Πόλο: Με 14 του Ευρωπαϊκού και μία αλλαγή η Ιταλία στο Παγκόσμιο

Κώστας Ευθυμιάδης
Παίκτες της εθνικης πολο Ιταλίας

bet365

Με συνταγή… Ζάγκρεμπ η Ιταλία εν όψει Ντόχα, με τον Καμπάνια να κάνει μόνο μία αλλαγή σε σχέση με το Ευρωπαϊκό.

Μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια φιλοδοξεί να ανέβει στο βάθρο και στο Παγκόσμιο της Ντόχα, κάτι που αν συμβεί, θα της δώσει και μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εχουν μείνει 4 εισιτήρια για να κλείσει η 12αδα για το Παρίσι και η Ντόχα είναι ο τελευταίος σταθμός πρόκρισης.

Η Ιταλία, η Σερβία, η Κροατία και το Μαυροβούνιο, είναι οι τέσσερις ομάδες που θεωρητικά έχουν τον πρώτο λόγο για να πάρουν αυτά τα εισιτήρια, κάτι που σημαίνει ότι και μια θέση στην 6αδα μπορεί εύκολα να δώσει πρόκριση.

Ο Καμπάνια αποφάσισε να μην αλλάξει την ομάδα που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό. Μόνο ένα πρόσωπο άλλαξε στο ρόστερ για τη Ντόχα, αντικαθιστώντας τον Γκράτα της Προ Ρέκο, με τον Ντόλτσε της Μπρέσια.

Η ομάδα της Ιταλίας: Ντελ Λούνγκο (Προ Ρέκο), Νικόσια (Σαβόνα), Ιόντιτσε (Μπρέσια), Νταμόντε, Ντι Σόμα (Φερεντσβάρος), Μαρζιάλι (Τριέστε), Κανέλα, Κοντέμι, Ντι Φούλβιο, Ετσενίκε, Φοντέλι, Γκράτα, Πρεσιούτι (Προ Ρέκο), Βελότο (Μαρσέιγ), Μπρούνι (Σαβόνα).

Η Ιταλία θα κάνει καμπ προετοιμασίας μαζί με την Εθνική μας ομάδα και την Κροατία, από αύριο (30/1) ως τις 2 Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι και από εκεί θα αναχωρήσει για Ντόχα όπου στις 5 Φεβρουαρίου ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο.

Αντίπαλες ομάδες στο Δ’ γκρουπ για τους Ιταλούς, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και το Καζακστάν.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα