Βουλιαγμένη: Αβαντάζ πέντε γκολ από την Πριμόριε στα προημιτελικά του Euro Cup

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στάθης Καλογερόπουλος, ένα από τα ατού για τη Βουλιαγμένη

bet365

Με τον Καλογερόπουλο και στο τέλος τον Γούντχεντ να σκοράρουν εννέα συνολικά γκολ, η Βουλιαγμένη νίκησε την Πριμόριε Ριέκα με 14-9 στη Βάρη και βλέπει Final 4 στο Euro Cup.

Η Βουλιαγμένη πραγματοποίησε τεράστιο βήμα πρόκρισης για να βρεθεί στο Final 4 του Εuro Cup (17-18 Μαΐου), με τους «μπέμπηδες» να επικρατούν της Πριμόριε Ριέκα με 14-9 στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη, στην πρώτη τους αναμέτρηση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Σε ένα παιχνίδι που σφυρίχτηκαν 40 ποινές(!), 20 για κάθε ομάδα, η Βουλιαγμένη πήρε σημαντικό πλεονέκτημα εν όψει της ρεβάνς στις 27 Απριλίου στη Ριέκα.

Με τον Στάθη Καλογερόπουλο να πετυχαίνει πέντε γκολ, η Βουλιαγμένη στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα είχε για πρωταγωνιστή τον Ντίλαν Γούντχεντ.

Ο φουνταριστός από τις ΗΠΑ μετά το 8-7, πέτυχε τα τέσσερα από τα έξι γκολ της Βουλιαγμένης, όλα στον παίκτη παραπάνω, «ξεκλειδώνοντας» την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα με Καλογερόπουλο

Η Βουλιαγμένη είχε εκρηκτικό το πρώτο οκτάλεπτο, μετά το 0-1, με τρία γκολ από τον Καλογερόπουλο και ένα από τους Παπασηφάκη και Σπάχιτς προηγήθηκε με 5-1.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 5-3, στο 2ο λεπτό της β' περιόδου, με την ελληνική ομάδα να χάνει με 3η ποινή τον Νίκο Παπασηφάκη στα μισά του οκταλέπτου.

Με τρεις ποινές έφυγε από τον αγώνα για την Πριμόριε Ριέκα και ο Ιταλός, Φάμπιο Κρίπα (3:21), με τον Καλογερόπουλο να σκοράρει στην επίθεση στονπαραπάνω για το 7-4.

H κροατική ομάδα μείωσε 7-5 με τον Ολλανδό, Τε Ρίελε (2:45), ενώ ο Χαλυβόπουλος δεν μπόρεσε να σκοράρει σε εκτέλεση πέναλτι, 50 δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, με τις ποινές σε αυτό το σημείο να είναι 13 σε βάρος της Βουλιαγμένης και 10 σε βάρος της Πριμόριε.

Το ρεσιτάλ Γούντχεντ στον παραπάνω

Στην 3η περίοδο ήταν η σειρά για τον Κουρούβανη (7:13) και τον Χατζή (4:38) να φύγουν από τον αγώνα με 3η ποινή.

Ο Χαλυβόπουλος έδωσε μια λύση για τη Βουλιαγμένη, πετυχαίνοντας το 8-5 (4:02), όμως οι φιλοξενούμενοι με γκολ από τον Νίκο Τσούμπρανιτς και τον Τε Ρίελε μείωσε σε 8-7 (00:50).

Ο Γούντχεντ τελείωσε επίθεση στον παραπάνω, διαμορφώνοντας το 9-7, 12 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της περιόδου.

O Ντίλαν Γούντχεντ με νέο γκολ στον παραπάνω, έφερε ξανά τη Βουλιαγμένη στο +3 (10-7) στα 6:02, όμως αμέσως μετά χάθηκε κόντρα «3-2» για τη Βουλιαγμένη.

Παρόλα αυτά το +4 ήρθε με το 5ο γκολ από τον Στάθη Καλογερόπουλο, για το 11-7 (5:02).

O Tε Ρίελε με το 4ο δικό του γκολ, μείωσε στον παραπάνω για το 11-8 (4:06), όμως με τον ίδιο τρόπο και από ασίστ του Χαλυβόπουλου, ο Γούντχεντ έκανε το 12-8 (3:31), με τον Αμερικανό φουνταριστό να φθάνει στα τρία γκολ.

Οι ποινές συνέχισαν να πέφτουν «βροχή» και ο Αλμύρας σε κόντρα στον παραπάνω, έφερε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της 13-8 (2:07).

Ο Νίκο Τσούμπρανιτς με εκτέλεση πέναλτι μείωσε σε 13-9 (1:39), αλλά η Βουλιαγμένη είχε βρει επιθετική λύση, με τον Γούντχεντ να διαμορφώνει στον παραπάνω το τελικό 14-9.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 2-3, 2-2, 5-2.

Βουλιαγμένη (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 1, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος 5, Αλμύρας 1, Ούμποβιτς 1, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ 4, Καστρινάκης, Καπότσης, Χατζής, Ανδρεάδης.

Πριμόριε Ριέκα (Ικγόρ Χίνιτς): Μ. Τσούμπρανιτς, Λ. Μπάμπιτς, Κάντιβετς, Τόντσινιτς, Μπρούμπνιακ, Μπργκούλιαν, Ν. Τσούμπρανιτς 3, Κ. Μπάμπιτς, Μπουρμπουράν, Τε Ρίελε 4, Κρίπα 1, Πάπαριτς 1, Γιούριτς.


@Photo credits: INTIME, Δημοσθένης Καμσής
 

Τελευταία Νέα