Η Βουλιαγμένη και ο Απόλλων Σμύρνης μπαίνουν στις μάχες του Champions League

Δημήτρης Ντζάνης
Η Βουλιαγμένη και ο Απόλλων Σμύρνης μπαίνουν στις μάχες του Champions League

bet365

Η Βουλιαγμένη στην Οραντέα και ο Απόλλων Σμύρνης στο Ανόβερο αρχίζουν την προσπάθειά τους στα προκριματικά του Champions League, που διεξάγεται με νέο σύστημα.

Για τη Βουλιαγμένη και τον Απόλλωνα Σμύρνης η αγωνιστική σεζόν αρχίζει με μια σημαντική πρόκληση, την προσπάθεια πρόκρισης στους ομίλους του Champions League, όπου ήδη βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Οι δύο ελληνικές ομάδες αρχίζουν την προσπάθειά τους την Παρασκευή (8/9) στα προκριματικά της διοργάνωσης, με τη Βουλιαγμένη να αγωνίζεται σε όμιλο τεσσάρων ομάδων στην Οραντέα της Ρουμανίας και τον Απόλλων Σμύρνης σε όμιλο πέντε ομάδων στο Ανόβερο.

Το Champions League γίνεται με νέο σύστημα διεξαγωγής, από τους τέσσερις συνολικά ομίλους των προκριματικών θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες (η πρώτη από κάθε όμιλο) που θα συμπληρώσουν τις ισάριθμες κενές θέσεις στους ομίλους.

Αρχή με την Ορτίτζα η Βουλιαγμένη και οδηγό την περασμένη σεζόν

Η Βουλιαγμένη φιλοδοξεί για δεύτερη χρονιά να βρεθεί στη φάση των ομίλων, πριν από τρεις μόλις μήνες έφθασε να παίξει στα ημιτελικά του Final 8 του Ιουνίου στο Βελιγράδι, με τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο.

Η αποστολή της Βουλιαγμένης βρίσκεται στη βόρεια Ρουμανία και την πόλη Οραντέα, για να αγωνιστεί στον Γ' όμιλο των προκριματικών, με αντιπάλους την οικοδέσποινα Οραντέα, την κροατική Πριμόριε Ριέκα και την ιταλική Ορτίτζα Συρρακουσών.

Οι «μπέμπηδες» θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους με τη θεωρητικά πιο δύσκολη αντίπαλο την Ορτίτζα, την Παρασκευή (8/9, 18:00, LEN TV).

Η νικήτρια ομάδα θα συμπληρώσει τον 4ο όμιλο, όπου υπάρχουν οι Μπαρτσελονέτα, Μαρσέιγ και Σπαντάου.

Ο αρχηγός, Μάριος Καπότσης δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που και φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε στο Champions league και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Έχουμε έναν όμιλο με τρεις καλές ομάδες και θα πρέπει να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό, ώστε να μπορέσουμε να καταφέρουμε να πάρουμε την πρώτη θέση και να μπούμε στους ομίλους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά».

Στην αποστολή συμμετέχουν οι εξής αθλητές: Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Άρης Χαλυβόπουλος, Σεμίρ Σπάχιτς, Στάθης Καλογερόπουλος, Αντρέας Αλμύρας, Νεμάνια Ούμποβιτς, Νίκος Παπασηφάκης, Ντίλαν Γούντχεντ, Νίκος Καστρινάκης, Μάριος Καπότσης, Νίκος Κουρούβανης, Θωμάς Κωνσταντόπουλος, Μανώλης Ανδρεάδης και Αναστάσιος Σαπουνάκης.

Tο πρόγραμμα στον Γ' όμιλο της Βουλιαγμένης

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου
18:00 Βουλιαγμένη - Ορτίτζα
19:45 Οραντέα - Πριμόριε Ριέκα

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου
17:00 Πριμόριε Ριέκα - Βουλιαγμένη
18:45 Οραντέα-Ορτίτζα

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου
09:45 Ορτίτζα-Πριμόριε Ριέκα
11:45 Οραντέα-Βουλιαγμένη

Ο Απόλλων Σμύρνης κάνει πρεμιέρα με το Ανόβερο

O Απόλλων Σμύρνης μετέχει στη διοργάνωση ως πρώτος κάτοχος του Challenger Cup και θα αρχίσει τους αγώνες του την Παρασκευή (8/9, 19:30, LEN TV) κόντρα στην οικοδέσποινα ομάδα του Ανόβερου, που έχει εμπειρία από συμμετοχές σε ομίλους του Champions League.

Θα αγωνωστεί χωρίς τον αρχηγό του και διεθνή φουνταριστό Μανώλη Σολανάκη, που υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στον φιλικό αγώνα με τη Βουλιαγμένη. O Σολανάκης, πάντως, ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στη Γερμανία για να στηρίξει ψυχολογικά τους συμπαίκτες του.

