Σίτι είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, βρίσκεται στο +2 από τη Γιουνάιτεντ, αν και ένας ευρωπαϊκός τίτλος δεν μπορεί να περάσει στο ντούκου, ειδικά από ομάδες που δεν έχουν... πλούσια τροπαιοθήκη. Στο «Ετιχαντ» μόνο Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ έχουν καταφέρει να την κερδίσουν, αλλά για το κύπελλο και το Λίγκα Καπ αντίστοιχα.
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: 20%



ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ
Πήρε μεγάλη νίκη 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο οι πιθανότητες μόνο με το... μέρος της δεν είναι. Έκανε μεγάλη εμφάνιση στην Λισαβώνα, αλλά γνωρίζει πως για να προκριθεί πρέπει να βρει τους «Πολίτες» ξανά σε άσχημη κατάσταση. Τα «Λιοντάρια» διανύουν τη χειρότερη περίοδο της δεκαετίας, τη δεδομένη στιγμή είναι... εκτός Ευρώπης στη βαθμολογίας της χώρας και λίγες εβδομάδες πριν έφεραν στον πάγκο τον Σα Πίντο μήπως και αλλάξει συμπεριφορά η ομάδα. Τι και αν δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα το καλοκαίρι, τα διοικητική προβλήματα, αλλά και το γεγονός πως ο Ντομίνγκος Πασιέντσια απέτυχε να διαχειριστεί το ρόστερ έφεραν την ομάδα από νωρίς εκτός διεκδίκησης τίτλου.
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: 60%


ΤΒΕΝΤΕ – ΣΑΛΚΕ
(1-0 στο Τβέντε)
Ένας καλός προπονητής μπορεί να κάνει τη διαφορά; Η απάντηση για την Τβέντες είναι θετική, μιας και ο ΜακΛάρεν επέστρεψε στην Ολλανδία και έχει φέρει τα πάνω – κάτω. Η ομάδα απέκτησε διαφορετική φιλοσοφία, ανέβηκε επίπεδο και το 6-2 στην έδρα της Αϊντχόφεν πριν μια εβδομάδα απεικονίζει με τον ιδανικότερο τρόπο σε τι κατάσταση βρίσκεται... Μια ανάσα από την κορυφή και με παιχνίδι λιγότερο η Τβέντε είναι το φαβορί για τον τίτλο, ενώ και στο Εuropa League θέλει να φτάσει ψηλά μετά το 1-0 επί της Σάλκε.

«Οπλο» των Ολλανδών η άμυνα, μιας και δεν έχει δεχθεί τέρμα στα τρία τελευταία ευρωπαϊκά ματς (στην πρόκριση στους «32» με δυο νίκες επί της Στεάουα με 1-0). Εξαιρετική η τετράδα, Κορνέλισε, Βίσχερχοφ, Ντάγκλας και Ροζάλες, κάνει τη βρώμικη δουλειά και δίνει τη δύναμη στο σύστημα 4-3-3 που χρησιμοποιεί ο ΜακΛάρεν. «Μηχανάκια» στη μεσαία γραμμή οι Μπράμα, Φερ, Γιένσεν, σούπερ ο Ντε Γιόνγκ στην επίθεση, είναι ο πρώτος σκόρερ άλλωστε του Ολλανδικού πρωταθλήματος.

Στα μειονεκτήματα της Τβέντε, η έλλειψη εμπειρίας και ειδικά σε δυνατές έδρες όπως αυτή του Ολυμπιακού. Παράλληλα, αν ο άξονάς τους «εγκλωβιστεί» από τον αντίπαλο, τότε η επίθεσή της θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, κάτι που προσπάθησε να κάνει τόσο η Σάλκε όσο και η Στεάουα Βουκουρεστίου.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: 50%


ΣΑΛΚΕ
Ίρωσε να περάσει το εμπόδιο της Πλζεν στη φάση των «32» και χρειάστηκε η παράταση για να προκριθεί, ωστόσο η Τβέντε της επιφύλασσε... δυσάρεστη έκπληξη. Οι Γερμανοί ηττήθηκαν 1-0 και πλέον επαναληπτικός έγινε αρκετά δύσκολος. Οι Μπλε στη μέρα τους μπορούν να... σπάσουν το οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα που θα βρουν μπροστά τους, αν και κάτι τέτοιο έχει να συμβεί... καιρό!Στη Γερμανία κυνηγά πλέον την 3η θέση, αν και ξέρει καλά πως αν δεν βρει ρυθμό μπορεί να χάσει και την 4η θέση.
Ο Στέφενς έχει χωρέσει στην ομάδα τα μεγάλα αστέρια σε σύστημα 4-2-3-1 με τον Χούντελαρ πάντως να χάνει το ματς στην Ολλανδία λόγω του τραυματισμού που είχε. Στην άμυνα ξεχωρίζουν οι Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Φουτς, ο Τζόουνς είναι ο κινητήριος μοχλός και από κει και πέρα, Ραούλ και Χούντελαρ κάνουν τη διαφορά. Ο επιθετικός, Φαρφάν αποτελεί πλέον... ξένο σώμα για τη Σάλκε, ενώ το κλίμα δεν είναι το ιδανικότερο μετά τις τελευταίες ήττες. Ακόμα και αν προκριθεί πάντως στην επόμενη φάση, θα αποτελέσει ερωτηματικό κατά πόσο θα ρίξει βάρος στην διοργάνωση, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η αδυναμία στο ανασταλτικό κομμάτι του άξονα είναι η αχίλλειος πτέρνα των Μπλε.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: 40%

ΒΑΛΕΝΘΙΑ
(4-2 την Αϊντχόφεν)
Με τον Ουνάι Εμερι για τέταρτη σεζόν στον πάγκο τους οι Νυχτερίδες αποτελούν σταθερά την τρίτη δύναμη της Ισπανίας. Με δεδομένο πως αυτές οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης δεν παίζονται, η Βαλένθια θεωρείται από τους Ισπανούς η πρωταθλήτρια των... φτωχών. Ο Βάσκος κόουτς έχει καθιερώσει την τελευταία διετία το 4-2-3-1, με τον Ρομπέρτο Σολδάδο στην κορυφή να κάνει φέτος απίθανα πράγματα. Ο 27χρονος φορ στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του μετράει 12 γκολ σε 24 ματς πρωταθλήματος, πέντε σε έξι ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ και ακόμα δύο σε τρία παιχνίδια στο Europa League!

Η Βαλένθια δεν είναι η ομάδα που θα σε πνίξει με την διαρκή πίεση της. Βασίζεται σε διάσπαρτα ξεσπάσματα και σε αντεπιθέσεις που όμως είναι ικανές να διαλύσουν κάθε αντίπαλο. Εκεί που υστερεί είναι στα αμυντικά χαφ (ο Αλμπέλδα έχει βαρύνει και ο Παρέχο είναι τραυματίας) και στην επίθεση, όπου εάν απουσιάσει ο Σολδάδο, βραχυκυκλώνει. Στην άμυνα υπάρχει ύψος και δύναμη στο κέντρο και ταχύτητα στα πλάγια, ενώ ο Ντιέγκο Αλβες προσδίδει μεγάλη σιγουριά κάτω από τα δοκάρια. Από τους «32» πέρασε με δύο νίκες με 1-0 από τη Στόουκ. Η Βαλένθια που υποβιβάστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ (Τσέλσι, Λεβερκούζεν, Γκενκ) αναμφισβήτητα συμπεριλαμβάνεται στα μεγάλα φαβορί για την κούπα και εκτός αυτού μόνο ο Αρης (την Ατλέτικο) έχει νικήσει από ελληνικές ομάδες στην Ισπανία. Οπότε: μακριά κι αγαπημένοι!

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: 25%




ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ – ΑΝΝΟΒΕΡΟ
(2-2 στη Λιέγη)
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ
Η παλιά ομάδα του Λάζλο Μπόλονι δεν περνάει τις καλύτερες στιγμές της. Στην Τζούπιλερ Λιγκ βρίσκεται στην 5η θέση και έχει αποχαιρετήσει τον τίτλο, απέχοντας από την κορυφή 18 ολόκληρους βαθμούς. Πρόσφατα τη γνωρίσαμε καλά. Το 2009 ο Ολυμπιακός την άφησε πίσω του στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και προκρίθηκε στους «16». Το έκανε με νίκη 2-1 εντός και ήττα 2-1 στο Βέλγιο, αποτελέσματα που εάν επρόκειτο για νοκ άουτ διαδικασία σίγουρα δεν θα τον ωφελούσε (στη συνέχεια η Σταντάρ απέκλεισε με δύο νίκες τον Παναθηναϊκό στους «16» του Europa League).

Εκτοτε έχουν αλλάξει πολλά αναφορικά με το ρόστερ της που έχει αποδυναμωθεί αισθητά. Τώρα το μεγάλο αστέρι της στην επίθεση είναι ο -όχι και κάτι σπουδαίο- Μοχάμεντ Τσιτέ, με τον αρχηγό Γιέλε Βαντάμε να κόβει και να ράβει στη μεσαία γραμμή, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία του τερματοφύλακα Σινάν Μπολάτ που πρόσφατα έγινε και βασικός στην Εθνική Τουρκίας. Από τον όμιλο της στη διοργάνωση πάντως προκρίθηκε σχετικά εύκολα ως πρώτη και αήττητη, έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ σε έξι ματς με Αννόβερο, Κοπεγχάγη, Βόρσκλα. Από τους «32» πάντως πέρασε πιο δύσκολα, χάρη στο εκτός έδρας γκολ στις ισοπαλίες (1-1, 0-0) με τη Βισλα Κρακοβίας.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: 60%

ΑΝΝΟΒΕΡΟ
Τα τελευταία χρόνια έχει μονιμοποιηθεί παραδόξως λίγο πάνω από τη μέση και ενίοτε απολαμβάνει και κάποια ευρωπαϊκή έξοδο. Και φέτος για κάτι ανάλογο παλεύει στη Μπουντεσλίγκα, όπου απέχει μόλις ένα βαθμό από τις θέσεις του Europa League. Το καλό στην προκειμένη περίπτωση για τον Ολυμπιακό (και για τις ελληνικές ομάδες γενικότερα) είναι πως έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν πως μπορεί να τα βγάλει πέρα με αντίπαλο από τη Γερμανία. Αλλωστε η ομάδα του Μίρκο Σλόμκα μόνο μεγαθήριο δεν είναι και δεν έχει και κάποιο μεγάλο όνομα στο ρόστερ της.

Πιο σπουδαίος παίκτης και κάτι σαν φόβητρο φαντάζει μονάχα ο Νορβηγός φορ Μοχάμεντ Αμπελαουέ με τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα αν και στην Ευρώπη εκείνος που σκοράρει ποιο εύκολα είναι ο ελαφρώς διασημότερος και διεθνής με τη Γερμανία Γιαν Σλάουντραφ με τα τέσσερα γκολ στη διοργάνωση. Στο κέντρο της άμυνας συγκεντρώνεται αρκετή δύναμη. Καρίμ Χαγκούι και Εμάνουελ Πόγκατετζ είναι αρκετά σκληροί, αλλά και αργοί για να σταματήσουν επιθετικούς που τους αρέσουν οι ντρίμπλες (Τζιμπούρ, Μιραλάς). Οσο για τον 23χρονο τερματοφύλακα Ρον Ρόμπερτ Τσίελερ θεωρείται ταλαντούχος, μα δεν εμπνέει ακόμα εμπιστοσύνη. Το Αννόβερο πέρασε από τον όμιλο ως δεύτερο (πίσω από Σταντάρ και μπροστά από Κοπεγχάγη, Βόρσκλα), ενώ στους «32» τα πήγε καλύτερα με δύο νίκες (2-1 εντός, 1-0) επί της Μπριζ.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: 60%


Ατλέτικο Μαδρίτης
Από τις χειρότερες κληρώσεις από τις ομάδες που έχουν μείνει στη διοργάνωση θα είναι οι Ροχιμπλάνκος, καθώς βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι η ομάδα που πανηγύρισε τον τίτλο πριν το 2010. Η Ατλέτικο επικράτησε 3-1 της Μπεσίκτας στο πρώτο ματς των «16» και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στα προημιτελικά αποτελώντας ένα σημαντικό εμπόδιο για τους πρωταθλητές Ελλάδας καθώς μετά την ανάληψη της τεχνικός Ντιέγο Σιμεόνε έχει αποκτήσει μεγάλη αγωνιστική σοβαρότητα και εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Από τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσεις πέρασε ως πρώτη, με την Ουντινέζε 2η, ενώ εκτός έμειναν Ρεν και Σέλτικ.
Ακόμα ένας παράγοντας φόβητρο για τον Ολυμπιακό είναιν αυτός που ακούει στο όνομα Ρανταμέλ Φαλκάο, με τον Κολομβιανό επιθετικό να σπάει πριν δύο χρόνια το ρεκόρ όλων των εποχών στον θεσμό με 17 γκολ και ενώ φέτος σε 8 αγώνες έχει ήδη 5. Στο πρωτάθλημα, μετά το κακό ξεκίνημα βρήκε αγωνιστική ταυτότητα και έχει δείξει ότι μπορεί να παλέψει για την έξοδο στο Champions League. Εκτός από τον Φαλκάο, το ρόστερ διαθέτει παικταράδες σε όλες τις γραμμές, με τους Ντιέγο,Τουράν και Αντριάν να δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στις περισσότερες άμυνες.
Πιθανότητες πρόκρισης: 35%



