Φόβος και στους Γερμανούς

Gazzetta team
Φόβος και στους Γερμανούς

bet365

«Τα χειρότερα έρχονται» είναι το μήνυμα της δημοσκόπησης στους Γερμανούς πολίτες, αφού το 78% θεωρεί ότι η κρίση χρέους θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Η εταιρεία Deutschland Trend πραγματοποίησε δημοσκόπηση για λογαριασμό του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD, η οποία και δείχνει ότι το 53% των Γερμανών φοβάται πως η κρίση θα έχει επιπτώσεις στο εισόδημα και την περιουσία του, το 25% περιμένει σοβαρές συνέπειες και μόνο το 16% πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις.

Παρ' όλα αυτά υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 70%, το οποίο πιστεύει ότι τελικά το ευρώ θα καταφέρει να επιβιώσει της κρίσης τα επόμενα χρόνια. Βέβαια περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς (55%) θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερο να διατηρήσει η χώρα τους το προηγούμενο νόμισμα που είχε, το μάρκο.

Όσο για την Ελλάδα, στην συντριπτική πλειονότητά τους (83%) είναι της άποψης ότι η θα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη, σε περίπτωση βέβαια που δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.