Μην πέσεις στη λούμπα…

Μην πέσεις στη λούμπα…

Μην πέσεις στη λούμπα…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του τα καθοριστικά σημεία του αποψινού αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μέταλιστ.

ΕΑΝ ο Ολυμπιακός απόψε δε θέλει να πάθει καμία ανώμαλη προσγείωση, πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει το διαβολικό δίδυμο που έχει μπροστά αυτή η Μέταλιστ. Τον Βραζιλιάνο Τάϊσον και τον Αργεντίνο Σόσα.

Σε απόδοση 1.91 στην william hill η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μέταλιστ

Και πρέπει να βρει τρόπο και να «τρομάζει» συχνά την άμυνα της Μέταλιστ. Αυτό, το δεύτερο, είναι πιο εύκολο. Μπορείς να της κάνεις φάσεις, αν δημιουργήσεις χώρους. Κι αν επιτεθείς καλά από τα άκρα. Και κυρίως από την δική της αριστερή πλευρά, που νομίζω πως είναι η αχίλλειος πτέρνα της.

Αλλά το πρώτο δεν είναι τόσο εύκολο. Είδα τη Μέταλιστ την Κυριακή με τη Μέταλουργκ εκτός έδρας, για το πρωτάθλημα της Ουκρανίας. Δεν ήταν πολύ καλή, γι΄ αυτό, άλλωστε, κι έφερε 1-1. Αλλά ο Ουκρανός προπονητής από εκεί που είχε δεξιά το Σόσα κι αριστερά τον Τάϊσον, το άλλαξε και τους έφερε πιο κοντά αυτούς τους δύο, που είναι και τα μεγαλύτερα όπλα του.

Κι επειδή και οι δύο αυτοί της μιλάνε της μπάλας, μπορούν και βρίσκονται πολύ εύκολα και κάνουν φάσεις από το πουθενά. Παίζοντας σε πιο κοντινά τετραγωνικά του γηπέδου ο ένας με τον άλλο, γίνονται και πιο δύσκολοι στο να αντιμετωπιστούν, γιατί ο Τάϊσον ξεκινάει από πολύ πίσω τις προσπάθειές του κι ο Σόσα βγαίνει στο χώρο σαν κρυφός φορ-κάτι που το κάνει κι ο κεντρικός χαφ Χαβιέ Κλέϊτον από τα αριστερά, έστω όχι με την ίδια συχνότητα.

Της Μέταλιστ πρέπει να της βάζεις συνεχώς δύσκολα μέσα στο παιχνίδι. Δηλαδή, να την ενοχλείς, να πατάς απειλητικά την περιοχή της. Γιατί αν την αφήσεις να κάνει αυτή παιχνίδι, έχει την ποιότητα να σε στριμώξει και να σου κάνει φάσεις. Το κακό είναι πως για να την «τρομάξεις», αναπόφευκτα θα αφήσεις κάποιους χώρους πίσω. Κι αυτοί ακριβώς αυτό θέλουν να εκμεταλλευθούν. Εδώ είναι το λεπτό σημείο, το πώς μπορείς ως ομάδα να τα συνδυάσεις αυτά τα δύο στοιχεία για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν το βρίσκω εύκολο να πετύχεις τέτοια ισορροπία.

Το άλλο κομμάτι, το «πονηρό», του παιχνιδιού της είναι ότι προβοκάρει μέσα στον αγώνα. Αφενός μεν αν του κάνεις ντρίμπλα του παίκτη της Μέταλιστ, θα σε ξαπλώσει χάμω (αρκεί να μπορέσει να σε «βρει»), αφετέρου δε θα σε προκαλέσει για να αντιδράσεις και να πάρεις κάρτα, κίτρινη η, και κόκκινη. Έχουν αποβληθεί φέτος από τους παίκτες της ο Γκουέγιε (δύο φορές!), ο Τορσιλιέρι, ο Έντμαρ, ο Τόρες, ο Χαβιέ, ο Φινίνιο, ο Βαλιάγεφ!

Είναι να μην πέσεις κι εσύ στη λούμπα και την πατήσεις…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.