Αλκμααρ
Μια παλιά γνώριμη από τη Ευρώπη που σε καμία περίπτωση δεν τον τρομάζει μπορεί να συναντήσει ο Ολυμπιακός, καθώς η AZ επικράτησε 2-0 στο πρώτο ματς της Ουντινέζε και είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση, ενώ στους ομίλους ήταν μαζί με Μέταλιστ (1-1, 1-1), Αούστρια και Μάλμε και πέρασαν μαζί με τους Ουκρανούς. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν παίξει με τους Ολλανδούς τη σεζόν 2009-10 στους ομίλους του Champions League και δεν είχαν δεχθεί ούτε γκολ σε δύο αναμετρήσεις (1-0, 0-0), οι οποίες θα αποτελέσουν οδηγό σε περίπτωση νέας συνάντησης. Η ομάδα του Γκέρτιαν Φέρμπεεκ είναι πρωτοπόρος στην Eredivisie και θέλει να επιστρέψει στους τίτλους μετά το 2008-09 και στα θετικά της είναι ότι -αν και ολλανδική ομάδα- στο Europa League έχει δείξει σοβαρό πρόσωπο στην άμυνα, έχοντας κρατήσει σε τρία σερί ματς κρατήσει το «μηδέν». Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο έμπειρο σύνολο και κόντρα στην Αλκμααρ που έχει ηγέτες τους Ελμ, Αλτιντορ και Μάαρτενς, θα έχει τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στους «4» του Europa League.
Πιθανότητες πρόκρισης: 60%



Αθλέτικ Μπιλμπάο / Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπιλμπάο: Μία από τις καλύτερες σεζόν των τελευταίων ετών διανύουν οι Βάσκοι, που διαθέτουν εξαιρετική φουρνιά παικτών και είχαν την τύχη η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού να είναι ο προπονητής, Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο Αργεντινός έχει δουλέψει με το υπάρχον υλικό και έχει καταφέρει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σύνολο, κάτι το οποίο φάνηκε στο «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στην Γιουνάιτεντ της οποία επικράτησε 2-3 με το 4-2-3-1 και το 4-3-3 να είναι τα συστήματα που χρησιμοποιεί περισσότερο. Η Αθλέτικ είναι γρήγορη, διαθέτει πολύ γρήγορα άκρα με Μουνιαΐν και Σουσαέτα, έναν τρομερό Γιορέντε στην επίθεση και η τακτική και η πίεση στον άξονα είναι από τα δυνατά της σημεία. Βρίσκεται ήδη στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, όπου θα παίξει με την Μπαρτσελόνα, ενώ στην Primera είναι μόλις στο -1 από την 4η θέση και το Champions League, απ' όπου είναι θέμα χρόνου να πέσει η Λεβάντε. Στον όμιλο του Europa πέρασε άνετα πρώτη και άφησε έξω την Παρί Σεν Ζερμέν και την Σλόβαν Μπρατισλάβας, ενώ μαζί της πέρασε η Σάλτσμπουργκ και στην προηγούμενη φάση με παλικαρίσια πρόκριση απέκλεισε την Λοκομοτίβ Μόσχας με ήττα 2-1 και νίκη 1-0. Στα θετικά για τον Ολυμπιακό η όχι και τόσο μεγάλη εμπειρία της στην Ευρώπη, ενώ στα αρνητικά η τρομερή έδρα, το «Σαν Μαμές» ή αλλιώς «Λάκκος των Λεόντων».

Γιουνάιτεντ: Σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών, έμεινε έξω από τους «16» του Champions League μετά την ήττα με 2-1 την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων από την Βασιλεία και ενώ δεν κατάφερε να κερδίσει την Μπενφίκα (1-1, 2-2) και είχε νίκες μόνο κόντρα στην... παγκοσμίου φήμης Οτελούλ. Στην προηγούμενη φάση στο Europa απέκλεισε δύσκολα τον Αγιαξ, καθώς μετά τη νίκη με 0-2 στην Ολλανδία, ηττήθηκε 1-2 στο «Ολντ Τράφορντ» και μετά τη δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα από την Μπιλμπάο (2-3) έχει πολύ δύσκολο έργο για πρόκριση στα προημιτελικά. Η σεζόν πηγαίνει καλά μόνο στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Φέργκιουσον, η οποία έχει αποκλειστεί από το κύπελλο και το League Cup και πλέον χρειάζεται ένα θαύμα για να περάσει την Μπιμπάο στη χώρα των Βάσκων. Οι πολλοί τραυματισμοί έχουν αναγκάσει τον Σκωτσέζο να κάνει... μόντες σε αρκετά ματς για να φτιάχνει 11άδα και στην Premier League είναι σταθερά στο -2 από την Σίτι με το υπερπλήρες ρόστερ. Οσο άσχημα και να έπαιξε, αν καταφέρει να περάσει, είναι απίθανο ο Ολυμπιακός να μπορέσει να την αποκλείσει αφού πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες τους κόσμου με τεράστια εμπειρία και αστέρια όπως οι Ρούνεϊ, Νάνι αλλά και τις παλιοσειρές Γκιγκς, Σκόουλς και Φέρντιναντ.
Πιθανότητες πρόκρισης: Μπιλμπάο: 40% / Γιουνάιτεντ: 5%

* Τα ποσοστά αφορούν τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα