Ολυμπιακός: Φορτσάτος στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα πόλο της Α1 γυναικών

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Ολυμπιακός νίκησε με άνεση τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Α1 πόλο γυναικών

bet365

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός άρχισε με επιβλητική νίκη επί του ΠΑΟΚ με 23-2 στο «Παπαστράτειο» την παρουσία του στη φετινή Α1 πόλο γυναικών.

Με μια άνετη επικράτηση επί του ΠΑΟΚ με 23-2 στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, άρχισε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 γυναικών.

Οι πρωταθλήτριες, στο ντεμπούτο του Δημήτρη Κραβαρίτη στην τεχνική του ηγεσία, επικράτησαν με το επιβλητικό 23-2 του ΠΑΟΚ, παίζοντας με πολλή όρεξη και διάθεση.

Οι «ερυθρόλευκες» ξεκίνησαν δυνατά το ματς, αφού «έκλεισαν» την πρώτη περίοδο με 7-0, διάστημα στο οποίο έχασαν και δύο πέναλτι, με τις Ελευθερία Πλευρίτου και Ξενάκη.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο και την καλή του άμυνα, φτάνοντας στο 9-0, με δύο ακόμα τέρματα της Ελευθεριάδου (7:35, 4:18), με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει για πρώτη φορά, με την Κοντονή για το 9-1.

xenaki
Η Έλενα Ξενάκη

Με επί μέρους σκορ 6-1, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 15-2 στο 3ο οκτάλεπτο, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο 20-2 και την Μυριοκεφαλιτάκη να διαμορφώνει το τελικό 23-2.

«Περιμέναμε όλοι να ξεκινήσει αυτό το πρωτάθλημα, τόσο εγώ όσο και τα κορίτσια. Παίζαμε με ένα υποδεέστερο και εύκολο αντίπαλο, δεν είναι στο μέγεθος του Ολυμπιακού, όμως δείξαμε την ανάλογη σοβαρότητα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και αγωνίστηκαν όλα τα κορίτσια. Αυτή η 15άδα θα εκπροσωπήσει τον Ολυμπιακό και θα διεκδικήσει τα πάντα, σε Ελλάδα και Ευρώπη» είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης.

Τα οκτάλεπτα: 7-0, 2-1, 6-1, 8-0

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 4, Τριχά 3, Ξενάκη 3, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 2, Σάντα 2, Β. Πλευρίτου 2, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Νίγκρο, Δρακωτού 2, Χριστοδούλου-Άουτ

ΠΑΟΚ (Χρυσούλα Χατζέλη): Γκανγκλ, Μπίκου, Χριστοφορίδου, Κάλλια, Παρασκευοπούλου, Ντάσιου, Γραίκου, Γιαμπασάκου, Φραγκιά 1, Ντόνα-Τσιάκα, Κοντονή 1, Νιαρχάκου, Λεριώτη, Χρονοπούλου, Στόγιου

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα