Σοκ για τα ισόβια

Στην έξοδο τον περίμεναν και λίγοι υποστηρικτές που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις τον είδαν. Κάποιος μάλιστα φώναξε: "Κράτα γερά δήμαρχε και ο Κολοκοτρώνης φυλακή πήγε"!
Κατά την είσοδό του στο όχημα της ΕΛΑΣ, ο κ. Παπαγεωργόπουλος μοιάζει να κρύβει τις χειροπέδες κάτω από το καφέ παλτό του. Ωστόσο, προκύπτει ότι ίσως ο καταδικασθείς πολιτικός να μην φοράει χειροπέδες κατά την είσοδό του στην μικρή αστυνομική κλούβα. Παρακολουθώντας καρέ - καρέ τις εικόνες, φαίνεται ότι ο αστυνομικός που βρίσκεται μέσα στο βανάκι κρατά χειροπέδες την ώρα που ο πρώην δήμαρχος μπαίνει στην κλούβα.
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μπαίνει στο βανάκι με ένα πηδηματάκι, ίσως λίγο άτσαλα, ίσως και να έχει παραπατήσει.
Οι αστυνομικοί δεν κρατάνε τον πρώην δήμαρχο αλλά έχουν σχηματίσει ένα διάδρομο μέσω του οποίου μπαίνει στο βανάκι. Γύρω από τον κ. Παπαγεωργόπουλο δεκάδες δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και εικονολήπτες οι οποίοι απαθανατίζουν την είσοδο του πρώην δημάρχου στο αστυνομικό αυτοκίνητο που τον οδήγησε στις φυλακές.
Λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στις φυλακές Διαβατών, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο για πολιτική δίκη, με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών.
Όπως αναφέρει, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματα, πολλά χρόνια πριν αναλάβει δήμαρχος ο ίδιος.
«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους» καταλήγει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Λίγο νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον στενό του συνεργάτη Μ. Λεμούσια και τον πρώην ταμία -και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση- Π. Σαξώνη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ στο δήμο.
Στο άκουσμα της απόφασης-σοκ του δικαστηρίου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος βούρκωσε, ενώ η σύζυγός του έπεσε στην αγκαλιά του και ξέσπασε σε λυγμούς.
Ελένη Παπαγεωργοπούλου: Σε κελί με άλλους δέκα 10 o Βασίλης
Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η Ελένη Παπαγεωργοπούλου, σύζυγος του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης. «Είναι η πρώτη φορά που χωρίζουμε ύστερα από 40 χρόνια» είπε εμφανώς ταραγμένη η κυρία Παπαγεωργοπούλου που περιέγραψε ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα βρίσκεται στο κελί των φυλακών Διαβατών μαζί με άλλους 9 έγκλειστους και ότι οι πρώτες κουβέντες που του είπε είναι να προσέχει τον εαυτό του.
«Τον κοροϊδεύανε, γιατί ήταν ατσαλάκωτος και προσπάθησαν να τον τσαλακώσουν. Δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει και πολύ. Δεν είπαμε και πολλά πράγματα. Μιλούσαμε με τα μάτια μας. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο. Όλα τα έκανε αυτός ο καταχραστής. Ούτε στα πιο φρικτά μας όνειρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα πήγαινε στη φυλακή. Δεν ξέρω πως αποφασίζουν. Κανείς δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Σαξώνη. Εκτός από τον Μπουτάρη, που είπε στο δικαστήριο ότι η διοίκηση του Παπαγεωργόπουλου ήταν μια συμμορία» σχολίασε.
Η κυρία Παπαγεωργοπούλου χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την κατάθεση του Γιάννη Μπουτάρη στο Δικαστήριο, ενώ ερωτηθείσα ποιους εννοούσε ο σύζυγός της στο τέλος της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας λέγοντας «κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» είπε: «Εννοούσε την πολιτική αγωγή και τη διοίκηση Μπουτάρη».
Τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε μιλώντας αργότερα στον Σκάι και για την έρευνα που εντόπισε 1 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της:
«Η έρευνα που βρήκε 1 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του συζύγου μου ήταν κατάπτυστη, εγώ ως οδοντίατρος θα έκανα καλύτερη. Απολύτως νόμιμα ήταν τα χρήματα. Στα 12 χρόνια δημαρχίας του δηλώσαμε 2.14 εκατ. ευρώ επίσημα» υποστήριξε.
«Δεν συμμετείχε καθόλου σε όσα γίνονταν, ούτε υπέγραφε ποτέ τίποτε. Από πού να το φανταστεί (..) ο σύζυγός μου είναι διαμάντι, ο τιμιότερος άνθρωπος. Έπεσε θύμα. Έκλεβε χαμηλόβαθμος υπάλληλος, ο άντρας μου δεν ήξερε τίποτα» υποστήριξε η Ελένη Παπαγεωργοπούλου και έκανε λόγο για άδικη απόφαση του δικαστηρίου. Τόνισε ακόμη ότι τα χαρτιά δεν έφταναν στο δήμαρχο, ο οποίος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι υπήρχε κύκλωμα που υπεξαιρούσε χρήματα από τα ταμεία του δήμου».
Οταν ρωτήθηκε για παλαιότερες δηλώσεις του τότε ταμία του Δήμου Παν. Σαξώνη ότι ο ίδιος έδινε χρήματα στον γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια και αυτός με τα σειρά του τα έδινε στον τότε δήμαρχο, η Ελένη Παπαγεωργοπούλου απάντησε: «Ο Σαξώνης μπορεί να λέει ο,τι θέλει. Δεν έχει φέρει ούτε έναν μάρτυρα.
Πηγή: http://protothema.gr