Ο Ολυμπιακός για το 11ο σερί πρωτάθλημα στην Α1 πόλο γυναικών

Δημήτρης Ντζάνης
H Νικόλ Ελευθεριάδου

bet365

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο γυναικών με τον Ολυμπιακό να στοχεύει στον 11ο διαδοχικό τίτλο και τρεις ομάδες να φιλοδοξούν να τον κοντράρουν.

Το 24ο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 κατηγορίας γυναικών βρίσκεται και αυτό στην εκκίνηση μιας ιδιαίτερα φορτωμένης αγωνιστικής περιόδου.

Η πρεμιέρα το Σάββατο (23/9) περιλαμβάνει τα τρία από τα έξι παιχνίδια, καθώς οι Βουλιαγμένη, Εθνικός, Άλιμος και Γλυφάδα αγωνίζονται στα προκριματικά του Champions League.

Το ζητούμενο είναι ποια ομάδα θα μπορέσει να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού, που κατακτά συνεχώς το πρωτάθλημα τα τελευταία 10 χρόνια και είναι πολυνίκης με 14 τίτλους στο σύνολο (Α' Εθνική και Α1 κατηγορία).

Με νέο προπονητή τον Δημήτρη Κραβαρίτη ο Ολυμπιακός μπαίνει στη σεζόν χωρίς ξένη παίκτρια στη σύνθεσή του, καθώς η τερματοφύλακας Λουτσία Ντιβίνα Νίγκρο, που αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, είναι ελληνοϊταλίδα.

kravaritis

Η Βουλιαγμένη, ο Εθνικός και ο Άλιμος, που εντυπωσιάζει στην πρώτη του παρουσία στο Champions League, είναι οι ομάδες που όπως όλα δείχνουν θα βρίσκονται στην τετράδα.

Η Γλυφάδα μετά τις αποχωρήσεις της Ειρήνης Νίνου και της Τίνας Κοντογιάννη, έχασε πολύ από την επιθετική της ισχύ, με τον νέο τεχνικό της Αργύρη Θεοδωρόπουλο να στηρίζεται σε ένα νεανικών πρωταθλημάτων.

Και εφόσον αναφερόμαστε σε προπονητές, ένας ακόμα με τη δική του πολυετή παρουσία του στην Α1 ανδρών (19 συμμετοχές) δοκιμάζει την τύχη του στην Α1 γυναικών, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά από φέτος τον Άλιμο.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Η κανονική περίοδος των 22 αγωνιστικών θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Απριλίου 2024.

Όπως και στη Α1 ανδρών θα υπάρξει τρίμηνη διακοπή από τις 29 Νοεμβρίου 2023, μέχρι τις 2 Μαρτίου 2024 για τη συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Νετάνια στο Ισραήλ (3-16 Ιανουαρίου 2024) και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα (2-18 Φεβρουαρίου 2024), με την εθνική ομάδα να αναζητά το πολυπόθητο εισιτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το αξιοσημείωτο είναι πως δεν θα υπάρξουν φάσεις πρόκρισης στο Κύπελλο Ελλάδας, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου να παίρνουν μέρος στο Final 8. Mετά την κανονική περίοδο ακολουθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ με το πρωτάθλημα το αργότερο μέχρι τις 31 Μάη.

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου και η Ασημάκη

Η πιο σημαντική κίνηση του καλοκαιριού αφορά τερματοφύλακα, με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να αφήνει τον Ολυμπιακό από τον οποίο αναδείχθηκε και με τον οποίο μέσα σε όλα κατέκτησε τρία Champions League (2015, 2021, 2022) και να πηγαίνει στη Βουλιαγμένη.

diamantopoulou
Η Χρυσή Διαμαντοπούλου το καλοκαίρι αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό για τη Βουλιαγμένη


Ο Εθνικός απέκτησε από τη Γλυφάδα την Ειρήνη Νίνου, η Βουλιαγμένη παραμένει πάντα ισχυρή, έχοντας τριάδα ξένων παικτριών, με τις Ολλανδές Σλίκινγκ, Χούστρα και την Αυστραλή, Ριτζ, με τις δύο να έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Ο φιλόδοξος Άλιμος έβαλε στο μηχανή του τις Ολλανδές, Μέγκενς, Κούλχαας, ενώ έφερε από τη Γλυφάδα την πολύπειρη Τίνα Κοντογιάννη.

alimos

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη επέστρεψε πέρυσι στην Α1 με το δημιούργημά της, τον Αλιμο, με την 35χρονη φουνταριστή να έχει φθάσει τα 798 γκολ στην καριέρα της στην Α1, με ΝΟΒ, Ολυμπιακό και Άλιμο, όντας κορυφαία σκόρερ στην ιστορία της κατηγορίας.

Στο Top 10 μπήκε και η συμπαίκτριά της στον Άλιμο, Τίνα Κοντογιάννη, που 495 γκολ βρίσκεται στην 9η θέση, ξεπερνώντας την Εύη Μωραϊτίδου (475), ενώ βρίσκεται στο κυνήγι της Ευτυχίας Καραγιάννη (545) και της Αντιγόνης Ρουμπέση (550).

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

14:00 Εθνικό Πειραιά Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

15:30 Εθνικό Χανίων Χανιά - Πανιώνιος ΄

20:00 Ιλίσιο Ηλυσιακός - ΑΕΚ

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

20:00 «Αντ. Δημητρόπουλος» Γλυφάδα - Εθνικός

20:30 Περιστερίου ΓΣ Περιστερίου - Βουλιαγμένη

21:30 Αλίμου Άλιμος - ΝΕ Πατρών

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα