Ολυμπιακός - Εθνικός 11-13 (πέν): Στα ουράνια, πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του

O Εθνικός στο πόλο γυναικών

bet365

Ο Εθνικός, το πίστεψε, το πάλεψε και το πέτυχε απέναντι στο μεγάλο φαβορί τον Ολυμπιακό, νίκησε με 13-11 στα πέναλτι (9-9 καν. αγ.) και γιορτάζει το πρώτο Κύπελλο της ιστορία του στο πόλο γυναικών.

Στον αθλητισμό ποτέ μη λες ποτέ και τα κορίτσια του Εθνικού το απέδειξαν με τον πιο τρανταχτό τρόπο.

Παίζοντας χωρίς άγχος απέναντι στον πανίσχυρο και μεγάλο φαβορί Ολυμπιακό, ο Εθνικός έφθασε σε ένα... θαύμα, τη νίκη με 13-11 στα πέναλτι (καν. αγ 8-8) στον τελικό του Final 4 γυναικών στον Λαιμό για να πανηγυρίσει το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας του.

Πρόσωπο του τελικού η τερματοφύλακας του Εθνικού, Ελένη Σωτηρέλη. Στην τελευταία επίθεση της ομάδας της για την ισοφάριση, πέρασε στην επίθεση και στα 2μ. εκεί πήρε την ασίστ από την Αριάδνη Καραμπέτσου και με... στιλ φουνταριστού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 9-9, στέλνοντας τον τελικό στα πέναλτι.


Eκεί, η Σωτηρέλη, όπως και στον ημιτελικό με τη Βουλιαγμένη, «καθάρισε». Απέκρουσε την εκτέλεση της Ελευθεριάδου, η Ξενάκη σημάδεψε το δοκάρι και κάπου εκεί, ο πρωτάρης σε τελικό Εθνικός, έφθασε στο 1ο Κύπελλο της ιστορίας του και η Ελένη Σωτηρέλη αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης.

Εγχώριος τίτλος μετά από 32 χρόνια

Για τον Εθνικό αυτός είναι ο πρώτος εγχώριος τίτλος μετά από 32 χρόνια. Ο Εθνικός μετρά τρία πρωταθλήματα (1988, 1990, 1992) και πριν φθάσει η στιγμή και για το πρώτο Κύπελλο, έβαλε στην τροπαιοθήκη του και δύο Len Trophy (2010, 2022)


Και ο Ολυμπιακός; Μετά τον χαμένο τελικό από τη Σαμπαντέλ Champions League, τώρα γνώρισε μια ήττα σοκ. Ήταν κακός, νευρικός, οι παίκτριές του εγκλωβίστηκαν στην άμυνα του Εθνικού και παρότι μπόρεσαν να γυρίσουν το παιχνίδι στο 4ο οκτάλεπτο, δεν έδειξαν την ψυχραιμία για να φθάσουν στις έξι κατακτήσεις σε επτά διοργανώσεις του Κυπέλλου.

Μετά το αρχικό 1-0 από την Ελευθερία Πλευρίτου, ο Εθνικός πήρε τα ηνία. Με την Αριάδνη Καραμπέτσου να συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς με τον ημιτελικό, ο Εθνικός στον τελικό είδε το μεγάλο επιθετικό του όπλο, την Ειρήνη Νίνου, να παίρνει μπροστά.

Με αυτές τις δύο παίκτριες ο Εθνικός προηγήθηκε 5-3 και 6-4 στο 3ο οκτάλεπτο, με τη Λίλι Τέρνερ να διατηρεί το +2 στο 7-5 στο 1:35 πριν από το τέλος του 3ου οκταλέπτου.

Ο Ολυμπιακός βρισκόταν ήδη σε μπελάδες. Όμως βρήκε τις λύσεις, με τις Μυριοκεφαλιτάκη και Ξενάκη ισοφάρισε 7-7 (6:26) και με τη Χυδηριώτη προσπέρασε με 8-7 (4:10).

Η Καραμπέτσου ισοφάρισε σε 8-8 (2:27), η Ελευθερία Πλευρίτου έδωσε νέο προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 9-8 (1:44), πριν έρθει η φάση με τη Σωτηρέλη.

Τα πέναλτι
Καραμπέτσου 0-1
Ελευθεριάδου Απόκρουση Σωτηρέλη
Μιχαΐλοβιτς 0-2
Τριχά 1-2
Νίνου 1-3
Σιούτη 2-3
Τέρνερ 2-4
Ξενάκη Δοκάρι

Tα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 3-3, 3-2.

Τα πέναλτι: 2-4

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη 1, Σιούτη 2, Μαργ. Πλευρίτου, Σάντα, Β. Πλευρίτου, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου-'Αουτ

Εθνικός (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη 1, Καραμπέτσου 4, Οικονόμου, Τέρνερ 2, Μπέτα, Νίνου 4, Χατζηκυριακάκη, Αλκ. Μπενέκου, Μιχαϊλοβιτς 1, Κανετίδου, Ιόλη Μπενέκου, Τορνάρου 1, Μαυρωτά, Κατσιμπρή, Κλαψιανού

@Photo credits: eurokinissi, Βασίλης Μαρούκας
 

Τελευταία Νέα