Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 10-8: Δεν λυγίζει με τίποτα, όλο και πιο κοντά στο Final 4 του Champions League

Ο Ολυμπιακός

bet365

O Ολυμπιακός ήταν ξανά συγκλονιστικός, νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8 στον Πειραιά και είναι πιο κοντά στο Final 4 του Champions League.

Ο Ολυμπιακός αρνείται να παραδοθεί, οι «ερυθρόλευκοι» με βάση την αμυντική λειτουργία τους, νίκησαν τη Φερεντσβάρος με 10-8 στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, για την 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League και με την 3η σερί νίκη πλησίασαν περισσότερο στη Μάλτα και στο Final 4 του Ιουνίου (5-7/6).

Στο τέλος έμεινε η αίσθηση της χαμένης ευκαιρίας, καθώς ο Ολυμπιακός παράλληλα με τη νίκη, ζητούσε και νίκη άνω των δύο γκολ, από την ήττα του με 11-9 στη Βουδαπέστη, στην πρεμιέρα των ομίλων.

Ο Ολυμπιακός από το 2ο οκτάλεπτο έφτιαξε διαφορές τριών γκολ, με τον εκπληκτικό Νίκο Γκίλλα βρέθηκε στο 10-6, στα 2:26 πριν από το τέλος, όμως η Φερεντσβάρος με δύο γκολ σε 30 δευτερόλεπτα μείωσε στο τελικό 10-8.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πέτυχαν τον πρώτο τους στόχο, πήραν τον τρίποντο για να πιάσουν τη Φερεντσβάρος και δύο αγωνιστικές πριν από τέλος των ομίλων, ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελονέτα, τη Μεγάλη Παρασκευή (3/5).

Εφόσον η ισπανική ομάδα νικήσει στην Μπρέσια (23/4 21:00) θα χρειστεί να νικήσει τον Ολυμπιακό με διαφορά μεγαλύτερης της ήττας της στον Πειραιά με 10-7.

Η Φερεντσβάρος έχασε το αήττητο 33 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, όμως γι αυτή είναι σημαντικό ότι μείωσε στο τέλος, κάτι που είχε πετύχει και ο Ολυμπιακός στη Βουδαπέστη, όταν το 11-7, στο τελευταίο λεπτό έγινε 11-9. Οι πρωταθλητές Ουγγαρίας κρατούν την τύχη στα χέρια τους μιας και έχουν δύο εντός παιχνίδια με την Μπρέσια και την Μπαρτσελονέτα.

Στα σημαντικά νέα για τον Ολυμπιακό η επιστροφή του Δημήτρη Νικολαΐδη, μετά τη δίμηνη απουσία και την επέμβαση στον αντίχειρα. Με την απουσία του Λούκα Λόντσαρ, ο διεθνής φουνταριστός ρίχτηκε στη μάχη και μαζί με τον Κωνσταντίνο Γούβη, έκαναν καλά τη δουλειά τους στα 2μ.

Το ξέσπασμα με Γκίλλα, Βάμος για το +3

Το πρώτο οκτάλεπτο στο ντέρμπι στον Πειραιά, είδαμε νευρικό πόλο. Η άμυνα του Ολυμπιακού θα έπαιρνε άριστα, αν δεν γινόταν το λάθος που απέφερε ένα εύκολο γκολ από τον Γιάνσικ (0-1).

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έβρισκαν σουτ, όμως δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Βόγκελ, με εξαίρεση τον αρχηγό Ντίνο Γενηδουνιά, που με εξάμετρο έκανε το 1-1.

Μετά ήρθε το «ερυθρόλευκο» ξέσπασμα με πρωταγωνιστές τον Μάρτον Βάμος και τον Νίκο Γκίλλα. Ο πολύπειρος Μαγυάρος και ο 21χρονος Χιώτης, σκοράροντας από δύο γκολ έφεραν τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο +3 (5-2) με την ολοκήρωση του ημιχρόνου.

Νέα αντίδραση με Παπαναστασίου

Οι φιλοξενούμενοι με τον αρχηγό τους Ντένες Βάργκα και τον Σέρβο, Ντούσαν Μάντιτς, μείωσαν γρήγορα σε 5-4, όμως ο Ολυμπιακός βρήκε νέα όπλα στη φαρέτρα του.
Ο Ντίνος Δήμου, με θράσος νίκησε τον Βόγκελ, για το 6-4 και τα δύο κολλητά γκολ από τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, έφεραν ξανά διαφορά τριών γκολ (8-5).

Στο 4ο οκτάλεπτο ο Στέλιος Αργυρόπουλος μείωσε αμέσως για τη Φερεντσβάρος (8-6), όμως ο Νικολαΐδης με παλικαρίσιο γκολ έκανε το 9-6 (5:35) και ο Γκίλλας, με μπάσιμο από τα δεξιά και με κοντική λόμπα, έγραψε το 10-6 στα 2:26.


Ομως το σουτ από τον Ντι Σόμα στο τέλος της επίθεσης, έκανε το 10-7 (1:51) και αμέσως μετά το λάθος στην επίθεση ο Ολυμπιακός το πλήρωσε με γκολ στην κόντρα από τον Φέκετε για το 10-8 στο 1:22.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια τελευταία ευκαιρία να καλύψουν το +2, έπαιξαν παραπάνω, όμως το σουτ από τον Γενηδουνιά δεν πέρασε από το μπλοκ του Ντι Σόμα.

Tα οκτάλεπτα: 1-1, 4-1, 3-3, 2-3

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Γκίλλας 3, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου 1, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς.

Φερεντσβάρος (Μπάλαζ Νιέκι): Ζάκονι, Μάντιτς 2, Πολ 1, Μερκούλοφ, Αργυρόπουλος 1, Ντι Σόμα 1, Φέκετε 1, Βιγκβάρι, Νέμετ, Βάργκα 1, Γιάνσικ 1, Νάγκι, Βόγκελ.

Η βαθμολογία
(4η αγωνιστική)

1.Ολυμπιακός 9 (42-38)
2.Φερεντσβάρος 9 (40-36)
----------------------------------
3.Μπαρτσελονέτα 3 (27-28)*
4.Μπρέσια 0 (29-36)*
*Σε τρεις αγώνες
*Η 5η αγωνιστική: Μεγ. Παρασκευή 3/5: Μπαρτσελονέτα-Ολυμπιακός, Φερεντσβάρος-Μπρέσια


@Photo credits: eurokinissi, Στέλιος Στεφάνου
 

Τελευταία Νέα