Εκτός από το Ανόβερο στον όμιλο υπάρχουν οι Χόνβεντ, Μπαρτσελόνα και Ερυθρός Αστέρας. Ο πρώτος του ομίλου θα συμπληρώσει τον Γ' Όμιλο, με Φερεντσβάρος, Γιαντράν Σπλιτ και Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι.

Ο Απόλλων Σμύρνης στο Ανόβερο για τα προκριματικά του Champions League


Σουσιασβίλι: «Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον και μπορούμε να το κάνουμε»

Ο Νίκα Σουσιασβίλι εντάχθηκε το καλοκαίρι στην ομάδα, ερχόμενος από τη Νόβι Μπέογκραντ, με τον 24χρονο αριστερόχειρα διεθνή Γεωργιανό να αποτελεί ένα από τα σημαντικά όπλα στη δεξιά πλευρά της περιφέρειας.

«Πιστεύω στην ομάδα μας, νομίζω ότι έχουμε τις πιθανότητές μας, αλλά γνωρίζω και ότι οι αντίπαλοί μας στο Ανόβερο είναι επίσης καλές ομάδες. Οπότε θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι αναμετρήσεις, ελπίζω ότι θα δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα νικήσουμε τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι ο Απόλλων έχει όλες τις ικανότητες να είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτός είναι ο προσωπικός μου στόχος και ξέρω ότι όλοι έχουν τον ίδιο στόχο. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον και μπορούμε να το κάνουμε (σ.σ. πρόκριση), αλλά θα είναι πολύ δύσκολο» δήλωσε ο Σουσιασβίλι στην ιστοσελίδα του τμήματος (apollonwaterpolo.gr).

Στην αποστολή βρίσκονται οι αθλητές: Στέφανος Γαλανόπουλος, Αλέξανδρος Αλαμάνος, Νίκολα Μπογκντάνοβιτς, Κωνσταντίνος Μόκκας, Μπάμπης Τρούλος, Μιχάλης Δίπλαρος, Νίκα Σουσιασβίλι, Κωνσταντίνος Χονδροκούκης, Άγγελος Γωνιωτάκης, Νίκος Γαρδίκας, Μανώλης Τσαχειλίδης, Μανώλης Σολανάκης (αρχηγός), Βασίλης Καβουσανός, Γιάννης Τόττης.

Ο Α' όμιλος άρχισε την Πέμπτη (7/9) με τον Ερυθρό Αστέρα να νικά τη Χόνβεντ 10-7 και την Μπαρτσελόνα το Ανόβερο με 11-9.

Tο πρόγραμμα στον Α’ όμιλο του Απόλλωνα

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου
Χόνβεντ – Ερυθρός Αστέρας 7-10
Αννόβερο – Μπαρτσελόνα 9-11

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου
17:30 Μπαρτσελόνα – Ερυθρός Αστέρας
19:30 Αννόβερο – Απόλλων Σμύρνης

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου
10:00 Μπαρτσελόνα – Χόνβεντ
12:00 Ερυθρός Αστέρας – Απόλλων Σμύρνης
18:00 Απόλλων Σμύρνης – Χόνβεντ
20:00 Αννόβερο – Ερυθρός Αστέρας

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου
11:30 Μπαρτσελόνα – Απόλλων Σμύρνης
13:00 Αννόβερο – Χόνβεντ

Οι όμιλοι στα προκριματικά

Α' Όμιλος (Ανόβερο)
Ανόβερο (Γερμανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Χόνβεντ (Ουγγαρία)
Απόλλων Σμύρνης (Ελλάδα)

Β' Όμιλος (Κραγκούγεβατς)
Μρέσια (Ιταλία)
Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς (Σερβία)
Πρίμορατς Κότορ (Κροατία)
Ντούισμπουργκ (Γερμανία)
Νουαζί Λε Σεκ (Γαλλία)

Γ' Όμιλος (Οραντέα)
Βουλιαγμένη (Ελλάδα)
Ορτίτζα (Ιταλία)
Οραντέα (Ρουμανία)
Πριμόριε Ριέκα (Κροατία)

Δ' Όμιλος (Ντομπρόβνικ)
Γιουγκ (Κροατία)
Όρβοσι (Ουγγαρία)
Τουρκουά (Γαλλία)
Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία)

Οι Όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ

Α' Όμιλος
Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία)
Σαμπαντέλ (Ισπανία)
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Νικητής Προκριματικών Β' Ομίλου

Β' Όμιλος
Προ Ρέκο (Ιταλία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)
Νικητής Προκριματικών Δ' Ομίλου

Γ' Όμιλος
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)
Γιαντράν Σπλιτ (Κροατία)
Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο)
Νικητής Προκριματικών A' Ομίλου

Δ' Όμιλος
Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Σπαντάου Βερολίνου (Γερμανία)
Νικητής Προκριματικών Γ' Ομίλου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα