Σαμαράς: Το λόμπι της δραχμής έχασε τον πρώτο γύρο

Gazzetta team
Σαμαράς: Το λόμπι της δραχμής έχασε τον πρώτο γύρο
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «δίνουμε μια μάχη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και μια μάχη για να φέρουμε πιο κοντά την ανάκαμψη, περισσότερες θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά. Το λόμπι της δραχμής έχασε έναν γύρο αποφασιστικό, εμείς έχουμε πολύ δουλειά μπροστά για να πετύχουμε την ανάκαμψη».

Νωρίτερα, μπαίνοντας στο γραφείο του κ. Παπούλια ο κ. Σαμαράς είπε «ότι έχει αρχίσει να γυρίζει το καράβι αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουμε λιγότερο όγκο δουλειάς και ότι δεν πρέπει να τρέξουμε». «Πρέπει να τρέξουμε και τρέχουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.


Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές που είχε σε Βερολίνο και Παρίσι. Ο Κάρολος Παπούλιας έχει στα χέρια του και την επιστολή που του έστειλε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό


Σημειώνεται ότι αύριο στις 10 το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους στο μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός ήταν σε ανοιχτή γραμμή τόσο με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και τους ενημέρωνε για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που έχει με την Άνκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν επίσης τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που αναμένεται να «κλειδώσουν», λίγο πριν την επίσκεψη της Τρόικας.

Πηγή: newspost.gr