Κραβαρίτης: «Η Σαμπαντέλ τιμώρησε τα λάθη μας στην επίθεση»

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Δημήτρης Κραβαρίτης

bet365

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, αναφέρθηκε στα επιθετικά λάθη, που έδωσαν την ευκαιρία στη Σαμπαντέλ να «χτυπήσει» σε ανοργάνωτες άμυνες.

Ο Ολυμπιακός άντεξε μέχρι τα μέσα του 3ου οκταλέπτου στον τελικό του Champions League, απένταντι στη Σαμπαντέλ. Η ισπανική ομάδα από ένα σημείο και μετά κυριάρχησε και η τελική της επικράτηση με 16-10, ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της European Aquatics, δήλωσε: «Η Σαμπαντέλ είναι κορυφαία ομάδα και χρειάζεται να φθάσεις σε κορυφαία εμφάνιση για να έχεις μια ευκαιρία απέναντί της.

Από το πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποια προβλήματα, μετά δώσαμε πολλή ενέργεια για να επιστρέψουμε, αλλά στην τρίτη περίοδο δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο. Δεχθήκαμε δεκάεξι γκολ, κάτι που έδειξε ότι η άμυνά μας δεν λειτούργησε καλά, αλλά η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση, και αν δεν πάρεις καλές αποφάσεις στην επίθεση, θα το πληρώσεις. Κάναμε λάθη στην επίθεση και ο Σαμπαντέλ μάς τιμώρησε γι' αυτό».

O Δημήτρης Κραβαρίτης σε συνέχεια των δηλώσεών του στην ιστοσελίδα του συλλόγου, είπε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια. Είμαι πολύ περήφανος. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, φτάσαμε στον τελικό. Είχαμε δώσει μεγάλη προσοχή και τακτικά στο παιχνίδι της Ματαρό γιατί ήταν και το πρώτο. Είχαμε ετοιμάσει κάποια πράγματα και για τη Σαντ Αντρέου και τη Σαμπαντέλ αλλά είναι δύσκολο μέσα σε 12 ώρες να έχεις τα πάντα. Είχαμε δουλέψει από την Αθήνα σε αυτό το κομμάτι.

Ψυχολογικά αδειάσαμε και κουραστήκαμε αρκετά απέναντι σε μια καλή ομάδα. Πρέπει σε έναν τελικό από την αρχή ως το τέλος οι ισορροπίες να είναι ακριβείς και χειρουργικά εκτελεσμένες. Είχαμε αδράνειες σήμερα. Η ομάδα μας δεν έχει την εμπειρία της Σαμπαντέλ, πήραμε εμπειρίες και μαθήματα και αγωνίστηκαν κορίτσια που δεν έχουν. Αγωνίστηκαν η Σάντα, η Δρακωτού που είναι 15,5 χρονών. Στον αθλητισμό ό,τι αξίζεις θα πάρεις. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τη διοργάνωση, μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια στην Ελλάδα και έχουμε καταναλώσει πολλή ενέργεια, δεν έχουμε σταματήσει να παίζουμε παιχνίδια. Το Final Four του Κυπέλλου και οι τελικοί ακολουθούν, πρέπει να διατηρήσουμε τα σκήπτρα».

Πάλμα: «Παίζουμε καλά υπό πίεση, αυτό είναι το μυστικό μας»

Ο προπονητής της Σαμπαντέλ, Νταβίντ Πάλμα, είπε με τη σειρά του: «Ήταν άλλη μια φανταστική εμφάνιση από την ομάδα μου. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος, οπότε ήταν υπέροχο να δούμε πόσο καλά οι δικές μας παίκτριες έκαναν τη δουλειά τους.

Ήταν μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια, έχουμε συνηθίσει τις μεγάλες προκλήσεις στα Final 4 και έχουμε καλή απόδοση υπό πίεση. Aυτό είναι το μυστικό της Σαμπαντέλ, τώρα μπορούμε να ονειρευόμαστε τον όγδοο τίτλο για να φθάσουμε την Οριτσόντε στη κορυφή της λίστας όλων των εποχών».

@Photo credits: eurokinissi, Γιώργος Ματθαίος
 

Τελευταία Νέα