Ήττα με εικόνα καλοκαιριού!

Ήττα με εικόνα καλοκαιριού!

Ήττα με εικόνα καλοκαιριού!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ήττα από την ΑΕΚ, όπου ο Παναθηναϊκός θύμισε την ομάδα του καλοκαιριού.

«Το δύσκολο είναι με την ΑΕΚ» έγραφα πριν το παιχνίδι και συμπλήρωνα ότι «ελπίζω να μην δικαιωθεί το προαίσθημά μου». Δυστυχώς το ματς πήγε έτσι όπως το έβλεπα. Αλλά εγώ το έλεγα, εγώ το ακουσα. Κανείς άλλος. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε ούτε καν ισοπαλία, αλλά έχασε από μία ΑΕΚ, που έτρωγε σίδερα και έμοιαζε με το πάθος της αυτή να παίζει για τον τίτλο και όχι ο Παναθηναϊκός.

Η εικόνα της ομάδας κυρίως στα δύο τελευταία ντέρμπι μου θυμίζει την εικόνα του καλοκαιριού. Τότε που ο Παναθηναϊκός έπαθε το κάζο στην Ευρώπη και έμεινε εκτός από Οντένσε και Μακάμπι. Ετσι και τώρα βλέπω στο γήπεδο μία ομάδα, χωρία πάθος , χωρίς ψυχή, μία ομάδα απόλυτα προβλέψιμη στην ανάπτυξή της. Μία ομάδα που έχει χάσει την χημεία της μέσα στο γήπεδο.

Αποδεικνύεται ότι σε έναν μαραθώνιο 30 αγωνιστικών το βάθος στο ρόστερ παίζει ρόλο και ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Λέτο, το ύψος του Μπουμσόνγκ στην άμυνα , τους ντεφορμέ Κουίνσι, Κατσουράνη. Ο Καντέ, όμως, είπε την αλήθεια για αυτόν και τους συμπαίκτες του . Ότι τα ντέρμπι οι παίκτες του Παναθηναϊκού τα πήραν μόνο στα λόγια . Στο γήπεδο εμφανίστηκαν όταν και τα δύο είχαν κριθεί και κυρίως σε αυτό με την ΑΕΚ και αυτό είναι ευθύνη των παικτών. Πέρα από το ότι απουσιάζουν εδώ και καιρό κάποιοι βασικοί παίκτες, είναι και το γεγονός, ότι κάποιοι άλλοι βασικοί είναι ντεφορμέ εδώ και καιρό.

Εδώ είναι ευθύνη του Φερέιρα. Μαγκιά του το γεγονός, ότι κόντρα σε όλους και με ένα περιορισμένο ρόστερ , χωρίς χρήματα και μετόχους να στηρίζουν την ομάδα, μέχρι σήμερα έφθασε να διεκδικεί η ομάδα τον τίτλο , αλλά ο Πορτογάλος έχει και αυτός τις ευθύνες του για την εικόνα της ομάδας σε αυτή την κρίσιμη καμπή. Δεν λέω να μάθει τον Τοτσέ να παίζει σαν τον Λέτο. Δεν είναι μάγος, προπονητής είναι. Λέω, ότι έπρεπε να παρουσιάσει μία ομάδα, που θα τρώει σίδερα, μία ομάδα, που θα έχει πλάνο ανάπτυξης, όπως αυτό στον πρώτο γύρο, μία ομάδα, που θα σε πείθει.

Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν πείθει. Επιμένω βέβαια και στην άποψή μου, ότι την κύρια ευθύνη για την ομάδα φέτος την έχουν οι μέτοχοι, που την είχαν αφήσει στο έλεος του Θεού, για ένα μεγάλο διάστημα και ο Φερέιρα και οι παίκτες πάλευαν με τα «θηρία» κόντρα σε όλους. Θα είμαστε αχάριστοι αν δεν τους το αναγνωρίσουμε, αλλά από την άλλη έχουμε και την υποχρέωση να τους κάνουμε κριτική, για αυτό που παρουσίασε η ομάδα ειδικά κόντρα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Μοιάζει η ομάδα να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, φαίνεται ότι μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ την ομάδα την πήρε από κάτω και δεν σήκωσε κεφάλι.

Το έβλεπα , το είπα, δυστυχώς δικαιώθηκα. Για να προλάβω κάποιους εμπαθείς, η κακεντρεχεις να πω και κάτι άλλο. Για μένα είναι αυτονόητο ανεξάρτητα τελικής κατάταξης στο πρωτάθλημα και εφόσον μπουν κάποιοι μέτοχοι και βάλουν χρήματα στην ομάδα, η πρώτη απόφαση να είναι η παραμονή Φερέιρα. Όπως και δεν πρέπει να φύγουν μαζικά παίκτες. Χρειάζεται ενίσχυση σε κάποιες βασικές θέσεις αυτός ο Παναθηναϊκός, αλλά κυρίως παίκτες, που θα του δίνουν βάθος στον πάγκο. Αυτά , όμως , θα τα πούμε αναλυτικά στο τέλος της χρονιάς.

ΥΓ: Είχα πει για τον Κουκουλάκη επίσης ότι είχε «σφάξει» την ΑΕΚ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και τον έβαλαν για να «ξεχρεώσει». Και ξεχρέωσε στο πέναλτι, που δεν δίνει πάνω στον Χριστοδουλόπουλο. Οπως επίσης στο πρώτο γκολ,( που ο Καρνέζης θυμήθηκε την περσινή κακιά του στιγμή πάλι με την ΑΕΚ) ο Καφές είναι οφ-σάιντ επηρεάζει την φάση και έπρεπε να δοθεί. Όταν δίνεις δικαιώματα, όμως, σε όλα τα επίπεδα τι να λέμε τώρα.

Τα λέμε, τα γράφουμε , άκρη δεν βρίσκεται. Ειδικά για το ματς με την ΑΕΚ, όμως, εγώ τα έχω κυρίως με τον Παναθηναϊκό και όχι με τον Κουκουλάκη. Αυτή η ομάδα φαίνεται ότι γκρεμίζει ότι έχτισε με κόπο μέχρι τώρα. Οσο για το ματς που έρχεται θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες . Ούτε για αυτό αλλάζω την άποψή μου. Άλλο ματς, άλλη ψυχολογία, με 60.000 κόσμο στις εξέδρες και με τον Ολυμπιακό να έρχεται με τουπε, διότι είμαι σίγουρος ότι τα περισσότερα ΜΜΕ αυτή την εβδομάδα θα τον παρομοιάσουν με την Μπαρτσελόνα, ειδικά αν περάσει στους 8 του Europa.

ΥΓ2: Πολλα μπράβο στην αρμάδα του Ομπραντοβιτς. Η μόνιμη χαρά για τους Παναθηναϊκούς όλα αυτά τα χρόνια και άλλη μία κούπα κόντρα στον Ολυμπιακό στον τελικό κυπέλλου.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.