Oι πέντε όροι του Βαγγέλη

Gazzetta team
Oι πέντε όροι του Βαγγέλη

bet365

Πέντε σημεία – προϋποθέσεις για την συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά τη συνάντηση τους στην Βουλή!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι σέβεται απόλυτα την απόφαση του ελληνικού λαού και για αυτό ο ίδιος θεωρεί ότι το κόμμα του έχει την τρίτη κατά σειρά ευθύνη για να κυβερνηθεί ο τόπος.

Το πρώτο σημείο είναι η συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε αυτή την κυβέρνηση. Ο κύριος Βενιζέλος χαρακτήρισε αναγκαία τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ της δημοκρατικής Αριστεράς και βεβαίως της Νέας Δημοκρατίας, όπως είπε.

Ως δεύτερο σημείο ο κύριος Βενιζέλος επεσήμανε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέτει ως όρο τη συμμετοχή στελεχών στην κυβέρνηση.

Τρίτο σημείο αποτελεί το πρόσωπο του πρωθυπουργού το οποίο πρέπει να είναι ευρείας αποδοχής και να εκφράζει τη νέα τάση επαναδιαπραγμάτευσης. Μάλιστα ο κύριος Βενιζέλος σημείωσε πως πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για τον μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση με όριο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

 

Τέλος το πέμπτο σημείο είναι η επιμήκυνση των χρεών στη βάση της δημοσιονομικής προσαρμογής χωρίς επιπλέον φόρους, χωρίς επιπλέον οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Επίσης, σε αυτό το πλαίσιο ζήτηση να ενισχυθεί η ρευστότητα να ξεμπλοκαριστούν μεγάλα έργα πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, ελάχιστος στόχος της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας είναι η επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής έως το 2015, χωρίς νέους όρους, και η ενίσχυση της ρευστότητας, το λιγότερο με 50 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πηγή: protothema.gr